lördag 30 november 2019

Utdelningar i november - En riktigt bra månad!Nu var det dags att sammanställa alla utdelningar i november. Normalt sett har hösten inte var så stark utdelningsmässigt men i år blev det riktigt bra utdelningar i november.

Totalt slutade det på 7.062kr från aktieutdelningar. Om jag ska räkna in 4% från mina fonder vilket jag borde så blev totalen på 8.023kr och med Projekt Extrainkomsten landade det på nästan 9k! Jag går igenom det här mer i inlägget..

Läs mitt inlägg om när utdelningen är om du vill veta vilka bolag som delar ut i november och när de har utdelning.

Utdelningar i november


Jag kommer att specificera upp alla utdelningar jag har fått under november hör i inlägget och jag kommer att börja med aktieutdelningarna. Utöver utdelningarna från mina aktier har jag ju en del som ska plockas från fonderna och sen har Projekt Extrainkomsten bidragit lite.

Utdelningar från aktier


Ok, vi börjar med aktierna. Den här månaden var som sagt riktigt bra för en höstmånad och totalen slutade på 7.062kr i utdelningar. Självklart bidrar några aktier med hög utdelning till totalen, men trots det känns det bra. Bolagen som delade ut till mig i november kan ni se här nedanför.
 • Svolder - 1980kr
 • Realty Income - 218kr
 • Omega Healthcare 967kr
 • Kinnevik - 48kr
 • Investor - 1700kr
 • H&M - 92kr
 • Epiroc - 6kr
 • Diös - 1309kr
 • AT&T - 332kr
 • Akelius Pref - 410kr
Totalt: 7.062kr
Jag tycker ändå att jag fick en ganska bra spridning på utdelningarna. Jag är även nöjd med totalsumman som passerade 7.000 kronor trots att jag sålt av en stor del av Diös innehavet för ett tag sem.

Utdelning från fonder


Nu kommer vi till den nya delen om vi kan kalla det så. Jag har tidigare inte räknat med fonderna på månadsrapporterna men tänkte att jag skulle börja med det nu.

Jag vet inte om det här sättet jag gör på nu är det bästa men jag testar den här månaden och ändrar det kanske lite längre fram.

Tanken är alltså att stämma av värdet på fonderna i slutet av månaden och räkna på 4% av värdet som utdelningar från fonderna. Räknat på det här sättet blir utdelningarna från fonderna i november 961kr.

 • Fondernas värde = 288.327kr
 • 0,04x288.327/12=961kr
Totalt: 961kr

Pengar från Projekt Extrainkomsten


Nu kommer vi till den tredje delen i min ekonomiska frihet, eller egentligen är det bara e bonusdel. Tanken och planen är ju helt klart att utdelningarna ska försörja mig till 100% inom 2 år.

Däremot är det skönt med pengar från flera inkomstkällor och Extrainkomsten bidrar med rätt sköna pengar där. Den här månaden rullade det in 972kr i Projektet, vilket jag tycker är grymt bra!

Totalen börjar närma sig 10k vilket var målet för året och jag kommer med en uppdatering kring projektet i nästa inlägg.
De totala utdelningarna i november


Om vi slår ihop aktieutdelningarna men det "utdelningsuttag" jag kommer att göra på fonderna, samt det jag har fått in från Projekt Extrainkomsten landar totalen för november på 8995kr. Det är grymt bra!

Faktum är att det med god marginal täcker alla mina levnadskostnader och nästan räcker till nöjen och resor också. Det saknas bara 255kr för att jag ska vara helt fri från mitt vanliga jobb i firman den här månaden, det känns magiskt!

Totala utdelningar för i år


Eftersom jag har sålt av en del utdelningsaktier och investerat i fonder känns det naturligt att jag borde ha ett nytt upplägg för hur jag ska leva på kapitalet framöver.

Det logiska är som jag redan nämnt att "plocka" 4% årligen och leva på det. För att enkelt räkna ut hur jag ligger till varje månad kommer jag därför att räkna 4% av totalen av mitt fondkapital i slutet av varje månad och dela med 12 månader.

Totalt kapital x 0,04 / 12 = Fondernas utdelningar per månad

Aktieutdelningar + uttag från fonder, hur ligger jag till?


Just nu har jag fått 68.678kr i utdelningar under året. I december lär jag få någon tusenlapp till och med 4% på fonderna borde totalen landa på drygt 80.000kr i utdelningar. Det är riktigt bra och prognosen för nästa år ser ännu bättre ut!

Här nedanför är de utdelningar som jag redan har fått från mina aktier i år.
Vad har jag återinvesterat novembers utdelningar i?


Så, det blev ju lite utdelningar och självklart har jag återinvesterat de i nya härliga passiva inkomster a.k.a. aktier. Den här månaden har det gjorts i en annan form, nämligen fonder.

Anledningen är för att göra det enkelt för mig och jag kommer antagligen att fortsätta att köpa mer fonder framöver. De fonderna jag köpte den här månaden var:
Det här är fyra fonder jag gillar och faktiskt de enda innehaven i Projekt Extrainkomsten. Det gör det grymt enkelt att investera. 


Planen framöver


Nu går vi in i december vilket är en utdelningsfattig månad för mig i alla fall. Sen kommer bolagen med sina rapporter och förhoppningsvis utdelningshöjningar i januari vilket ska bli grymt kul att följa.

Min plan är att fortsätta att köra på i samma spår och sakta men säkert se utdelningarna och det passiva kassaflödet öka, månad för månad. Det känns som den andra miljonen på något sätt säkrade friheten till skillnad mot den första miljonen.

Det känns inte längre som att jag någonsin kommer att gå tillbaka till ett "vanligt" arbete" igen. Jag har inte bara svårt att tänka mig det för att jag inte skulle trivas. Det känns faktiskt som att jag är rätt säker med det kapitalet jag har idag att jag faktiskt aldrig kommer att behöva göra det.

Hoppas att det går bra med era investeringar och att året ser ut att sluta bra. Vilka utdelningar fick ni i november?

10 kommentarer:

 1. Snyggt Frihetsmaskinen!
  Det rullar på riktigt bra ser jag.

  Kul!

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja PB,

   Tack! :) Hoppas det rullar på bra för dig me! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Ja det rullar på men i mindre skala bara :)

   Mvh PB?

   Radera
  3. Så länge det rullar på är det grymt ju! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Snyggt jobbat!
  Du har kanske skrivit det i bloggen men varför övergå till fonder istället för utdelningsaktier?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Divendify,

   Tack! :) Jag kommer inte att övergå helt till fonder, utdelningsaktierna kommer alltid att vara den stora delen av kapitalet.

   Nu sålde jag av Hemfosa efter att de ska bli uppköpta så de pengarna åker in i fonder så länge. Eftersom jag ändå har 12-15% av kapitalet i fonder nu så känns det logiskt att göra en plan för att leva på det kapitalet också, genom 4% regeln.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Imponerade, bra jobbat!

  Når du 100 000 kr i utdelningar under 2020 tror du?

  Jag är precis i uppstarten med min resa och skulle bli jätteglad om du vill lägga till min blogg på blogglistan: https://allaminakronor.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Allaminakronor,

   Tack! :) Hmm, jag tror inte att jag kommer att nå det faktiskt eftersom jag bara sparar runt 1000-15000kr i månaden nu när jag jobbar så lite, men man vet ju aldrig! :)

   Absolut, jag ska kolla in din blogg nu! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Riktigt bra jobbat! Fantastiskt med så fina inkomster. Angående jobb där har du ju möjlighet att engagera dig i mer roliga jobb eller projekt som kan ge inkomst, om du nu skulle behöva något kul att lägga tiden på. Men du har ju redan detta projektet :D

  Ha det gott!

  /Frihetsgud

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Frihetsgud,

   Tack! :) Precis, det är det sköna, man kan göra lite vad man vill. Ja, det finns många saker att göra och själv märker jag att jag drar igång fler projekt ju mer tid jag har :).

   Tack för kommentaren! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera