tisdag 11 juni 2019

Billigaste globalfonden 2019 - Jag har köpt mer!

Jag har under den senaste tiden investerat lite mer i fonder än vanligt och det har helt enkelt med att jag vill sprida risken och förenkla mitt aktiesparande ännu mer. Sen börjar jag väl mentalt ställa mig in på ett liv i frihet och då är en bra diversifiering viktigt för att sova bra om natten. Idag lyckades jag putta in 1500kr till kontot och valde då att investera i den billigaste globalfonden som går att hitta.

Billigaste Globalfonden 2019


Avanza introducerade Avanza Global i slutet på förra sommaren och den har en total avgift på 0,11%. Det är riktigt lågt och gör den i jämförelse till den billigaste globalfonden man kan hitta just nu. Jag gillar det här av flera anledningar. Jag gillar att öka min exponering globalt, jag gillar den enorma spridningen i fonden och att den har en låg avgift. Billig och bra helt enkelt! Det passar mig just nu.

Vi får se hur avgiften håller sig framöver men jag har svårt att se att det kommer bli några större förändringar där. Avanza har ju även sin Avanza Zero som är helt gratis och båda två har jag i portföljen.

Läs mer om Avanza Global hos Avanza *affiliatelänk
Billiga fonder eller utdelningsaktier?


Min grundstrategi är ju att leva på avkastningen från utdelningar men det gör inte att jag undviker att investera i fonder som inte har någon utdelning. Jag har just nu kring 12% av mitt kapital placerat i fonder och jag kan tänka mig att ha ännu större del där framöver.Tanken med fonderna är att plocka 4% av det kapitalet att leva på varje år när jag väl slutar att jobba helt. Det kommer alltså att ge mig ungefär lika stor direktavkastning som mina utdelningsaktier bara det att jag sköter den utdelningen själv genom att sälja av lite fonder varje år.

Dagens köp för 1500kr ger mig 60kr mer i utdelning varje år om jag räknar med ett årligt uttag på 4% vilket är rimligt. Jag har alltså köpt mig en gratis kebabrulle varje år för resten av mitt liv! :)

Har ni Avanza Global i portföljen?Liknande blogginlägg:
Xact Högutdelande utdelning 2019

11 kommentarer:

 1. Har inga fonder alls just nu (på ISK/KF men såklart på pensionskonton).

  Men om jag skulle ha ligger Avanza Global och Avanza Zero bra till. Ihop med Nordnet Sverigefond. Nordnet har väl ingen billig Globalare ännu, men jobbar säkert på det...

  Jag funderar på att vid pension sälja alla aktier och köpa billiga fonder istället och inför varje år säljer jag för en summa som jag räknat ut enligt någon uttagsmodell (4%-modellen eller annan). Denna summan är den jag kan konsumera det året (+ pension).

  Detta skulle minimera stress, portföljkostnader & tiden för portföljhantering vilket låter skönt för en pensionär som vill hitta på annat. Skrev om detta här: http://utdelningssmalanningen.blogspot.com/2019/04/strunta-i-det-har-med-utdelning-och.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utdelningssmålänningen,

   Ja, själv har jag också mest utdelningsaktier men en del fonder och kan tänka mig öka i fonderna.

   Jag har liknande plan, kommer nog ha kvar en del utdelningsaktier men som du säger bygga en modell kring 4% regeln där man säljer av varje år. Där skulle billiga globalfonder och indexfonder passa in bra!

   Härligt, ska läsa det, kul! :)

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Hej.
  100% Avanza Global. Automatisk månadssparande i Avanza Global. Sköter sig utmärkt och kräver ingen fritid alls. Min uppgift är att se till jobba in nya pengar varje månad som ska in i global index. Varför ska jag krångla till det när jag ändå inte vet något om framtiden hur börsen ska gå och vilken region kommer att ge mer i avkastning?Lycka till.
  Mvh.jacke77

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Jacke,

   Sjukt enkelt du gjort, imponerande! Tycker själv att det är kul med enskilda aktier så klarar mig inte att hålla borta från det men din strategi är ju perfekt om man inte vill lägga ner någon tid alls och spara grubblande.

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Hej,

  Jag har också kompletterat med fonder, dock med Xact Högutdelande. Den kanske inte riktigt kvalar in då den ger utdelning så att man slipper sälja av själv. Men jag tycker att lite fonder är ett bra komplement till en utdelningsportfölj. Sedan så säljer jag lättare en fond än en enskild aktie även om det inte borde vara någon skillnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Stojko,

   Jag håller med, har också ökat i Xact Högutdelande den senaste tiden! :)

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. 5% av portföljen i Avanza Global just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Ekonomitankar,

   Det låter som en bra viktning, själv har jag mindre än så länge men ska öka! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Hej!
  Vad tror du om ETFer med utdelning? Känns som det bästa av båda världarna om man nu vill ha fonder i sin portfölj.

  SvaraRadera
 6. {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com} här är e-postadresserna jag kontaktade för hjälp för att återställa tillbaka mitt förlorade kärleksförhållande. det fungerar för mig. Läs min sanna livshistoria nedan ...
  tack vare den här stora mannen via e-post kommunikation kunde hjälpa mitt liv och familjen genombrott till framgång.
  Jag är en bra man som älskar min fru så mycket, jag har varit gift i 10 år, jag jobbar hårt jag känner att jag har besviken min fru eftersom jag inte har spenderat tid med mitt barn och fru på grund av karaktären på mitt jobb är jag själv anställd vi drev iväg så nu vill hon ha separering och alla mina pengar har jag ingen nu. min mamma fick stroke 4 år sedan sedan efter en lång tid i ett hem dog hon för 2 år sedan min pappa fick cancer och dog. jag har bestämt mig för att gå vidare med mitt liv till ett annat land, jag har aldrig känt mig så ensam och skäms över mitt misslyckade äktenskap. Jag är en bra person, jag älskar min son, men det är hjärtskärande att lämna honom eftersom mamman tar vårdnad, men jag måste flytta bort för att vända på sidan är han den enda anledningen till att jag vaknar för en annan dag. Så jag sökte efter lösning för att ta tillbaka min ex fru hemma eftersom jag vill att min son ska växa upp med både mig sin far och min fru som sin mor som en glad familj, min vän vi arbetar tillsammans rådde mig att kontakta en kärleksspell caster kallad Dr.Oduduwa, han gav mig kontaktadressen för att kommunicera med honom kärleks magiska stavningskastern för att ta tillbaka min ex kärlek, jag kontaktade spellcasteren, jag tror att sakerna kommer att fungera för mitt bästa för att jag har positiv motiv, Dr.Oduduwa svarade på mitt mailmeddelande och han försäkrar mig att han kommer att hjälpa mig att ta tillbaka min fru inom sju dagar, han instruerade mig vad som krävs, och jag gjorde allt han sa, några dagar senare fick jag ett telefonsamtal från min fru, hon grät och bad om ursäkt hon är så ledsen för att jag lämnat mig och vår son Felix, hon bad mig att acceptera ryggen och hon är redo att ta hand om vårt barn och ta hand om hemmet, jag är väldigt glad idag att min fru är hemma nu med mig och vår son. Min djupa tacksamhet till Dr.Oduduwa för hans kärlek stavkraft på jobbet. Jag rekommenderar honom starkt för alla som vill återställa förlorad kärlek idag.
  Jag önskar er all lycka till och jag hoppas det kan hjälpa någon annan att vara starkt kom ihåg imorgon är en annan dag framtiden är din. Jag lovade Oduduwa att dela mitt goda nyhetsbevis till alla online och vänner runt mig för att få snabb och snabb lösning till någon kärleksrelationskris.
  Obs! Endast de despirerade som försöker återställa sin kärleksrelation kan snabbt kontakta Dr.oduduwa om brådskande hjälp för att lösa följande livsproblem ...
  * Magic spell-del till WIN GAMES (lotto vinnande spel)
  * Stava för att säga upp skilsmässa domstolsförfaranden
  * Stava charm att skilja din kärlekspartner
  * Kärlek stava charm att locka ny kärlek
  * Love Spells Win-Back Ex älskare
  - Traditionella rötter och örter läker blodcancersjukdomar, botemedel mot högt blodtryck och andra kroppssmärtor.
  WhatsApp nr: +79268011965

  SvaraRadera