söndag 19 augusti 2018

Investor utdelning 2019

Jag gillar att fundera lite kring förväntningarna om bolagens utdelning det kommande året och tänkte därför gå igenom mina tankar för Investors utdelning 2019. Investor har ju ända sedan starten 1916 bjudit på en grym utdelningshistorik. Frågan är vad utdelningen blir 2019 och hur läget ser ut framöver?
Jag gör det ganska enkelt för mig när jag investerar och investerar främst i stora bolag som är enkla att följa. Informationen letar jag på nätet-, bolagens egna rapporter samt andra bloggar och sociala medier. Jag sätter mig därför aldrig och djup-analyserar något bolag då jag har svårt att tro att jag ska se något som ingen annan på marknaden ser. Jag försöker helt enkelt att göra det enkelt för mig och genom att välja stora bolag med bra historik av tillväxt i både vinst och utdelning har jag gjort sorteringsprocessen lite enklare.


Då Investors innehav presterar bra och tjänar pengar samtidigt som Investor de senaste åren höjt utdelningen med 1 krona per år ser jag ingen anledning att tro något annat än att Investor utdelning 2019 kommer att vara 13kr per aktie. Det innebär i så fall en höjning med 1 krona eller 8,3%. Det här är ju inte så vågat gissat men Investor är inte heller en aktie som brukar överraska åt något håll. Investor är en aktie att "köpa och lägga i byrålådan" som många säger. Man kan troligtvis räkna med en stabil avkastning och förhoppningsvis ökar den med tiden.

Om Investor fortsätter i denna bana innebär det att höjningarna blir mindre år för år och någonstans borde ju detta brytas för i teorin är vi annars nere på 5,9% i utdelningstillväxt år 2023. Jag tror dock på bolagen de har och ser inte att tillväxten borde minska i den takten och ser ett alternativ att de kanske bryter det med en höjning med tex 1,2kr någonstans på vägen eller en eventuell extrautdelning. Det viktigaste är att bolagets tillväxt inte stannar av och om den inte gör det borde utdelningsdroppet vända någonstans framöver. 


Vad tror ni om Investors utdelning 2019 och framöver? Läs även:

12 kommentarer:

 1. Ska bli intressant att se, sen kanske Investor höjer med lite lägre höjningar framöver för att kunna hålla en positiv utdelningstrend. Känns som att fler bolag har börjat fokusera på detta på senare år.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Investmentbolagsinvesteraren,

   Ja det är möjligt men det känns som att de förr eller senare borde steppa upp höjningen, fast det kanju vara så att de fortsätter för att safea framtida höjningar.

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Tror också på 1kr höjning. Men hoppas också som du på att det nu eller senare höjs med mer. Kan det kanske börja bli dags för en aktiesplit något av kommande åren. Då kan standarden 1kr i höjning fortsätta ett tag till, efter ny beräkning av utdelning efter split? /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja C,

   Ja det känns som en krona till 2019. Hur menar du med aktiesplitten och att det fortsätter med 1 krona? Att de splittar ner den så att det indirekt blir en höjning? Det är ju ett alternativ faktiskt, en splitt skulle funka på dessa nivåer.

   Tack för kommentaren! :) Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Ja precis som du förklarar! T. ex. en aktiesplit 2:1 så skulle varje aktie delas upp i 2 aktier. 1999 genomfördes en 4:1 split i Investor. /C

   Radera
  3. ja det känns absolut inte omöjligt att det blir så inom en snar framtid! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Investor skulle lätt ha råd höja utdelningen med mer än en krona. Med en utdelningsandel om 20% finns mycket kvar att "ta" av. Tycker det vore läge för det nu. När de höjde med en krona från 4 till 5 kronor var höjningen 25%. Nu 8,3%. En viss skillnad. Samtidigt får vi lita på Wallenbergarna att de kan förvalta pengarna väl.

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja myntaren,

   Ja tillväxten i utdelningen minskar ju för varje år om det här fortsätter så det ska bli spännande att se om några år. Det viktiga är ju säklart att vinsten ökar år för år :).

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Jag tänker som du, att det förmodligen är max 2-3 år kvar innan de börjar höja mer än 1kr. För deras bolag kommer fortsätta växa fint i mina ögon. Har skrivit lite om Investor på bloggen.

  http://miljonardrommen.blogspot.com/2018/08/investor.html?m=1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Dollarmiljonären,

   Ja det skulle vara kul om de gick upp lite högre snart, vi får se vad som händer! :) Intressant, ska kolla det inlägget!

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Jag tror också på en krona, vare sig mer eller mindre. Direktavkastningen kommer dock sjunka, jag tror aktien kommer att gå upp ytterligare.

  SvaraRadera
 6. Hej vackra vänner, jag är från Madrid, Min man skilde mig senast 2 år, han flyttade ut för att träffa en annan kvinna, jag grät varje natt när jag kommer ihåg min dotter frågar mig när är pappa tillbaka hemma, jag älskar min man så mycket och Vi har en tjejflicka på 9 år gammal. jag kontaktar så många stavar caster förra året ingen kunde ta tillbaka min man, de alla krävde för mycket pengar från mig, jag gav upp på kärlek stava tills förra veckan, jag gick för att besöka min vän hemma, sa jag till min vän allt som händer med mig och jag delar mitt hjärtesmärta mot min vän Michelle, introducerade hon mig till en kraftfull droduduwa från tropiska afrikanska nationer, som har en svart magisk kraft som utplånar varje ondska som förstör mitt äktenskap. Min man var under en ond stavning från en annan kvinna som gör att min man skiljer mig. Min man Anders kom tillbaka hem till mig bara igår och grät att han var ledsen för skilsmässa mig, han beklagade och sa att han inte hade rätt sinnen. Det är sant att min man var under en ond stavning från en annan kvinna för att hon hävdar att min man daterade hennes år tillbaka innan han blev gift med mig. Oduduwa hjälper mig att lösa mitt äktenskapsproblem. ikväll har jag och min man med vår dotter middag tillsammans i mormorhuset. Jag är väldigt glad och använder detta medium för att uppskatta Oduduwa Love Spell-krafter. Jag rekommenderar starkt Oduduwa Love spell caster, om du har liknande äktenskapsrelaterade problem skicka e-postmeddelande till Oduduwas personliga e-postadress via dr.oduduwaspellcaster@gmail.com,
  Oduduwa löser också problem som följande;
  - Ljusstearinljus Kärlek stavar för att ta tillbaka ex make / fru
  - Honey Spell för att sluta fuska och sluta ligga i ett förhållande
  - Fredkärlek Stavar för att komma tillbaka Stolt i ditt förhållande
  - Stava krafter om du vill föda din egen bebis
  - Vit magisk stavning för att stoppa skilsmässa / separationsstavning.
  - Stearinljus stavar till Pay-back pengar någon äger dig
  - Goog-luck spell charm.
  - stavning för att få snabb jobbpromotion på arbetsplatsen.
  - Examensframgång Stavning.
  - Traditionella örter och rötter för att bota cancersjukdomar och botemedel mot hiv / aids
  - Magic Spell Numbers för att vinna lotteri och magiska spell för att vinna spel
  Obs! Informationen är power..Magic spell Strömmen är verkliga och ingen borde tvivla Love spell krafter. Jag har en bra positiv avsikt att detta kommer att hjälpa någons äktenskapsförhållande idag.
  Oduduwa meddelande email: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera