tisdag 11 september 2018

Tjänade lite gratis pengar


Ibland önskar man ju att det gick att tjäna gratis pengar och det är ju nästan aldrig så det går till, men idag lyckades jag flippa lite Handelsbanken och det är väl så nära gratis pengar man kan komma. Jag har tidigare skrivit om aktiearbitrage och att jag flippat både Handelsbanken, Investor och SEB. Jag har på det här sättet fått rätt många gratis aktier, som i sin tur genererar gratis utdelningar. Eftersom det är minimalt med jobba att genomföra de här affärerna skulle jag faktiskt kalla det gratis pengar!

På dagens affär tjänade jag 260kr efter courtaget dragits. Det räckte till nästan två och en halv nya aktier i Handelsbanken. De aktierna hade gett mig 18krr mer i utdelning i våras. Jag bygger alltså ränta på ränta med dessa gratisaktier. Eftersom det vid ett flertal gånger tidigare har fungerat att flippa aktier på det här sättet så tror jag att det kommer att fungera framöver också, det kommer alltså finnas bra tillfällen för gratispengar igen. De aktier jag kört i är som sagt SEB, Handelsnaken och Investor men hojta gärna till om det finns fler.


Det här kan kännas som småpengar. Idag gjorde jag 260kr, i fredags 390kr och tidigare har jag flippat till mig ett 30-tal aktier i handelsbanken och ett flertal i SEB och Investor. Tillsammans blir det rätt bra summor men framförallt blir det fler aktier som i sin tur genererar mer i utdelningar varje år, det blir grymt på sikt! Dessa små affärer tillsammans med de vanliga investeringarna, den återinvesterade utdelningen och att se till att man har billig elräkning, hemförsäkring, bilförsäkring, mobiltelefon, boendekostnader etc. gör att jag kommer att bli ekonomiskt fri. Jag kommer att nå målen trots att jag har en låg lön, det är enkel matematik. Alla små pusselbitar har sin plats och alla är viktiga.

Hur gör ni för att tjäna gratis pengar?


Missa inte dagens tidigare inlägg:

9 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Hoppas jag hinner göra en swap också innan läget försvinner men vågar inte göra det om jag inte kan följa börsen i realtid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utlandsutdelaren,

   Ja bäst att följa i realtid nu när diffen är så liten mellan och B. Jag bytte till courtageklass medium inför bytet, det sparar en del och möjliggör arbitrage på ett helt annat sätt :).

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Intressant. Kan man byta tillbaks till en lägre courtageklass sen?

   Radera
  3. Tja Guldfirren,

   Yes! Avanza ändrade förra veckan så man kan byta courtageklass varje dag :).

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Nice:) Det där har jag också lekt med lite men bara ytterst lite. Kan tänka det blir en kul hobby när man är pensionär som ger lite extra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Mrs Doubtfire,

   Ja det blir bra pengar faktiskt, Handelsbanken brukar ju diffa rätt ofta! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Kan ni tala om vad flippa är????
  Hur kam man byta courtageklass

  SvaraRadera
 4. Tja Unknown,

  Det jag menar med flippa är att köra arbitrage i en aktie. Jag har länkat i det här inlägget där jag förklarar lite bättre, annars kan du googla "frihetsmaskinen arbitrage". Det är flera som frågat om både arbitrage och hur man byter courtageklass så jag kommer att skriva inlägg om det. Jag hoppas kunna skriva om hur man byter courtageklass redan i veckan så ha koll på bloggen så kommer det! :)


  Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera