fredag 17 maj 2019

Portföljen över 2 miljoner kronor!

Boom! Äntligen! Det är med en grymt bra känsla i kroppen jag kan skriva att portföljen i morse passerade den magiska gränsen 2 miljoner kronor! Jag har kämpat mot den här målet väldigt länge och just 2 miljoner har en så stor betydelse på flera sätt. Det som fick portföljen att komma dit var dagens utdelningar från Omeha Healthcare Investors (OHI) och realty Income (O)
Portföljen över 2 miljoner


Känslan just nu är lycka blandat med en lättnad. Om ni följt bloggen ett tag så vet ni att jag kämpat ganska målmedvetet för att komma dit då jag har ett kapital som kan få mitt hjul att snurra av sig själv och brytpunkten har i huvudet alltid legat kring 2 miljoner. När jag nu når dit så kan jag konstatera och det är med lika mycket lycka som lättnad, nu kan jag slappna av ett steg till. Det kommer nog ett till inlägg inom någon vecka där jag kan gå in på lite mer detaljer kring det här, men jag har en skön känsla i kroppen just nu i alla fall.


Jag var nära att passera 2 miljoners-gränsen för 3 veckor sedan men var faktiskt tvungen att göra mitt första uttag någonsin från portföljen på 15.000kr vilket gjorde att jag var några tusen ifrån. jag har sedan dess satt tillbaka 7000 kronor och de återstående 8000 kronorna kommer att sättas tillbaka så fort jag har möjlighet. Pengarna var tvungna att lösa en tillfällig situation och kan ses som "ett" lån från portföljen, men det känns ändå skönt att ha "testat på" att göra ett uttag. Det är ju trots allt de uttagen som blir min "lön" framöver.

Här nedanför är mina tidigare milstolpes-inlägg:Målet med mina investeringar är att inom kort kunna leva på utdelningar. Om du också vill kunna leva på utdelningar så rekommenderar jag att börja med att öppna ett ISK/aktiekonto. Det gör du hos t.ex. Avanza gratis på 3 minuter genom att klicka här. *(affiliatelänk)

* Läs mer om affiliatelänkar här.Vad betyder 2 miljoner i kapital?


Det är otroligt mycket pengar oavsett vad man har för kostnader men självklart är betydelsen olika för olika personer. Vissa kanske skulle säga att 2 miljoner inte är mer än en kontantinsats på en villa i förorten men för mig betyder 2 miljoner frihet, trygghet och lugn. Nu vet jag ganska säkert att jag kommer att kunna fortsätta leva mitt liv som jag gör. Jag kommer att fortsätta att jobba 10 timmar i veckan, fortsätta att lägga tiden på det jag tycker är roligt och med all sannolikhet kommer att kunna sluta att jobba inom kort.


För mig har just 2 miljoner varit den där magiska gränsen som tar mitt liv in i fas två på min väg mot frihet och nu har jag bara den sista biten kvar. Skulle jag stå helt utan inkomst idag så skulle jag inte vara orolig. Visst, det är lätt att säga men jag tror helt ärligt att jag skulle känna mig lugn om det hände. Så vad betyder 2 miljoner i kapital? För mig betyder det frihet men framförallt trygghet och lugn.. och att jag kan göra vad jag vill om dagarna! ;)
Från 1,9 miljoner till 2 miljoner


Portföljen har klättrat i princip av egen kraft från 1,9 miljoner till 2 miljoner då jag knappt satt in några pengar och gjort ett uttag. Hittills i år har värdet ökat med mer än 300.000 kronor, vilket är bättre än förväntat men i längden borde portföljen fortsätta att nå både 2,1-, 2,2- och 2,5 miljoner utan insättningar.

Man vet aldrig vad som händer och det finns risker med investeringar men jag ångrar inte att jag började sparar pengar och investera. I längden ökar värdet om vi tittar historiskt. Vi har tiden och oddsen på vår sida och jag kommer att fortsätta precis som jag gjort hittills. Just nu är jag bara otroligt glad och tacksam att jag vågade satsa på min dröm och inte lät mig övertalas av de få som ville framhålla alla risker och de få som försökte få mig att "inse" vilket tråkigt liv jag får om jag sparar så mycket.

Samtidigt vill jag passa på att tacka er alla fina människor som peppat mig på vägen och kommenterat här på bloggen, utan er hade jag aldrig kommit så här långt. Det är skönt att kunna ventilera med likasinnade då det är svårt i verkligheten. Tack! :)

Vilket är ditt nästa mål att uppnå?

43 kommentarer:

 1. Grattis till 2 miljoner Frihetsmaskinen :) Håller med om att just 2 miljoner är en fantastisk gräns. Mot 3 miljoner nu! :)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Slimis,

   Stort tack! :) Ja 2 miljoner är en viktig gräns, 3 millar hoppas jag det blir men checkar troligtvis av arbetslivet innan dess så den kanske tar lite längre tid :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Dödsstavning
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
  3. Hello everyone..Welcome to my free masterclass strategy where i teach experience and inexperience traders the secret behind a successful trade.And how to be profitable in trading I will also teach you how to make a profit of $12,000 USD weekly and how to get back all your lost funds feel free to email me on(brucedavid004@gmail.com) or whataspp number is +22999290178
   Hello everyone..Welcome to my free masterclass strategy where i teach experience and inexperience traders the secret behind a successful trade.And how to be profitable in trading I will also teach you how to make a profit of $12,000 USD weekly and how to get back all your lost funds feel free to email me on(brucedavid004@gmail.com) or whataspp number is +22999290178
   Radera
 2. Boom på den, stort grattis hörru!

  Mitt nästa interna mål är 50' i utdelningar och 1 miljon i portföljvärde. Gissar att det är ett år bort om jag fortsätter i samma takt och börsen inte tokar sig totalt på vägen. You never know.

  Grattis igen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja 10årsplanen,

   Tack ska du ha! :)

   Det är grymt ju! Därifrån jobbar portföljen bra själv!

   Tack igen! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Tre miljoners-gränsen kommer säkert gå ännu snabbare! Bra jobbat och lycka till framöver

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Bombmattan,

   Vi får hoppas det, tack ska du ha! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Grattis, och stort lycka till på fortsatta resan! Håller med i att det är svåra frågor att ventilera öppet, så tack för all inspiration du ger! /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja C,

   Tack! :) Ja, det är kul att vi kan peppa varandra. Det kommer bli grymt det här! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Stort Grattis!

  Ettan kom, tvåan kom, trean kommer så småningom!

  Inte minst inspirerande att se hur ditt kapital har vuxit sista biten av sig självt. Jag räknar själv på ränta-på-ränta och hur mycket man kan våga hoppas på för att nå till 3-4 miljoner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack Utlandsutdelaren,

   Ja det har rört sig bra av sig själv den senaste tiden :). När når du 3-4 tror du? :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Vilka är dina innehav om man får lov å fråga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var det länge sen jag uppdaterade men det är i stort sett likadant så kolla fliken "portfölj", där finns mina innehav! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. I´m loving it!
  Av med hatten på den Frihetmaskinen, bra jobbat. Nu har snart snöbollen blivit så stor att den inte går att få stopp på. Grattis och jobba vidare mot 3:an.

  /K
  http://kollpakontot.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Koll på kontot,

   Stort tack! :) Vi får hoppas på det! Tack för peppen! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 8. Inspirierar mer än du tror att läsa om hur en portfölj ångar på! 🙂 Stort grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Investeralitemera,

   Tack, vad kul att höra det! :) Tack igen! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 9. Riktigt bra jobbat! Det inspirerar. Snart är jag där också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja dentystainvesteraren,

   Tack! :) Vad kul att höra, grattis och kör hårt! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 10. Grattis till 2:an!
  Nästan dubblat portföljvärdet på 2.5 år, det är riktigt imponerande.
  /Arne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort grattis Frihetsmaskinen
   Du är en inspirations källa och lycka till 🌺

   Radera
  2. Tja Arne,

   Stort tack! :) Ja det har gått bra den senaste tiden, börsen har varit snäll mot oss ;).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  3. Tja Hibiskus,

   Tack, fina ord från dig, tack! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 11. Så roligt för dig, äntligen!

  Har följt dig så länge nu på din resa och blir glad för din skull.

  Mot nya höjder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Danne,

   Tack, det känns skönt.. äntligen! :)

   Jag vet, uppskattar ditt stöd och dina kommentarer här på bloggen. Det peppar verkligen att fortsätta, tack! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 12. Det är bara att gratulera, efter mkt hårt arbete nådde du målet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja VÄL,

   Tack och tack för alla peppande kommentarer på vägen! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 13. Stora gratulationer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja K,

   Stort tack! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 14. Grattis!
  Så himla glad för din skull.
  Nu är det bara att fortsätta njuta av livet och se portföljen öka :)

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja PB,

   Stort tack! :) Tack för all pepp och stöd på vägen, uppskattar det! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 15. Stort grattis Frihetsmaskinen!!
  Inte lång tid kvar innan du når 3:an.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja MiljonMål,

   Tack! :) Vi får hoppas på det, tack för kommentaren! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 16. Grattis! Jag gillar din blogg, trots (eller kanske på grund av) att du och jag är så olika i livssituation och framtida mål (ålder, familj, arbete, utbildning, men inte fritidsintressen, där har vi nog lite gemensamt).

  Hälsningar Spargrisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Spargrisen,

   Tack! :) Haha, kul att vi har fritidsintressena gemensamt iaf! :) Kul att du läser och kommenterar! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 17. Måste också säga grattis! Väldigt stort att komma över 2 miljoners tröskeln!! :D Jag själv går över min 1.1 miljon gräns nu denna månad så det känns också kul! :)

  Mvh Fröken Investera

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Fröken Investera,

   Tack, det känns bra! :) Oj, grattis tillbaka då, 1,1 mille är stort! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 18. I år 2019 har jag varit så lycklig mot mig, för Gud har gett mig en anledning att leva lyckligt igen efter att ha blivit hjärtat i 3 månader när min man försummade mig och gick tillbaka till sin älskling. Jag led och gick igenom alla typer av emotionella torturer, för jag kunde inte få någon hjälp för att få min man tillbaka, förrän jag var refererad till Dr Rich av min medarbetare som gav mig henne full försiktighet om honom att han kan vara till hjälp till mig. Jag kom i kontakt med Dr Wealthy och jag lyssnade till hans ord och följde de instruktioner som jag gav honom. Kan du tro att min man kom hem inom 12 till 16 timmar som sagt av honom och idag är mitt äktenskap återställt och jag är så tacksam, uppskattande och tacksam för Gud för att använda Dr Rich att få min man tillbaka efter 3 månader av brutit äktenskap. Finns det någon där ute som behöver komma tillbaka till han eller hennes älskare tillbaka eller behöver någon hjälp av något slag? Då föreslår jag att du kommer i kontakt med Dr Rich nu via hans Email ID: wealthylovespell@gmail.com ELLER du kan WhatsApp honom också på +2348105150446 för mer information. Gud välsigne dig herrn

  SvaraRadera
 19. Hello everyone..Welcome to my free masterclass strategy where i teach experience and inexperience traders the secret behind a successful trade.And how to be profitable in trading I will also teach you how to make a profit of $12,000 USD weekly and how to get back all your lost funds feel free to email me on(brucedavid004@gmail.com) or whataspp number is +22999290178

  SvaraRadera
 20. Hej, jag vill dela mitt underbara vittnesbörd Efter att ha varit i relation till mannen i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom bad jag honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavbrottet och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt på andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. email: babaidadawiseman01@gmail.com
   Du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  Love Spells
  Tjäna bra pengar eller vinn en lotteri.
  Uppnå framgång i affärer.
  Andliga problem.
  Vinn domstolsfall.
  Leta efter din livspartner.
  Få ett bra betalt jobb.
  Få kontroll över ditt äktenskap.
  Ta emot tjänst och få attraktion från människor.
  Få tillbaka förlorade pengar.
  Läka dig av alla sjukdomar. både härdbara och obotliga.
  Lös graviditetsproblem och välsigna dig med spädbarn etc ...

  Kontakta den här stora mannen om du har något problem med en bestående lösning
  genom babaidadawiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348136951551

  Tacka mig senare

  SvaraRadera
 21. Hej!
  Ursäkta mig men bara för att berätta att vi är ett samhälle på platsen och vi erbjuder pengar lån till alla seriösa och ärliga människor att expandera sin verksamhet eller göra ett köp. Räntan är 3% per år.
  För mer information, kontakta oss via e-post eller whatsapp.

  E-post: simondurochefort@gmail.com
  Whatsapp: +33756949346

  SvaraRadera
 22. Hej jag heter Viola Gonçalo. Jag kommer från Trondheim, men jag flyttade till Waterton Lakes National Park i Kanada med min man. orden kan inte förklara hur upphetsad jag är nu, tack vare Drigbinovia för att ha fixat mitt brutna äktenskap, lämnade min man mig och våra barn till en annan kvinna. Vi var gifta i sju år och under vårt äktenskap hade vi en hård kamp, ​​en trogen morgon berättade för mig att jag vill ha en skilsmässa med mig, så jag försöker mitt bästa för honom men han är att jag inte vill se att jag bor i Australien nu med en annan kvinna. och han gjorde alla meddelanden ogiltiga. Jag lärde mig att mitt liv var slut och mina barn såg aldrig sin far igen. Jag försökte vara stark för mina barn, men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågade mitt hjärta. Jag var säker i sju år eftersom jag verkligen älskade honom. Och jag tänker på honom varje dag och natt, och jag skulle vilja få honom tillbaka i mitt liv. Jag gick bokstavligen galen och behövde gudomligt ingripande. Jag har sagt alla mina problem till mina vänner som har liknande utmaningar i sitt gifta liv. Men hon tog mig till en mycket kraftfull man som heter DrIgbinovia. Hon sa att han var den enda anledningen till att hon var lycklig, så jag bestämde mig för att få honom att prova att jag gjorde en massage till sitt WhatsApp nummer på +2348144480786 eller du kan också maila honom på doctorigbinovia93@gmail.com då gjorde han kärlek stava för mig, till mina grejer överraskade, min man ringde mig för första gången under de senaste veckorna. Och han berättade för mig att han saknar oss lika mycket som barnen. Jag var så förvånad över att mitt hjärta var fyllt av glädje och spänning och han bad om ursäkt för hans misstag och ursäktade mig för smärtan jag orsakade. Så han kom hem med mycket kärlek och glädje tillbaka till oss, och från och med den dagen är vårt äktenskap nu starkare än tidigare. Tack vare Drigbinovia är han en mycket kraftfull man, så jag bestämde mig för att berätta för min historia för någon man eller kvinna som går igenom samma smärta. Jag vill att du ska veta att det finns en lösning. Drigbinovia är lösningen, en riktig och kraftfull trollkarl som bad att hjälpa kvinnor och barn att hjälpa till i deras smärtsamma tid. Och har också en stavning för att bota HIV, cancer, etc tack för din tid

  SvaraRadera