lördag 14 juli 2018

En uppdatering från solstolen - Semester 2018

Efter ett långt uppehåll har jag äntligen tagit mig lite tid för att skriva ett blogginlägg. Jag såg att det är över en månad sedan senaste blogginlägget. Jag stter för tillfället i solstolen utanför stugan och blickar ut över de svenska fjällen. Solen skiner, luften är varm och jag kan nog inte ha det så mycket bättre just nu.

Tack för era kommentarer, jag såg att ni undrat var jag tagit vägen, tack det värmer! Eftersom jag är på semester och inte haft tillgång till dator på ett tag så skriver jag det här inlägget från mobilen. Tyvärr har jag ingen koll på hur man lägger in bilder så ni får hålla tillgodo med skriven text. Det hade varit fint att lägga in lite bilder då naturen är grymt fin här och både mtb, vandringen och vyerna är magiska. Imorgon blir det lite paddling och bad då det ska bli riktigt varmt här uppe.

Jag trivs verkligen här, livet känns så enkelt just nu. Vi har hyrt en stuga och gjort rätt mycket mat färdigt hemma så en typisk dag börjar ofta med frukost med nygräddat bröd, gröt, juice och kaffe. Sen tar vi cyklarna och drar en kort runda upp på fjället till någon av rastplatserna för en fika. Åker sen ett tag till för en till fika eller lunch. Efter det blir det lite chill och solande, ev. en öl på något mysigt ställe eller på "after bike". På kvällen kör vi grillning på altanen som har solnedgång och utsikt då vi bor en bit upp på fjället. Ganska enkelt mao, precis som vi gillar att ha det. Vi stannar nog ett par veckor till iaf då vi trivs så bra, men som vanligt brukar vi inte boka upp så mycket framåt.

Jag är ledsen att Jag inte skrivit något på länge men jag har helt enkelt passat på att njuta av livet just nu och här och det känns bra att man lyckats koppla bort resten. Jag hoppas att ni läsare också känt den känslan under er semester. Det är skönt att "leva i nuet" ibland.

När det gäller sparandet och portföljen så känns det grymt bra! Utdelningarna tickar in och telefonen plingar till då och då trots att man bara hänger här uppe och har kul. Portföljen har under gårdagen tangerat ett nytt ATH och är i skrivande stund uppe i 1.687.449kr. Detta trots att jag inte gjort ångra nyinsättningar på väldigt länge. Det verkar som att jag får tacka Castellum och Axfood för det! :)

Det känns som att portföljen sköter sig bra själv och återinvesteringarna har faktiskt gått in i fonder. Tanken med det är att jag gillar att "släppa" portföljen och lägga fokus på annat, tex det jag gör nu. Då känns fonder som ett bra alternativ att bygga vidare med, framförallt eftersom det blir lättare att köpa utan att tänka. Målet är fortfarande att sluta jobba såklart och det känns som planen kommer att hålla. Frågan är bara om man själv orkar vänta så länge som portföljen vill ha på sig att växa? Det är drygt 2 år till, sen täcker jag alla mina fasta kostnader.

Nu blev det oväntat klarblå himmel och sol så jag får se om vi tar en promenad och kanske sätter oss med ett glas rött och super in atmosfären lite. Lugnet, tystnaden och vyerna ger en rofylld och avslappnad känsla som jag kan sakna hemma i storstan.

Hur spenderar du din semester? Fortsätter du att spara som vanligt?

12 kommentarer:

 1. Låter trevligt!

  Årets semester har inte börjat ännu, men tanken är att det ska bli en hel del träning, något som försakats alltför mycket under senaste året. Sparandet förändras inte i och med semester.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter dom e bra plan Egon, ha en grym semester när den väl börjar! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Kul att höra ifrån dig! Låter som att du har det toppen. Själv har jag 6 veckors ledigt i sommar och tar det oxå rätt lugnt. Blir lite småturer med familjen. Själva sparandet blir lägre på sommaren då vi lägger det på Liseberg, skara sommarland mm. Men lite puttar jag in, älskar ju att se hur utdelningarna växer så kan inte låta bli ;) trevlig fortsatt sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mikaela, tack detsamma!

   Härligt med så lång semester och det låter som ni har en härlig semester! Lycka till med utdelningarna och ha en fortsatt trevlig sommar du med! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Hej!
  Har verkligen funderat på vad som hänt när man inte hört från dig på så länge.

  Låter verkligen som att du har det helt underbart!
  Jag sitter också i en stuga med morgonkaffet i handen. Barnen leker, äggen kokar och snart är det en sen frulle på g. Helt underbart.

  Mvh Pappa Betalar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Pappa betalar,

   Sorry för det, hoppas på lite fler inlägg den är stan tiden :). Det låter som att ni har det grymt bra! Tack för kommentaren!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Låter riktigt härligt. Semestern spenderas hemma samt vid badstranden. Har några små snickeriprojekt på G men de får vänta tills det blir lite sämre väder. Det är ändå för varmt att hålla på med den typen av jobb. Bättre ligga i plasket. Idag var det 25 grader i vattnet i den sjö med sandstrand vi brukar åka till. Inte utan att man funderar på en pool, i budgettappning såklart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Snålgrisen,

   Det låter som att ni har det riktigt bra på semestern! Fortsatt så och njut, tack för kommentaren! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Låter härligt frihetsmaskinen. Kul att få ett livstecken :). Här är det lata dagar på stranden som gäller

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Myntaren,

   Tack! :) Det låter som att du har det riktigt bra mao! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Låter som du har det bra. Härligt för oss att du är tillbaka på bloggen med :).

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Aktiepappa,

   Ja, helt ok! :) Tack! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera