fredag 5 juli 2019

Tjänat pengar på panelerna - Plockat ut 860kr

Nu var det ett tag sen jag skrev om panelerna jag kör och det är väl för att jag inte har varit så aktiv. Däremot har jag tjänat lite pengar på panelerna och för ett par dagar sen gjorde jag ett uttag från PayPal på 860kr. Det är alltid nice med lite extrapengar och varje liten inkomst är betydelsefull för friheten! Här skrev jag tidigare om hur jag tjänar pengar på paneler.


Har tjänat 869kr på panelerna


Jag plockade som sagt ut 860kr via PayPal och det är ju helt klart sköna extrapengar att få in. Om jag kör hyfsat regelbundet så ger panelerna 4-500kr i månaden. Om jag kör regelbundet så blir det ganska bra om jag kombinerar det med pengar från cashback vilket ger mig 437kr i månaden. Tillsammans kan det enligt rimlig beräkning ge runt 8-900kr i månaden i extrapengar.


Det här är ju enligt mig rätt bra extrapengar, speciellt med tanke på mina planer på att sluta att jobba snart. Jag vet ju att jag i dagsläget kan dra in 8-900kr från nätet varje månad om det skulle behövas. Med mina låga kostnader som ligger på 6525kr i månaden (fasta kostnader) innebär det här att jag kan täcka upp 12-13% av det genom lite extrajobb på nätet. 800kr i månaden motsvarar ju trots drygt 200.000kr i investerat kapital om man ska leva på det.Hur man tjänar pengar på panelerna


Ok, för det första, att tjäna pengar på paneler tar tid. Om du är snabb kanske du kan tjäna 40kr i timmen max, annars räkna med 30kr i timmen. Det är inget du gör för att dra in snabba eller stora pengar helt enkelt. Om du vill ha ett lite snabbare alternativ så läs mitt senaste inlägg och plocka mina bonusar där, det går snabbare och enklare!

Läs mer! Cashback halvårsavstämning - Hur mycket har jag tjänat?

Så här gör du med panelerna:


 • 1. Ladda ner appen OpinionApp - Det här vill man göra så smidigt som möjligt och alla paneler jag kör är kopplade till appen. Det innebär att det dyker upp erbjudanden om att köra paneler, du svarar på panelen och pengarna läggs sen automatiskt på ditt konto i den panelen du kört. Allt görs i appen så man behöver aldrig logga in någon annanstans eller kolla efter undersökningar.
 • 2. Anmäl dig till paneler - Här kan man ju anmäla sig till hur många paneler som helst men jag har kommit upp i 4-500kr i månaden genom att bara vara med i 7 stycken paneler. Det tar lång tid att fylla i informationen om sig själv i varje panel och ju noggrannare dy fyller i den ju fler undersökningar får du. Fyll alltså i så mycket info du kan om dig själv i varje panel. Hellre det än att vara med i många men med lite info om dig själv, eftersom du då inte kommer få så många undersökningar.
 • 3. Vänta och svara - Nu är det bara att vänta tills undersökningarna börjar rulla in i appen. Av egen erfarenhet märker jag att det kommer fler ju fler du kör. Ha tålamod så lär det komma tillräckligt för att tjäna några hundra varje månad.


Att tänka på när det gäller panelerna!


 • Använd samma mail när du registrerar dig hos panelerna som du använder när du registrerar dig på OpinionApp. Panelerna kopplas till mailen så du måste köra samma för att allt ska fungera smidigt och automatiskt.
 • Har du PayPal så kör samma mail där eller öppna ett konto med samma mail. det kommer att behövas för att plocka ut pengarna. 

De här panelerna nedanför är dom jag är med i, SF panelen har ändrat utseende sedan bilden. Jag orkar inte sätta ihop ett nytt collage så det är en gammal bild.
Är det värt tiden det tar?


Alltså, ärligt som jag skrev tidigare så ger det en låg timlön. Samtidigt gör man undersökningarna exakt när man vill så värdet är svårt att sätta i kronor. När jag tycker det är värt det så svarar jag på lite paneler och när jag inte orkar så struntar jag i det, inte svårare än så. Det här är en av alla sidoinkomster man skulle kunna ha om man vill jobba och resa samtidigt. Små inkomster blir stora om man lägger flera på varandra.

När man kombinerar det med t.ex. cashback som jag tycker är lite bättre och kanske något annat som ger lite extrapengar så blir det ju som sagt ok summor varje månad. man får helt enkelt avgöra själv vad man tycker och köra efter det. Jag gillar känslan av att ha kunskapen och möjligheten till att dra in lite pengar om det skulle behövas, det ger en frihetskänsla!

Vad tycker ni om paneler?

9 kommentarer:

 1. Jag kör paneler stötvis, men oftast dröjer det länge. Tycker jag blir utsorterad efter några frågor lite väl ofta utan ersättning.

  Så länge jag jobbar heltid kommer det inte bli så mycket, men som "pensionär" så...

  För bättre ersättning rekommenderar jag i alla fall till Stockholmare paneler som utförs in real life då det dels kan vara riktigt trevligt och dels intressant. 4-600 kr för ett par timmar samt kanske en rejäl macka.

  Ett exempel: https://www.augur.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utdelningssmålänningen,

   Yes kan hålla med, när tid finns känns det mer värt än annars! :)

   Intressant, är det något du testat själv?

   Med vänlig hälsning / frihetsmaskinen

   Radera
 2. Jag håller med om att timlönen inte är nåt vidare, men att man kan göra jobbet när man själv vill är ju en fördel. Ibland när jag inte orkar cykla till affären för nåt erbjudande jag tänkt utnyttja svarar jag på en undersökning istället. Som idag när jag hade tänkt köpa billiga ägg på Lidl och spara 7kr. Så sent i veckan är risken att varan är slut och dessutom hade jag annat som behövde göras här hemma.

  Mvh
  I-US

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Investeringsundersköterskan,

   Smart tänkt det där, det ger en mental grej också. Jag kan känna av pengarnas värde bättre när man gör saker som ger en låg timlön.

   Tack för kommentaren! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Kan tipsa om om MOBROG också, där har jag plockat ut absolut mest pengar på paneler. Också den enda som funkar nu när jag är utomlands tyvärr. Har inte hunnit köra stenhårt med panelerna senaste månaden men på det året som jag kört nu har jag dragit in drygt 5 000 kr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Aktieoutsidern,

   Intressant, vad ger den i månaden ungefär eller per timme? finns det en app till den?

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Kör paneler men märker att ungefär hälften blir det inget av då jag inte tillhör målgruppen. Får väl en trisslott i veckan på att svara på undersökningar när jag sitter på pendeltåg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Putte,

   Ok, ja det där kan vara jobbigt ibland. Mitt tips är att hålla sig till ett par få. Panelen verkar "lära sig" vem man är efter ett tag och panelerna passar bättre och man blir inte utskickad. Sen skulle jag skippa de som ofta kickar ut isfl.

   Tack för kommentaren! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Hej Frihetsmaskinen!
  Jag håller med dig. Det är inget du blir rik på, men som du säger så ger det faktiskt lite pengar.

  Jag har kört paneler och cashback i snart 1 1/2 år. Har lyckats bygg en portfölj med dessa pengar som idag är värd 7 700kr. På cashback och paneler.

  Ganska galet.

  Jag tycker det är sjukt smidigt eftersom jag gör det när jag känner för det. Med en kopp kaffe på altanen innan resten av familjen vaknat. På bussen, rasten på jobbet.

  Orkar jag inte så måste jag inte göra något. Friare arbete får man leta efter.

  Jag rekommenderar det verkligen om man är intresserad av någon hundring extra varje månad.

  Passar på att göra lite reklam för min sida på bloggen där jag listat över 40 paneler.

  Min lista med massor av Paneler

  Mvh PB?

  SvaraRadera