söndag 18 februari 2018

Mina 5 bästa utdelningsaktier (utdelningstillväxt) i år - 2018

Rapportperioden är snart över och det innebär att nästan alla min bolag har givit sina förslag för årets utdelningar. Jag kommer inte att räkna med extrautdelningar när jag kollar på vilka som höjt sina utdelningar mest under 2018 utan kollar enbart på ordinarie utdelning. (Atlas Copco med extrautdelningar +120%, Handelsbanken +50%). Jag räknar bara innehav som har en portföljandel över 3% eftersom många mindre innehav ändå gör så liten skillnad på totalen. Som jag skrev i mitt inlägg igår så har utdelningstillväxten haft stor betydelse i att nå mina mål. Här är mina innehav med bäst utdelningstillväxt 2018. • 1. Diös 45% - Diös höjde med helt otroliga 45%. Jag hade väntat mig en riktigt bra höjning och de senaste två utdelningshöjningarna gör att tillväxten i utdelningen varit 83%! Läs inlägget om Diös utdelningshöjning här,
 • 2. Svolder 18,5% - Svolder är ett relativt nytt innehav i portföljen och den senaste utdelningshöjningen var 18,5%. Det ska bli intressant att se vad höjningen blir i år.
 • 4. Latour 12,5% - Latour är ett av mina större innehav och jag gillar både den noterade och onoterade delen. Historiken är extremt bra och jag tror att de kan fortsätta att leverera bra resultat framöver. Läs inlägget om Latours utdelningshöjning här.
 • 5. Handelsbanken 10% - Handelsbanken är en stabil bank med bra direktavkastning och fungerar som diversifiering mot mina andra investeringar. Förutom en helt ok utdelningshöjning så delar de även ut en extrautdelning på 2kr (40% mot förra årets utdelning). Jag väntar fortfarande på rapporten om utdelning för mina utländska innehav men om jag bara kollar de svenska så har de höjt utdelningarna med 10,2% i år. Det tycker jag är riktigt bra. Om jag räknar in preferensaktier, likvider och de utländska innan höjningar så är det ändå helt acceptabla 7,3%.

Hur ser er utdelningstillväxt ut i år? Vilka är era bästa utdelningshöjare i år?Läs även:

16 kommentarer:

 1. Bra jobbat!

  Jag skrev ett inlägg om det häromdagen, jag kan länka den via mitt namn!

  Mvh // Frilans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, grymt jobbat själv! :) Jag länkar till ditt Med vänlig hälsning inlägg här, riktigt fina höjningar du haft! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. vilken bank har du? Ränta? Bindningstid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Menar du på bolånet?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Jag kör rörligt, har runt 1,6% i ränta. Inget topplån.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. God afton!
  Jag är väldigt nöjd då samtliga innehav i min portfölj höjer utdelningen inför 2018, utom Skanska som behåller. Ett ordentligt uppsving på utdelningsfronten, helt fantastiskt!

  Castellum
  Handelsbanken
  Industrivärden
  Latour
  Sandvik
  SEB
  Skanska (bibehållen utdelning)

  /K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Koll på kontot,

   Snyygt och grattis till höjningarna! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Också mycket glad över Axfood och Handelsbanken. Funderar bara på hur de ska kunna bibehålla så höga utdelningar på längre sikt men hoppas och litar på att de vet vad de gör!

  SvaraRadera
 5. Tja Utlandsutdelaren,

  Jag har lite samma oro. Axfood har bra kassaflöde men jag oroar mig över framtida konkurens och pris preff samt ökade kostnader. Men behåller tills något annat kommer fram.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 6. Kindred är överlägset bäst i min portfölj med en utdelningstillväxt på makalösa 75%. Telia och eWork växer också bra med 13-15%.
  Nobina, Coor och SJR är de enda bolag i min portfölj som ännu inte presenterat men jag tror ingen av dessa klår på redan nämnda bolag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Prepper Invest,

   Shit 75% är helt sjukt, grattis! Jag har inte jättekoll på de bolag du nämner, hur ser du på Telias utdelningsandel?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. Hallå va fan det kommer ju gå åt helvete alltihopa enligt denna artikel. Fan ska man göra sälja bostaden och bo i bilen? Snabba råd tack. https://www.di.se/debatt/skattekraften-urholkas-av-lag-tillvaxt-och-hog-invandring/

  SvaraRadera
 8. Roligt att se dina framsteg. Det är några rejäla utdelningar där:) Själv får jag hålla till godo med mina 4000:- som kommer mot våren. Men jag antar att man måste börja någonstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja VÄL,

   Ja det blev en del bra höjningar. Precis, snöbollen rullar själv sen! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera