fredag 13 april 2018

186kr i passiva inkomster per dag

Igår var det helt magiskt väder. Termometern som visserligen låg rakt i solen visade 25 grader varmt och det i kombination med en blå himmel gör ju att man får den där lyckliga känslan i kroppen. Det börjar på riktigt bli vårkänslor ute nu och skjortsvädret är nog bara någon månad bort skulle jag tro. Nu vill man vara fri och ha feta passiva inkomster.
Jag tog självklart en cykeltur på den nya cykeln och magin infann sig direkt när jag kom ut i skogen och fågelkvittret började på allvar. Det är en grymt skön känsla att glida fram tyst och höra naturen och koppla bort allt annat. Det här är en av alla saker jag kommer att göra om dagarna när jag är helt fri. Jag vill kunna vakna upp, äta frukost på balkongen och konstatera att idag ska jag cykla i skogen och äta lunch på en klipphäll, jag vill dra nu. Jag vill alltså inte vara beroende av ett jobb som trots att jag kan styra tiderna själv ändå låser mig fast i dagar. Jag vill vara helt fri, jag vill verkligen det!

För att uppnå den friheten krävs det ju passiva inkomster. Passiva inkomster som ser till att räkningarna och maten kan betalas trots att man inte varit på ett arbete. Passiva inkomster som ser till att man har råd att köpa nå olja till cykeln eller betala bensinen för resan upp till fjället. Idag har mina aktier jobbat ihop 186kr till mig, helt passivt för min del. De är så mycket mina utdelningar ger mig varje dag, året runt om jag slår ut det per dag. Det är mäktigt men inte helt tillräckligt, men det är otroligt bra ändå. Det bästa är nog att dessa passiva inkomster kommer bara att öka med tiden jag återinvesterar och köper fler aktier. Så planen att sluta jobba helt inom 5 år känns helt klart realistisk, jag vet att det kommer att gå. Tills dess lever jag här och nu för den dagen kommer nog fortare än man är beredd på, då gäller det att njuta av de sista åren i arbetslivet! ;)

Vad gillar ni att göra en ledig dag?


Jag vill passa på att tacka för alla grymma kommentarer på gårdagens inlägg om CSN, kul att så många kommenterade. Jag kommer att fortsätta att svara på kommentarerna senare under dagen då jag har lite mer tid till det.

Läs även:
Leva på utdelningar
Skaffa billigare elräkning
Nu kan jag leva på utdelningarna - Nytt mål slaget!

12 kommentarer:

 1. Bra jobbat med utdelningarna! Ska bli spännande att följa din resa mot "friheten". :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Enkla investeringar,

   Tack! Kul att du vill vara med och följa resan :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. En ledig dag gillar jag att räkna på utdelningarna och planera min framtid ;) Skiner solen samtidigt som fåglarna kvittrar är det dock inte helt fel att även leva i nuet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Prepper Invest,

   Det låter som en skön dag! Vad är planen för framtiden då? :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. På sommaren gillar jag att åka ut med båten, det är en perfekt dag för mig. Bra inlägg! /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Det låter som perfekta lediga dagar! Tack, kul att du gillar det! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Vad roligt med en till som räknar på hur mycket man får ut per dag! Själv får jag ut 149.4 kr per dag med närmsta målet att komma upp i 150 kr nästa vecka efter återinvestering. ��. Går gärna långa promenader eller joggar vid havet lediga dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Annelie,

   Ja vad kul att se att du också gör det! :) Riktigt grymt att du tar dig över 150kr/dag och genom återinvestering! Det låter som magiska lediga dagar med promenader vid havet, härligt! Fortsatt lycka till, vi ligger rätt lika i utdelningar, kul! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Vi specialiserar oss på finansiella tjänster, som erbjuder lokala och internationella lån, som ger säkrade och osäkrade lånoptioner till individer och samarbetar organ till mycket konkurrenskraftiga lånräntor och flexibla villkor för att möta eventuella finansiella omständigheter. Det spelar ingen roll om du har en dålig kredit värdering, vi kan fortfarande ge dig snabba pengar för det oväntade Kontakta oss nu för Snabba och prisvärda lån som passar alla budgetar och krav: socialfinancelimited8@gmail.com

  SvaraRadera
 6. Jag gillar fina tjejer till en rimlig peng. Med utdelningar så blir det flera nya varje månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va?? utveckla köper du horor eller vad?

   Radera
  2. Tja Häst i sydväst invest,

   Känns som autocorrect hoppade in där? :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera