Portfölj

Uppdaterad: 2017-02-15


Här nedan är mitt befintliga aktieinnehav. Jag investerar främst i aktier med bra och pålitlig utdelning och/-eller bra utdelningstillväxt samt preferensaktier med hög direktavkastning. Jag kör arbitrage när det är möjligt vilket gör att vissa inköpspriser inte stämmer.

Portföljens nyckeltal 2017-02-15:
 • Utdelningstillväxt 4,99% (mål 5%)
 • YOC 4,99% (mål 5%)
 • Totalavkastning 9,97% (mål 10%)


16 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag ser att du har 3 olika portföljer. Kan du berätta lite mer varför du har det uppdelat som du har det? Stort Lycka till med allt du gör! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym!

   Jag har valt att dela upp mina innehav i svenska aktier, preferensaktier och utländska aktier. Anledningen är att jag vill kunna följa uop hur de olika indelningarna presterar totalt samt att jag av skatteskäl valt att ha de utländska aktierna i en kapitalförsäkring.

   Tex. så har jag investerat totalt 100kkr i preferensportföljen och planen är att använda utdelningarna att investera i både Preferensaktier och vanliga aktier. Jag vill alltså se hur 100kkr Investerat från början i preferensaktier kan bygga upp en portfölj.

   Att det ligger två svenska aktier i Kapitalförsäkringen är att jag råkade välja fel vid köp och har låtit dom ligga kvar.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Vad gör Skanska och Axfood bland alla preffarna?:)

  Riktigt jäkla fin portfölj du har!:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pengaregn!

   Det beror på att jag valt att testa en strategi för preferensportföljen där jag på sikt vill bygga en mer komplett portfölj av den. Jag började med att investera 100kkr i preferensaktier och använder löpande utdelningen till att köpa nya preferensaktier eller vanliga aktier. Valet beror lite på prissättning för tillfället samt hur viktningen i alla portföljer ser ut mm. Jag vill alltså se hur ett större inköp i preferensaktier kan bygga sig själv med hjälp av att återinvestera den höga direktavkastningen.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Aha va spännande😊👍🏻

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Gillar när man kan se vad vart och ett av innehaven är värt. En del anonyma bloggar visar bara ett diagram med ett procentuellt värde av varje aktie. Så stort tack för att du delar med dig av informationen. För mig som ligger mil efter i värde är det guld värt! ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej investeralitemera!

   Tack för kommentaren och kul att du tycker det! :)

   Radera
 4. Vilken otroligt härlig portfölj du har! Gillar den skarpt.

  Det är mycket prat kring Hexagon nu. Skulle vara fint att veta din syn på bolaget :)

  SvaraRadera
 5. Tack, kul att höra! :)

  Jag måste vara ärlig och säga att jag inte är så insatt i alla svängar där. Som du ser är Hexagon ett väldigt litet innehav som jag köpte mest som bevakningspost för framyida inköp. Just nu prioriterar jag andra innehav så den får ligga och skvalpa där sålänge ;).

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hört mycket positivt men är inte heller så insatt.

   Måste få tillägga att det är kul att vi båda äger Diös. Aldrig tidigare sett någon annan bloggare än jag som äger bolaget, vilket gör det hela extra roligt

   Radera
 6. Hej! Kom in på din blogg av en slump. Ser att du är helt klart inne på "rätt" spår att bygga upp en "pengamaskin".
  Kan rekommendera dig min bok so jag tror kan lära dig en hel del ;)
  http://www.adlibris.com/se/bok/frihet-hemligheten-for-att-bli-ekonomiskt-oberoende-9789176993040

  SvaraRadera
 7. Jag undrar om du har dina Handelsbanken A i ISK eller KF? Ett tips kan vara ett arbitrage, dvs sälj dem och köp de för tillfället billigare B-aktierna. Historiskt har det skiftat vilken av A och B som är billigast och för mellanskillnaden kan man köpa ännu fler aktier i Handelsbanken.

  Annars en fin portfölj och lycka till!

  SvaraRadera
 8. Hej TKI, kul att du kommenterade! :)

  Jag har mina handelsbanken i ISK. Jag har kört arbitrage flera gånger i Handelsbanken och SEB, du kan läsa mer i inlägget jag länkar nedan. Arbitrage är grymt och bör utnyttjas så fort det går :).

  http://frihetsmaskinen.blogspot.se/2016/12/arbitrage-handelsbanken-eller-b.html

  Tack !
  Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 9. Ovanstående kommentar var till Tankar kring investeringar ^^ :)

  SvaraRadera
 10. Hej!

  Jag heter Alexandra och är redaktör på Financer.com. Vi har skapat en topplista för de bästa finansbloggarna 2016 och vi tog oss friheten att nämna er blogg vår lista, då den kvalificerade som en av dessa topp 50 bloggar.

  Ni kan finna inlägget här: https://financer.com/sv/sveriges-50-popularaste-bloggar-inom-finans-ekonomi/

  Tack för att ni skapar värde och delar det med andra finansintresserade!
  Hör av dig om ni inte vill att den ska publiceras i listan. Glad alla hjärtans dag!

  SvaraRadera