onsdag 3 juli 2019

Cashback halvårsavstämning - Hur mycket har jag tjänat?

Nu har vi precis passerat första halvan av året och jag tänkte att det vore kul med lite uppföljningar av det jag håller på me så först ut är cashbacken. Hur har det gått, hur mycket har jag dragit in och är det värt att hålla på med? Kan man tjäna pengar på cashback?
Hur mycket har jag tjänat på cashback?


Jag gjorde mitt första uttag i januari och har totalt sedan dess plockat ut 2050kr. Jag är positivt överraskad och inser att det går att få ut ännu mer än så här genom att plocka bra bonusar etc. Något annat som överraskade mig i början var hur många företag jag använde som faktiskt var anslutna till cashbacksidorna.


Totalt har jag alltså plockat ut 2050kr men har även 573kr som jag kan plocka ut om jag vill och 350kr som väntar på godkännande. Med de pengarna inräknade så har jag totalt tjänat 2.973kr på 6 månader. Om jag bara räknar de pengarna jag redan plockat ut eller kan plocka ut så är det 2623kr. Jag använder Refunder och MyBonus för Cashback, genom mina kompislänkar nedanför får du 50kr i bonus.


Statistiken för de första 6 månaderna


Statistiken för de första 6 månaderna ser rätt bra ut och det jag kommer att räkna med här är de pengar jag redan plockat ut eller kan locka ut i dagsläget. Inte pengar på ingång. Det är pengar från Refunder och MyBonus. Här är siffrorna:

 •  Totalt 6 månader: 2623kr
 •  Per månad i snitt: 437kr
 •  Per dag i snitt: 14kr

Som jag har sagt förut så är det inga stora pengar man tjänar från cashback men för mig är de ändå betydande. För att få ut 400kr i månaden från utdelningar så måste jag investera drygt 100.000kr så självklart är det lite pengar att tala om.
3 sätt att tjäna pengar från cashback


Det finns egentligen 3 sätt att tjäna pengar på cashback och även om vissa sätt inte är direkt att "tjäna" pengar så spelar det i min värld ingen roll om det är att man sparar eller tjänar pengar. Så länge man inte spenderar mer än planerat så har en besparing samma värde som att tjäna pengar.


 • 1. Värva kompisar - Precis som jag gör här ovanför så får man 50kr varje gång man kan värva någon att använda Refunder eller MyBonus. Det här kan du också göra så fort du öppnat ett konto.
 • 2. Få bonus på dina köp - Varje gång du köper något genom Refunder eller MyBonus så får du cashback eller bonus på köpen. Jag sitter precis och planerar semestern t.ex. och troligtvis kommer jag utnyttja att jag får 6% bonus på Hotels.com.
 • 3. Utnyttja kampanjer - Den här delen har jag själv varit ganska dålig på men vet många andra som utnyttjat tillfälliga kampanjer där man kan få 150-200kr på ett enskilt köp.

Som alltid, köp bara det du ändå tänkt köpa och utnyttja bonusen du får så kommer du att tjäna pengar på din cashback. 5-6% låter inte mycket men det blir stora pengar när man tänker likadant på varje del i ekonomin.

Kör ni cashback?

15 kommentarer:

 1. Snyggt och tack för inspirationen! Du och Pappabetalar har inspirerat mig till att dra igång med cashback också :) Gillar ditt sätt att sätta utfallet i relation till hur mycket pengar det skullak krävas att investera på börsen för att få ut 400 kr per månad. Jag brukar köra samma upplägg när det gäller utdelningsökningar, kan ibland behövas en ganska betydande summa för att motsvara utdelningsökningen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja The Dividend Story,

   Tack, kul att kunna inspirera! :) Precis, för att få 400kr passivt krävs det ett ganska stort kapital så värdet i de pengarna är för mig ganska stort.

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Hur mycket cashback har du fått från egna köp och hur mycket är från värvningar? Jag använder Refunder så ofta jag kan och även till större köp som hotels.com men tycker inte det ger så mycket. Nu försöker jag ju hålla igen på onödig shopping så jag får väl skylla mig själv som inte tjänar ihop så mycket på cashback. /Hea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Hea,

   Den största delen är ju från värvningar men har ska försöka kolla på kampanjer framöver för att gå in lite mer pengar. Stora köp ger ju rätt bra per köp också, men som du är inne på så ska man inte shoppa i onödan.

   Bättre att spara mer än att bränna massa bara för att få bonus! ;)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Om 0.5 % återbäring via bank norwegian räknas så ja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Arne,

   Härligt, har inte själv tittat på kort med återbäring men ska nog göra det. Vad kostar Norwegiankortet per år?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. 0 kr kostar det. Man måste köpa flygresor för pengarna. Det innebär oftast att antingen jag eller min sambo flyger gratis när vi ska resa.

   Hälsningar

   Arne

   Radera
 4. Du menar att du behöver investera 10.000:- och inte 100.000:- för att få ut 400:- i utdelningar? antar att du har ca 4% avkastning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg fel, var ju i månaden....:-)

   Radera
  2. Tja Anonym,

   Haha, precis! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Fin sidoinkomst men betalar du inte i praktiken genom att de får en hel del uppgifter om dig och data? Själv tveksam till om det är värt risken, inte minst om man får nyhetsbrev, reklam osv i gengäld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utlandsutdelaren,

   Ingen aning men själv är jag inte så nojig av mig med såna saker.

   Har inte spammats på något sätt alls. Varken genom mail eller annat. Hur menar du mer exakt? :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Jag har Remember more kreditkort där man får 1% cashback. Går inte ansöka om just det kortet längre, kanske var det för generöst? Gav fin "cashback" när man totalblåste hela lägenheten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja anonym,

   Vad grymt! Måste blivit bra cashback då? :) Vad ligger cashbacken på nu?

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. Jag maxar kampanjerna, det kommer allt som oftast typ abbonemang / prenumerationer 3 månader för 1kr därefter 199kr i månaden. Få 200kr i flashback. Mitt tips är att då lägga in i sin kalender att säga upp i rätt tid vilket ofta är efter 1.5 månader. Om man räknar timpengen som jag gör och sätter i system så ger det ca 200kr i timmen. Då byter jag elbolag, mobilabonnemang, bredbandsabbonemang var 3e månad. Dessutom tillfälliga erbjudanden typ tidningsprenumeration som ger mer cashback än insats om man säger upp i tid.

  SvaraRadera