fredag 12 juli 2019

Bokat tågluff och har plockat ut ännu mer cashback!

Nu är semestern i full gång, jag och sambon sitter och planerar att tågluffa i Östeuropa. Vi har gjort det här några gånger förut och det har alltid gått väldigt smidigt men nu när det börjar bli lite tight om tid så inser vi svårigheterna när det gäller att boka tåg i Europa om man vill att det ska gå fort. Men vi är båda optimister så det ska nog lösa sig bra och som tröst har jag plockat ut lite mer pengar till semestern. Jag återkommer till tågluffen längre ner i inlägget.

Mer pengar till semestern- Plockade ut lite cashback


Jag skrev för en vecka sen att jag plockat ut 2623kr från cashback och har sedan dess plockat ut 860kr från panelerna. Det rullar på bra med extrapengarna och idag plockade jag ut ytterligare 99kr från panelerna och 200kr från Refunder. Totalt för året ligger jag alltså på 3782kr från cashback och paneler. Slår jag ut det per månad så blir det ganska exakt 600kr i månaden. Plocka lite gratis cashback du med genom mina kompislänkar nedanför! :)

  Det här ger ju lite mer pengar till semestern vilket är nice såklart! Även om jag är sparsam och försöker att spara pengar så är resandet inget jag vill offra på något sätt. Vi bokar nästan alltid boende och resor själva när vi reser och sparar genom det en del pengar. Jag har inget problem att välja ett billigare boende även om det inte betyder att vi tar det billigaste. 


  Har bokat tågluff!


  Yes! Det ska bli grymt kul att tågluffa i sommar, vi älskar det! :) Frihetskänslan är riktigt stor när man bara glider fram genom land efter land och kliver av mitt inne i smeten. Det här skiljer stort mot att flyga när man reser. Vi kommer som sagt att tågluffa i Östeuropa och det har vi gjort förut. Anledningarna är många men framförallt finns det fina och intressanta städer där men också för att priserna är riktigt bra på allt från boende till mat.


  Jag skrev ju i början av inlägget att det börjar bli lite tight om tid för bokningen av allt kring den här tågluffen och det är det verkligen. Grejen är att vi har redan köpt interrail pass men inte bokat några platsreservationer och tydligen måste vi få de hemskickade innan vi åker. Tidigare kunde man gå till tågstationen och boka, sen fick man allt direkt. Det här gör också att vi inte kan boka hotell än. Vi är lite sugna på att åka iväg utan några bokningar alls men eftersom det är högsäsong och ganska fullbokat på både tåg och hotell känns det lite väl äventyrligt. Vi sitter alltså lite tight till men det kommer nog att lösa sig tillslut.
  Varför spara in på småpengar?


  Oavsett om det är när jag reser, min fasta kostnader eller om jag köper något så ser jag alltid efter om jag kan få det lite billigare. Jag skulle aldrig få för mig att pruta och hålla på utan jag kollar alternativ helt enkelt. Det här kan låta jobbigt men är det inte alls om man bara har koll på vad man ska kolla. När man väl vet vad man ska kolla så blir det en rutin när man köper något.

  När vi nu bokar hotell så kollar vi t.ex Airbnb, Hotell.com och Booking som standard och ofta går det att hitta bra deals utan att behöva göra så mycket mer än så. Vi kan ofta bli förvånade hur billigt det blev i slutändan fast det känns rätt dyrt när man börjar boka upp resan. Generellt känns det som priserna är lite högre nu än tidigare år vi tågluffat så det ska bli kul att se vad det slutar på.


  En annorlunda tågluff mot tidigare gånger


  Den här resan vi gör nu kommer att bli lite annorlunda mot när vi tågluffat tidigare på det sättet att vi kommer att stanna längre på de ställen vi besöker. Vi kommer inte att besöka lika många ställen som vi har gjort under tidigare resor men det blir ändå att stanna i 5-6 länder och bland annat två stycken vi inte varit i tidigare. det ska bli riktigt kul då en av städerna är en stad jag velat besöka länge.  Något som lockar enormt med total ekonomisk frihet är bland annat att kunna dra iväg på längre tågluffar. Jag skulle vilja vara iväg 2-3 månader och stanna runt en vecka på varje ställe, det skulle då bli runt 8-12 ställen totalt och god tid till att utforska stället. Interrailkorten har blivit dyrare de senste åren men jag såg att de bland annat har 3 månaders kort för strax under 10.000kr. Ett sånt kort skulle bli riktigt bra om man reste under lågsäsong när man inte är lika beroende av platsbokningar och att boka hotell i förväg.

  Brukar du jämföra priser innan du bokar resor?  Läs mer:

  5 kommentarer:

  1. Nu skriver du ju inte var i östeuropa ni ska tågluffa men när jag har tågluffat i östra Europa, Rumänien som mest österut, så har jag inte köpt Interrailpass. Anledningen är att det var billigare att tågluffa utan eftersom tåg är ett så billigt sätt att resa. För två somrar sen tog jag mig hem till Skåne med tåg från Bukarest med flerdagarsstopp i Budapest, Wien, och Berlin för 1700 kronor. Då åkte jag dessutom 2 nattåg.
   Så ja, jag jämför priser...

   SvaraRadera
  2. Minns när jag reste runt i Sydostasien för ett par år sedan. Jag var borta i 5 veckor och total gick hela resan på 22 000 SEK ink flyg, hotell, mat osv. Den nivån är förmodligen svårt att nå i Europa. Hoppas på större konkurrens på tåglinjer för bättre priser. Borde vara billigare åka tåg än flyga.

   SvaraRadera
  3. Jag åkte tåg från Istanbul till Gdynia, med stopp i Sofia, Bukarest, Budapest och Krakow för motsvarande 55 svenska kronor. Fast det var år 1991... :-)

   SvaraRadera
  4. Hej

   Än så länge är det rätt dyrt med tåg. Hade hellre haft en bil med lågförbrukning och kört runt än att ta tåget. Där man ändå måste ta sin tid med att utforska ställen till fots.

   Jag håller på att skriva ett inlägg på bloggen om min Italien resa och kommer redovisa alla kostnader :)

   Hälsningar Tandläkaren

   SvaraRadera
  5. Vilka länder i östra Europa ska ni till? Får vi en reseberättelse då när ni kommit tillbaka? Blir sugen på att tågluffa själv...

   SvaraRadera