lördag 15 september 2018

Jag har uppdaterat min utdelningskalender

Äntligen har jag tagit tag i att uppdatera utdelningskalendern här på sidan, det var mer än ett år sedan jag gjorde det så innehaven har inte stämt med hur portföljen har sett ut. Jag gillar att få utdelningar ofta eftersom jag bara jobbar halvtid så får jag inte så mycket nytt kapital att investera i nya aktier. Då är det roligt med utdelningar, även om det inte är högsta prioritering på något sätt. Genom den här länken kan du se min uppdaterade utdelningskalender.
Att ha en utdelningskalender har egentligen inget större syfte än att det är riktigt kul att ha kolla på när utdelningarna kommer att trilla in och att se hur prognosen framöver ser ut. För mig är det en stor del i motivation att lyckas fortsätta köpa aktier, oavsett värdering. Varje krona jag investerar i portföljen ger resultat i utdelningskalendern direkt när investeringen görs. Det som jag har upplevt det svåraste med att lyckas med att spara och investera i aktier är just motivationen, så därför lägger jag mycket av min tid där. Troligtvis den största tiden som jag lägger på mitt sparande går till att underlätta att hålla motivationen uppe. Det är så lätt att glömma hur stor skillnad de små investerade kronorna gör för det framtida kapitalet. En tusenlapp som investeras idag, delar ut lika mycket varje år om 30 år (Räknat på historisk avkastning och 4% direktavkastning).


När det gäller utdelningskalendern så är den gjorde i gratisprogrammet Open Office, vilket är väldigt likt Excel. Mina kunskaper i det här programmet är extremt begränsade så jag är rätt nöjd med att bara ha fått till något som fungerar. Eftersom jag sällan tar in nya innehav så kräver den inte så mycket jobb med uppdateringar och det kan även vara rätt kul att sitta och fylla i nya köp jag gjort. Utdelningskalendern är ihopkopplad med min utdelningstabell som summerar alla utdelningar så när jag uppdaterar den så uppdateras det automatiskt i utdelningskalendern. Jag vet att det finns mycket smidigare och bättre sätt att göra sånt här på men fram tills att jag lärt mig det så fungerar det här riktigt bra. Som sagt, jag har den för motivationens skull.

Har ni någon utdelningskalender eller hur har ni koll på när era bolag ska dela ut?


Missa inte gårdagens inlägg:
Drömmen om att leva på utdelningar

6 kommentarer:

 1. Visst gillar vi alla utdelningar 😀
  Jag funderar på att investera i 3 preffar så jag får utdelning varje månad. Bara för att få ett kassaflöde varje månad. Får se hur det blir med det.
  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja PB,

   Ja det är nice! :) Det är roligt faktiskt, jag har 4-5 preffar och det tickar på bra från dom.

   Tack för din kommentar! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Hej, jag har absolut en utdelningskalender då utdelningar är väldigt roligt att se när de ramlar in, se https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_7F9NZp5-Bb1C43BBjOTLOZ7H21CO6wiDvyhG-tC-0I/edit#gid=0 . Jag använder Google pga lätthet att få in börskurser och att det funkar bra online. Designen är lånad av Krösus Sork med mina justeringar.

  Läste att du jobbar halvtid. En halvtid skulle ta bort i princip hela mitt nysparande och portföljen skulle växa "bara" med återinvesterad utdelning och utdelningshöjningar, vilket i dagsläget är uteslutet. Men om ett par år kanske det finns möjlighet till en 80%-tjänst i alla fall. Lediga fredagar vore fint (eller måndagar!).

  PS Även om utdelningar är roligt så tycker jag utdelningshöjningar är ännu roligare. Tror det beror på överraskningseffekten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utdelningssmålänningen,

   Härligt, det verkar smidigt. Själv är jag så oteknisk så vet inte riktigt hur det funkar med google docs.

   Ja, det är i princip så jag kör nu. Jag återinvesterar utdelningarna och litar på utdelningstillväxten. jag tyckte det var värt det för att få mer fritid och 4 dagars helger i dagsläget. Jag håller med, höjningarna är det bästa! :)

   Tack för kommentaren! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Håller med helt Utdelningssmålänningen. Målet är först 80% och sedan bli fri helt. Jag vill ha lite mer frihet än leva på minimun.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Nermin,

   Ja det låter som ett bra mål. Man ska köra på det som känns rätt. Tidigare kände jag att jag ville ha mer kapital men man inser efter tiden att man troligtvis kommer jobba nån dag till med något man tycker är kul iaf någon gång i livet.

   Tack för kommentaren! :) Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera