söndag 6 januari 2019

Arbitrage i SEB och årets första utdelningar

Då var årets första börsvecka avklarad. Årets första utdelningar på 1171kr från Klövern, Corem och Alm Pref är inkasserade och jag lyckades även med en liten arbitrageaffär i SEB i fredags. Vi kör lite halv skiddag idag då vi är rätt möra i kroppen efter 2 veckors skidåkning. Ni får hålla till godo med ett blogginlägg skrivet från mobilen idag med då jag inte har tillgång till dator men hoppas på att vara tillbaka med riktiga blogginlägg snart igen! ;) 
Arbitrage i SEB och gratis pengar


Förra året drog jag in riktigt bra med gratispengar genom arbitrageaffärer i Investor, Handelsbanken och SEB. Det känns skönt att redan 3 dagar in på det nya året göra lite den första arbitrageaffären. Det blev inga stora pengar med en hundralapp blev det. Det räcker till en ny aktie i SEB och knappt 6kr gratis i resten av livet. Rätt sjysst ändå!

Att utnyttja möjligheterna med aktiearbitrage är ett grymt bra sätt att öka sin avkastning lite på. Det är i stort sätt riskfritt vilket gör att att jag verkligen gillar att köra arbitrage i de här aktierna. Jag hör många säga att det inte är värt det om man inte har väldigt många aktier eftersom vinsten blir så liten men där håller jag inte med. Varje krona spelar roll och om det i te krävs något arbete för att göra 20kr, varför ska man då inte ta möjligheten? Där storleken på kapitalet spelar roll när det gäller aktiearbitrage är när diffen är liten. Med större omsättning affär får man ner courtagekostnaden procentuellt vilket gör att det går att tjäna pengar på mindre diffar mellan aktierna.


Aktiearbitrage som en passiv inkomst? 


Det verkar som att allt fler utnyttjar möjligheten att köra arbitrage i främst SEB, Investor och Handelsbanken nuförtiden. Jag ser det som positivt då det oftare dyker upp möjligheter nu än tidigare. Vinsterna man gör är mindre men eftersom det blir fler möjligheter så blir det mer pengar per månad. Jag har inte räknat på det men för egen del tjänar jag iaf några hundralappar varje månad på arbitrageaffärer. Jag ska försöka få till ett inlägg med de exakta siffrorna längre fram för att se vad det faktiskt blivit den senaste tiden är jag varit mer aktiv.

Skulle man kunna räkna med aktiearbitrage domen potentiell passiv inkomst den dagen man slutar att jobba? Nej, det tycker jag inte. Framförallt inte passiv, men med lite koll kan det nog ses somett roligt extrajobb. Det tar ingen tid och så länge marknaden och möjligheterna är somi dagsläget kan man dra i ett par hundralappar varje månad om man har 2-300k investerat i SEB, Investor och-/eller Handelsbanken. Därför ser jag det ändå som ett sätt att tjäna pengar på nätet.
Gratis pengar varje vecka 


Mitt mål är ju att kunna sluta jobba och leva ett mer fritt liv. Grundstenen för att komma dit är pengar, vad man än tycker om det. Jag måste alltså tjäna pengar på något annat än ett klassiskt utfört arbete där man byter tjänster mot pengar.
Mina aktieutdelningar kommer att stå för den stora delen av dessa pengar men jag försöker hela tiden att hitta andra småsaker som gör att mitt maskineri drar in pengar varje vecka. Arbitrageaffärerna är en del av det här, panelundersökningarna är en annan del. Det är bara utdelningarna som är passiva men tillsammans bygger alla delar en frihet som inte går att uppnå genom ett klassiskt byta tjänster-mot-pengar-jobb. 

Brukar ni köra arbitrage och i vilka aktier isåfall?

8 kommentarer:

 1. Jag var inne på det för något år sedan men lade ner det projektet. Kände mig alldeles för osäker. Kanske dags att ta upp igen? Jag håller med, många bäckar små osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja S.L.I.M,

   Ok, det känns nog lite så i början. Viktigast är att hålla koll på courtagekostnaden och köp samt sälj pris. Börja köra med lite marginal så det inte blir fel.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Körde arbitragehandel förr i SHB, men de blev för lite avkastning när jag skalade ner innehavet i SHB och breddade portföljen, blir det bara några tior efter courtage är det inte värt besväret tycker jag.
  Men gratispengar är aldrig fel, så bra med en påminnnelse ibland att inte bara slentrianspara utan jobba lite också, tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Mera deg mindre kneg,

   Jag förstår dig. Om det dyker upp framför näsan är det ju bara att köra dock, bra att ha vanan inne om du viktar upp innehavet igen. För mig blir det någon 5 hundring ibland och det är ju bra gratis pengar tycker jag :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Kollade nu på Investor för skojs skull.
  Jag äger 48 st A aktier a'384,40 och om jag skulle sälja dessa och köpa 48 st B aktier a'381,40 istället så skulle jag göra en vinst på 52.-
  Courtaget hamnade på 46.-/affär så det äter upp ganska mycket av afären. 50 spänn är ändå 50 spänn.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Igen S.L.I.M,

   Ja 50 kronor är ju bra, bara att köra. det lär skifta igen sen så det kan bli lite pengar varje år. Arbitrage är nice när man får in vanan. Äger man Investor, SEB och SHB så kan det bli lite pengar när innehaven växer.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Hur gör du för att upptäcka arbitrage? Är lite dålig på det, kör själv en bevakningslista med bägge aktierna i Avanzadepån som jag kollar på regelbundet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utlandsutdelaren,

   Jag kollar typ när jag kollar portföljen, står de nära har jag lite mer koll eller om det är stora skiftningar för dagen. Brukar lyckas tajma rätt bra oftast.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera