söndag 29 juli 2018

Uppdatering av portföljsidan och hur det gått den senaste tiden

Jag har fått frågan om hur det ligger till med portföljen eftersom jag inte har uppdaterat portföljsidan sedan den 3.e mars och tänkte därför att det var dags för både en uppdatering och ett inlägg om det. 
Jag tycker att portföljen har presterat riktigt bra den senaste tiden och portföljvärdet har ökat en del sedan den senaste uppdateringen. Innehaven har höjt utdelningarna bra och det gör ju även att återinvesteringen har ökat lite. När jag räknar min utveckling så räknar jag alla portföljer inklusive preferensaktier och likvider eftersom det är det som är det viktiga enligt mig. Här är utvecklingen sedan den senaste uppdateringen av portföljsidan. Den uppdaterade portföljsidan hittar du här.
Mina bästa innehav den senaste tiden har varit Resurs, Hemfosa, men framförallt mitt största innehav Castellum och mitt tredje största innehav Axfood. Här nedanför är vinnarlistan över Large Cap senaste 3 månaderna.

Utdelningarna tickar som sagt på helt ok och jag är rätt nöjd med höjningarna som varit under året. Jag har sålt av en del preferensaktier och investerat i fonder istället som jag tror kan prestera bättre härifrån även om jag såklart inte har en aning om bad som haft bäst utveckling om ett halvår eller två. Hittills har jag inkasserat 45.076kr, det kan jämföras med förra årets totala utdelningar på 52.030kr. Även om de bästa utdelningsmånaderna har varit så är det ju ändå 5 månader kvar på året, så att slå förra årets utdelningar borde inte bli några större problem.
Planen för resten av året är att återinvestera de utdelningar som kommer att ticka in. Jag kommer precis som de senaste månaderna troligtvis inte att ha så mycket att putta in i portföljen så jag får förlita mig på att tillväxt och de återinvesterade utdelningarna gör jobbet.

Hur har er portfölj utvecklats den senaste tiden? Vilka har varit era bästa innehav?


Målet med mina investeringar är att inom kort kunna leva på utdelningar. Om du också vill kunna leva på utdelningar så rekommenderar jag att börja med att öppna ett ISK/aktiekonto. Det gör du hos t.ex. Avanza gratis på 3 minuter genom att klicka här. *(affiliatelänk)

* Läs mer om affiliatelänkar här.

15 kommentarer:

 1. Tack för uppdatering! En rejäl resa. Sitter själv på Castellum, Axfood och funderat på att gå in med en slant i Resurs, då alla talar så gott om denna bank. Vi har senaste månaden endast gått upp ca 1%, men så är det ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Tja Snålgrisen,

   Kul att du läser! :) Ja den senaste tiden har varit bra men ligger inte långt före index på helåret då början var segare. Resurs känns som ett bra innehav även om jag inte har så mycket där, runt 2%.

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Du har sålt preferensaktier och jag antar återinvesterat i fler aktier som har fin utdelningshistorik, jag tror att om 2-3 år kommer du få valuta för denna ändring i portföljen.

  Jag kommer sakna pajgraferna när jag kör nordea investor nu.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Investmentbolagsinvesteraren,

   Yes, eller har investerat mestadels i fonder för att vara exakt. jag tror också utifrån preffarnas nuvarande värderingar att det kan vara rätt, vi får se :).

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Fin utveckling du har, grattis! Som jag skrev på bloggen är jag upp 3,3% på 2 senaste veckorna med Intrum och banker som dragloken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Nyttboende,

   Tack och grattis själv till fin utveckling! :) ska in och läsa din blogg!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Kul att se den fina utvecklingen! Jag har också Castellum och Axfood, och gillar hur välskötta de här företagen är. Fortsätter tro på dem och är kanske osäker på utvecklingen av aktiekursen, men rätt säker på att de kommer att fortsätta dela ut. Två bra guldhönor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Money Cowboy,

   Tack! :) Ja kursen är svår att veta då är det enklare att fokusera på utdelningen. Tack för kommentaren!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Resurs gör mumma i min portfölj med! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Investeralitemera,

   Härligt, bara köra vidare! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Grattis till en fin utveckling! Jag tror att jag haft ABBVIE samt UBISOFT som gått mycket bra under senaste året. Vidare har mina aktier i Hemfosa tickat på + som vanligt. Skall kolla förbi här lite oftare.

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Väl,

   Tack och grattis själv! :) Hemfosa är fint!

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. Hexagon, Castellum, Kopparberg och Astra är de som har gått bäst för mig senaste tiden. Jag hoppas att de kommer att fortsätta i samma takt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Minimalistspararen,

   Härligt, det lär ju ticka in fina utdelning gar framöver iaf! :)

   Tack för din kommentar! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera