tisdag 17 april 2018

Castellum ökar förvaltningsresultatet med 12% - delårsrapport 2018

I morse kom Castellums delårsrapport för första kvartalet 2018 och efter en snabb koll måste jag säga att det ser bra ut. Tillväxten fortsätter i ett bra tempo och nu känns det faktiskt som ett år som skulle kunna leverera efter Castellums tillväxtmål om minst 10%. Om det blir så kan vi se fram emot en utdelning runt 5,8kr per aktie nästa år. Bland händelser att nämna är ett avtal med EON:s huvudkontor i Malmö på 12 år och att utvecklingen av förvaringstjänsten Beambox lanseras. Du kan läsa delårsrapporten i sin helhet här.Castellum är mitt största innehav och jag har 1354 aktier i bolaget. Det är mitt största innehav både till värde och total utdelning. Om företaget skulle hålla sitt tillväxtmål så är chansen stor att mina aktier i Castellum kommer att dela ut motsvarande 2,2 till dagar i frihet nästa år, bara genom utdelningshöjning. Nedan text är kopierad från delårsrapporten:

"- Som alla vet har Castellum ett mål om 10% tillväxt, ett mål som vi inte når upp till varje år. Ambitionen ligger dock fast och jag är övertygad om att Castellum i oförändrad form under 2018 har goda förutsättningar att nå tillväxtmålet vad gäller förvaltningsresultatet (och därmed i utdelning). Ökande kassaflöden från fastigheterna torde också innebära att risken för nedgångar i fastighetsvärdena är begränsad" Henric Saxborn, VD Castellum.

Jag gillar verkligen Castellum och deras verksamhet och kommer att fortsätta att investera i bolaget även om jag i dagsläget är fullinvesterad. Jag tycker att de fortsätter att leverera enligt mina förväntningar och jag får det jag vill ha både i form av tillväxt, resultat och utdelningar.

Läs mer om Castellum på Avanza *affiliatelänk

* Läs mer om affiliatelänkar här.Har ni Castellum i portföljen? Vad gillar ni med bolaget?Läs fler inlägg om Castellum på bloggen:
Castellum höjer utdelningen - 2018
Castellum - Utdelningshistorik och framtiden
Utdelningsaktie: Castellum (Cast)
Castellum höjer utdelningen med 18%!

4 kommentarer:

 1. Det blev en bra rapport idag! Castellum är ett otroligt fint bolag som bara tuffar på. Jag är långsiktig ägare och fortsätter att fylla på. /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja M,

   Ja rapporten såg bra ut som vanligt! ;) Samma här! Tack för kommentaren!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, email: [drogunduspellcaster@gmail.com] jag blev förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: [drogunduspellcaster@gmail.com] om du står inför någon form av problem
   1. Få din älskare eller man tillbaka
   2. Pengar stava / lycka till stavning
   3. Om du vill stoppa din skilsmässa
   4. Skyddsspel
   5. Få jobbstavning
   6. Kampanjer
   7. Få pengarna tillbaka.
   8. viktminskning stavning
   9. Kärlekstavning
   10. Om du vill tillfredsställa din partner / botemedel för svag erektion
   11. Graviditetsstavning

   Radera
 2. Har inte ögnat igenom rapporten än, men drog på mungiporna när jag fick utdelningen i slutet av mars. Kommer nog att fylla på även här med nya aktier. Vad som får mig att tveka dock är skiftande ränteläget samt amorteringskravet som på sikt kommer kunna påverka.

  SvaraRadera