onsdag 3 juli 2019

Cashback halvårsavstämning - Hur mycket har jag tjänat?

Nu har vi precis passerat första halvan av året och jag tänkte att det vore kul med lite uppföljningar av det jag håller på me så först ut är cashbacken. Hur har det gått, hur mycket har jag dragit in och är det värt att hålla på med? Kan man tjäna pengar på cashback?
Hur mycket har jag tjänat på cashback?


Jag gjorde mitt första uttag i januari och har totalt sedan dess plockat ut 2050kr. Jag är positivt överraskad och inser att det går att få ut ännu mer än så här genom att plocka bra bonusar etc. Något annat som överraskade mig i början var hur många företag jag använde som faktiskt var anslutna till cashbacksidorna.


Totalt har jag alltså plockat ut 2050kr men har även 573kr som jag kan plocka ut om jag vill och 350kr som väntar på godkännande. Med de pengarna inräknade så har jag totalt tjänat 2.973kr på 6 månader. Om jag bara räknar de pengarna jag redan plockat ut eller kan plocka ut så är det 2623kr. Jag använder Refunder och MyBonus för Cashback, genom mina kompislänkar nedanför får du 50kr i bonus.


Statistiken för de första 6 månaderna


Statistiken för de första 6 månaderna ser rätt bra ut och det jag kommer att räkna med här är de pengar jag redan plockat ut eller kan locka ut i dagsläget. Inte pengar på ingång. Det är pengar från Refunder och MyBonus. Här är siffrorna:

 •  Totalt 6 månader: 2623kr
 •  Per månad i snitt: 437kr
 •  Per dag i snitt: 14kr

Som jag har sagt förut så är det inga stora pengar man tjänar från cashback men för mig är de ändå betydande. För att få ut 400kr i månaden från utdelningar så måste jag investera drygt 100.000kr så självklart är det lite pengar att tala om.
3 sätt att tjäna pengar från cashback


Det finns egentligen 3 sätt att tjäna pengar på cashback och även om vissa sätt inte är direkt att "tjäna" pengar så spelar det i min värld ingen roll om det är att man sparar eller tjänar pengar. Så länge man inte spenderar mer än planerat så har en besparing samma värde som att tjäna pengar.


 • 1. Värva kompisar - Precis som jag gör här ovanför så får man 50kr varje gång man kan värva någon att använda Refunder eller MyBonus. Det här kan du också göra så fort du öppnat ett konto.
 • 2. Få bonus på dina köp - Varje gång du köper något genom Refunder eller MyBonus så får du cashback eller bonus på köpen. Jag sitter precis och planerar semestern t.ex. och troligtvis kommer jag utnyttja att jag får 6% bonus på Hotels.com.
 • 3. Utnyttja kampanjer - Den här delen har jag själv varit ganska dålig på men vet många andra som utnyttjat tillfälliga kampanjer där man kan få 150-200kr på ett enskilt köp.

Som alltid, köp bara det du ändå tänkt köpa och utnyttja bonusen du får så kommer du att tjäna pengar på din cashback. 5-6% låter inte mycket men det blir stora pengar när man tänker likadant på varje del i ekonomin.

Kör ni cashback?

19 kommentarer:

 1. Snyggt och tack för inspirationen! Du och Pappabetalar har inspirerat mig till att dra igång med cashback också :) Gillar ditt sätt att sätta utfallet i relation till hur mycket pengar det skullak krävas att investera på börsen för att få ut 400 kr per månad. Jag brukar köra samma upplägg när det gäller utdelningsökningar, kan ibland behövas en ganska betydande summa för att motsvara utdelningsökningen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja The Dividend Story,

   Tack, kul att kunna inspirera! :) Precis, för att få 400kr passivt krävs det ett ganska stort kapital så värdet i de pengarna är för mig ganska stort.

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Hur mycket cashback har du fått från egna köp och hur mycket är från värvningar? Jag använder Refunder så ofta jag kan och även till större köp som hotels.com men tycker inte det ger så mycket. Nu försöker jag ju hålla igen på onödig shopping så jag får väl skylla mig själv som inte tjänar ihop så mycket på cashback. /Hea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Hea,

   Den största delen är ju från värvningar men har ska försöka kolla på kampanjer framöver för att gå in lite mer pengar. Stora köp ger ju rätt bra per köp också, men som du är inne på så ska man inte shoppa i onödan.

   Bättre att spara mer än att bränna massa bara för att få bonus! ;)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Om 0.5 % återbäring via bank norwegian räknas så ja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Arne,

   Härligt, har inte själv tittat på kort med återbäring men ska nog göra det. Vad kostar Norwegiankortet per år?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. 0 kr kostar det. Man måste köpa flygresor för pengarna. Det innebär oftast att antingen jag eller min sambo flyger gratis när vi ska resa.

   Hälsningar

   Arne

   Radera
 4. Du menar att du behöver investera 10.000:- och inte 100.000:- för att få ut 400:- i utdelningar? antar att du har ca 4% avkastning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg fel, var ju i månaden....:-)

   Radera
  2. Tja Anonym,

   Haha, precis! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Fin sidoinkomst men betalar du inte i praktiken genom att de får en hel del uppgifter om dig och data? Själv tveksam till om det är värt risken, inte minst om man får nyhetsbrev, reklam osv i gengäld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utlandsutdelaren,

   Ingen aning men själv är jag inte så nojig av mig med såna saker.

   Har inte spammats på något sätt alls. Varken genom mail eller annat. Hur menar du mer exakt? :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Jag har Remember more kreditkort där man får 1% cashback. Går inte ansöka om just det kortet längre, kanske var det för generöst? Gav fin "cashback" när man totalblåste hela lägenheten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja anonym,

   Vad grymt! Måste blivit bra cashback då? :) Vad ligger cashbacken på nu?

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. Jag maxar kampanjerna, det kommer allt som oftast typ abbonemang / prenumerationer 3 månader för 1kr därefter 199kr i månaden. Få 200kr i flashback. Mitt tips är att då lägga in i sin kalender att säga upp i rätt tid vilket ofta är efter 1.5 månader. Om man räknar timpengen som jag gör och sätter i system så ger det ca 200kr i timmen. Då byter jag elbolag, mobilabonnemang, bredbandsabbonemang var 3e månad. Dessutom tillfälliga erbjudanden typ tidningsprenumeration som ger mer cashback än insats om man säger upp i tid.

  SvaraRadera
 8. behöver du ett lån för att betala dina räkningar eller för att skapa ett nytt företag! Om du återkommer till oss via e-post beensmithxx@gmail.com för mer information om hur du ska få ditt lån med någon fördröjning.

  SvaraRadera
 9. behöver du ett lån för att betala dina räkningar eller för att skapa ett nytt företag! Om du återkommer till oss via e-post beensmithxx@gmail.com för mer information om hur du ska få ditt lån med någon fördröjning.

  SvaraRadera
 10. Hej jag är Allison Howarts Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskastan och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. email: ogagakunta@gmail.com du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall eller vad är han på +2348069032895
  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förbanna en förälskad älskare
  8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  ogagakunta@gmail.com

  SvaraRadera
 11. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett testmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skickar du ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 och du kommer att få det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

  SvaraRadera