söndag 8 april 2018

Första cykelturen på nya cykeln

Äntligen fick jag tillfälle att ta den första turen min nya cykel som jag köpte i januari. Jag har inte kunnat cykla sedan operationen men nu lyckades jag sätta mig på cykel för en provtur i det förhållandevis varma- och sköna vädret.
Jag kan inte säga annat att min nya mtb är grym! Lätt, smidig växling, grymt skönt med dämpare fram, helt underbar. Inga problem att glida förbi bilarna på 30-sträckorna och inga problem att cykla trappor. Jag ångrar lite att jag aldrig unnat mig en bättre cykel tidigare, den här kommer jag att ha sjukt kul på i sommar. Jag ser fram emot att packa väskan med en termos kaffe och en matlåda och ge mig ut på stigarna.

Att cykla är verkligen ett grymt intresse då det ger både motion, kondition, tränar styrka, balans och är sjukt kul. Att det även är i princip gratis (vi får väl se) och kan utföras direkt utanför dörren gör det inte sämre.. och naturen såklart, naturen!

Har ni några tips eller knep till en ny i cykelvärlden? Hur gör man med tvättning om cykeln blir skitig och man bor i lägenhet? Vattenslang på gården?


Läs fler inlägg:
Cykla istället för att åka bil?
Bo billigt
Skapa ekonomisk frihet på en månad

7 kommentarer:

 1. Låter härligt, jag tycker som du att det är fantastiskt roligt att cykla. Jag var själv ute i helgen för första gången i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja MfN,

   Ja jag är ju helt nu på det här kan man väl säga men riktigt kul! Roligt! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Köp en sån här (typ):
  https://www.k-rauta.se/byggvaruhus/tryckssprutor/tryckspruta-med-flaska-fxa-tryck-5l
  Funkar bra när man nommit hem och smutsen inte är ingrodd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Tack för tipset, det uppskattas! Jag har faktiskt en sån där i förrådet och har funderat på det men var osäker på om den räckte. Ska testa det! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Sadeln ser ut att sitta lågt.

  När jag bodde i lägenhet och cyklade mtb så spolade jag alltid av den direkt med slang där jag bodde. De som inte hade möjlighet till det spolade av den vid en motionsanläggning som hade en slang som man kunde använda. Glöm inte att olja kedjan ofta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Emil,

   Bilden är en "stockphoto" bild så det är inte min cykel på bilden.

   Tack för tipsen! Jag ska testa det som jag vlev tipsad om an men tror jag har vattenkoppling på fasaden på gården annars. Tack för tipset med kedjan! Ska man rengöra den ofta?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Kul med MTB! Jag gillar det du sade om trappor - mitt tips är att verkligen använda MTBn för det den är byggd för och för det som är riktigt kul - ordentligt teknisk terräng, hinder, små hopp, trappor etc - alltför många använder sina fina MTBs på grusvägar och annan terräng där man lika gärna kan köra med en standardcykel. Man märker det snabbt i olika lopp som Lida Loop, Hammarby Hill, etc vilka motionärer som kan cykla i terräng och vilka som tror att de kan cykla i terräng.

  Var inte rätt för att vurpa och kör hårt så tränar du hela kroppen på ett bättre sätt än att bara glida fram. Dock måste du givetvis sköta cykeln bra om du kör den på detta sätt. Och det blir lite dyrare..delar kommer att slitas

  SvaraRadera