lördag 1 september 2018

Billigare bilförsäkring

Ok, till att börja med så måste vi ju säga att bilen i sig är en ganska hög kostnad varje månad men det finns en del saker vi kan göra för att göra den billigare. Bland dessa saker är en att fixa en billigare bilförsäkring. Det är grymt enkelt att jämföra och se hur den bilförsäkringen man har idag står sig mot andra alternativ. Jag tänkte här nedanför gå igenom hur man enklast får en billigare bilförsäkring.

Billigare bilförsäkring - Så här gör du


1. Försäkra dig för det du behöver - Tänk så här, en försäkring på bilen måste vi ha men hur omfattande måste den vara- och hur mycket är det värt att betala för den? Kolla vad som ingår och räkna på det, är det värt att betala för saker som det är väldigt liten risk att drabbas av? Kanske kan det vara värt att lägga de extra pengarna den kostar i en buffert istället? Jag säger inte att man ska skippa försäkringen utan bara att man bör se över den och vad som ingår.

2. Jämför bilförsäkring - Att jämföra vad man betalar idag med andra alternativ är jätteenkelt på någon utav jämförelsesiterna och det känns ganska självklart att kolla vad man kan få för erbjudanden. Ibland kan man hitta erbjudanden för nya kunder också som inte ens erbjuds av försäkringsbolagen själva. Det går snabbt och är gratis, så i min värld är det en självklarhet att jämföra bilförsäkringen en gång om året för att se hur man ligger till.

3. Byt Bilförsäkring - Om du hittar ett erbjudande som är bättre-/billigare än det du har nu så finns det ingen anledning att inte byta, varför betala mer än nödvändigt? Innan ett eventuellt byte är det dock bra att noga kolla vad som ingår-, vilken självrisk som gäller och eventuella bindningstider. Oavsett så tycker jag att det är bra att kolla utbudet och se hur man ligger till prismässigt eftersom det är enkelt och gratis att göra.

Välj rätt bilförsäkring och få billigare genom att jämföra

Som sagt är det viktigaste enligt mig att inte vara "överförsäkrad" genom en dyr försäkring som du troligtvis aldrig får användning av eller som blir alldeles för dyr i längden. Kolla värdet på bilen och se om det är rimligt. Det finns en del pengar att spara på att välja rätt försäkring och tillsammans med alla andra kostnadsbelopp vi har varje månad blir det många kronor i slutändan, speciellt med ränta på ränta.

Steg två är att jämföra priset med utbudet på marknaden. Det är grymt enkelt att spara pengar på det här sättet och det är en av alla anledningar till att jag har så låga kostnader och bara behöver jobba 10 timmar i veckan. Ta tag i kostnaderna idag och tacka dig själv om ett år! :)

Det absolut lättaste sättet att kolla upp om du kan få billigare bilförsäkring är att t.ex. gå in och Jämföra bilförsäkring hos Compricer eller Jämför bilförsäkring med Insplanet! (*affiliatelänkar) Du skriver bara in regnummer och får fram ett förslag med de bästa priserna.

* De här länkarna är affiliatelänkar vilket gör att bloggen får en liten ersättning om du väljer att jämföra din bilförsäkring via dom. Om du inte vill använda länken så kan du gå direkt till Compricers- eller Insplanets hemsida.


Hur gör ni med bilförsäkringen? Vad betalar ni idag och- och vilken typ av försäkring har ni? 

23 kommentarer:

 1. Bra inlägg FM. Som du säger får man kolla upp allt noga innan. Inte bara månadskostnaden. En ockersjälvrisk kan lätt överskriva det belopp du sparar i en billig månadspremie

  mvh
  myntaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja myntaren,

   Tack! :) precis, viktigt att kolla allt så man inte missar nåt. Kan även vara bra att kolla den försäkring man redan har så man har koll på allt.

   Tack för en bra kommentar! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Vi bytte just från hel- till trafikförsäkring. Utan att ha exakta siffror tror jag vi gick från 4800 kr till 1700 kr per år. Kör en Ford från 2008.

  Iblandgormanratt.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Ibland gör man rätt,

   Riktigt bra besparing där! Ofta försäkrar man sig lite väl mycket.

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Jag har bytt försäkringsbolag några gånger. Har dock alltid slutat med att jag gått tillbaka till Länsförsäkringar. Det kanske inte alltid är billigast men de täcker mina behov bra. Aldrig varit något strul när det väl hänt något. (det har strulat med andra bolag). Men det är alltid värt att jämföra försäkringar och andra kostnader. Men just bilförsäkringen har vi hittat den vi gillar mest.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja PB,

   Jag förstår dig om du haft strul, sånt är bara jobbigt. Själv har jag aldrig haft några problem med något försäkringsbolag och haft en del olika.

   Tack för kommentaren! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Vi har halvförsäkring på bilen som köptes ny 2016. Nästa år går vagnskadeförsäkringen ut så då blir vi väl tvingade till helförsäkring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Aktieoutsidern,

   Ja nya bilar ingår det ofta en del de första åren. Hur mycket dyrare blir de nya försäkringen?

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Har inte vågat kolla på det ännu. Det är ett år kvar. Men jag gissar på en dubbling säkert.

   Radera
  3. Ok, aja bara bita i det sura äpplet, vissa saker är nödvändiga :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Kör en mellanklassbil med diesel från 2010, med ca 10000 mil på mätaren. Värdet enligt webben är ca 45000 kr och vi har halv-försäkring. När värdet sjunker ytterligare går vi över till trafik.

  Försäkrad via LF där vi har 20% rabatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Snålgrisen,

   Det låter bra ju! :) Hur mycket tror du att du sparar efter att gå ner till trafikförsäkring istället för halvförsäkring på bilen?

   Tack för kommentaren! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Hej!

   Har ingen koll på det faktiskt. Idag betalar vi ca 190 kr i månaden för halvförsäkring, så det är inga stora pengar vi pratar om att gå ner till trafik.

   Radera
  3. Ok, ja då lär det bli mindre summor men alla kronor räknas ju! ;)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Har ni sett en el bils motor? Stor som en knytnäve noll service. Ni kan slänga era gamla bensin bilar det är över

  SvaraRadera
 7. Någon som testat den här typen av försäkring: Paydrive.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Mattias,

   Har tyvärr inte testat den men det låter ju riktigt smart. Har du kollat hur mycket billigare det skulle kunna bli?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Om jag bara gör en snabb jämförelse blir der för mig 1500-2000 per år. Så helt klart värt att testa. Är väl en väldigt liten del av bilförarna som står för en hög del av olyckorna och det är det, vi som inte är med i olyckor får betela för i traditionella försäkringar.

   Radera
  3. Det låter intressant, uppdatera gärna om du testar det! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 8. Den här bloggen är köpt av etablissimanget noll kritik mot avanza noll genomlysning av deras dolda avgifter bara happy go lucky smörja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Utveckla gärna vad du menar? Vad är det du vill att jag ska kritisera med Avanza, hur menar du med köpt av etablissemanget?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera