torsdag 24 januari 2019

Investor höjer utdelningen med 8,3% - 2019

Alldeles precis så meddelade Investor att man höjer utdelningen med 8,3% till 13kr per aktie. 9kr delas ut i maj och 4 kr delas ut i november. Man har de senaste åtta åren höjt utdelningen med 1 krona per aktie och 2019 blir alltså det nionde året. Investor kan stoltsera med fin utdelningshistorik och med den här höjningen blir det 9 stycken oavbrutna utdelningshöjningar i följd.
Investor höjer utdelningen 2019


Att Investor skulle höja utdelningen i år var väldigt väntat och jag har tidigare i det här inlägget tippat på en utdelningshöjning om 13kr per aktie. Jag vet att jag inte var den enda som trodde på det och med tanke på de senaste 8 årens höjningar är det ju inte så konstigt.


Investor är mitt näst största innehav så utdelningen från bolaget är helt klart betydande för min framtida frihet. Att det gradvis går mot en lägre och lägre procentuell höjning av utdelningen för varje år är ju absolut inte optimalt men bolagen går ju bra så någon gång framöver borde trenden brytas. Jag hoppas på att den där kronan man höjer med varje år i alla fall ska bli 1,50kr snart.

Vad ger dagens höjning mig?


Jag äger 449st Investor så för min del innebär den här höjningen 449kr mer i utdelning varje år. En klen utdelningshöjning kan man ju tycka men att få 449kr mer i utdelning varje år tackar jag ju inte nej till. Tillsammans med Castellums höjning på 15% under gårdagen blir det över 1500kr mer varje år. • Direktavkastning: 3,26%
 • Genomsnittlig utdelningshöjning de senaste 5 åren: 11%
 • Genomsnittlig årlig totalavkastning: 16,9%
 • Totalavkastning de senaste 5 åren: 118,6%
 • Substansvärde: 486kr per aktie vilket ger en substansrabatt på knappt 20%. Substansvärdet minskade med 12% under det sista kvartalet 2018.

Kort kommentar om rapporten kommer senare under dagen!

Läs mer om Investor hos Avanza *affiliatelänk
Ovanstående länk är en affiliatelänk, läs mer här.


Vad tror ni om de framtida utdelningarna, tror ni man börjar höja mer redan nästa år eller vill man hålla mer kassa för investeringar?

8 kommentarer:

 1. 449 kr extra är väl inte dåligt. För mig blev det lite mindre med 341 kr, men ändå bra. Tillsammans med gårdagens Castellumhöjning på 923 kr för mig har jag totalt ökat utdelningarna med 1264 kr. Med levnadsomkostnader på knappt 12.000 kr/mån förra året har jag alltså kommit 3 dagar närmare att leva på bara utdelningar.

  Ser dock inte varför svenska bolag som investor inte kan höja med t ex 1,08 kr när amerikanska t o m höjer med delar av cent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utdelningsmålänningen,

   Nej, absolut inte! ;) Däremot hoppas jag att trenden i utdelningstillväxten brytsich ökar snart istället för att minskar.

   Riktigt bra utdelningar för dig! Jag håller på med ett inlägg om de senaste dagarnas höjningar. Kul att de två största bolagen höjt först.

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Hej.
   Har du ett ISK-konto?
   Jag har inte. Är det bra att byta till det?

   Radera
  3. Hej Matte08,

   Ja, jag har enbart ISK-konton och Kapitalförsäkring för utländska aktier. Om du ska byta beror lite på, det kan lösa ut skatt om du har vinst att realisera i ett vanligt fond-/aktiekonto. Om det inte handlar om för mycket pengar så skulle jag själv ha bytt. Annars kan du börja handla i ett ISK från och med nu :).

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Å jag tackar investor för 144 spänn mer i utdelning i år :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja drommaren,

   Snyggt, bara mata på! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Svar
  1. Tja Aktiepappa,

   Tack, steken jobbar på! ;)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera