tisdag 4 september 2018

Tjänade lite pengar på arbitrage i SEB idag

Idag lyckades jag kamma hem en dryg hundralapp genom arbitrage i SEB. Det var ingen stor vinst men skillnaden mellan A- och C-aktien var så pass stor att det var värt att chansa eftersom  omsättningen i SEB C som jag bytte till är ganska låg kändes risken till förlust ganska liten.
De var ganska längesen jag hittade arbitragelägen i någon aktie och idag uppmärksammade jag det genom att Petrusko körde arbitrage i Investor, själv tyckte jag dock att diffen var för liten mellan A och B där för att vilja chansa.

Jag har tidigare kört arbitrageaffärer i både SEB, Investor men framförallt Handelsbanken. Det har gett väldigt många gratisaktier faktiskt. Även om dagens affär var både liten och att det var en procentuellt liten differens så gav det mig drygt en extra aktie i SEB, eller runt 6kr mer i direktavkastning per år. Det blir stora pengar på sikt när man räknar in alla de här bytena man gör!Har ni kört arbitrage den senaste tiden?

4 kommentarer:

 1. Många bäckar små... :) Gratis är gott, och roligt när man upptäcker lägen att byta mellan a- och b-aktier.

  Mvh VER

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja VER,

   Ja precis, alla små bäckar är grymma! :)

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Alltid gott att få några extra aktier utan att höja risken. Dumt att inte ta vara på möjligheten när den dyker upp. Kan passa på att tipsa om SpreadMash, en liten sajt om aktiearbitrage som jag har satt ihop lite som ett hobbyprojekt. Där kan man se skillnaden mellan de bägge aktieslagen för de aktier som finns på Stockholmsbörsen. Har också plottat ut den historiska spreaden så att man kan bedöma om den är extra stor just nu.

  SEB:s historik finns här: https://spreadmash.se/historisk-utveckling-seb/
  Det kan ta en liten stund innan grafen laddas in från kalkylarket.

  Vore kul att höra vad du tycker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Henrik,

   Ja visst är det! Vad kul, ska kolla in din sida! :)

   Tack för kommentaren! Mvh /Frihetsmaskinen

   Radera