torsdag 12 april 2018

Betala av CSN eller inte?

Jag har tidigare skrivit om hur man kan tjäna pengar på CSN-lånet men står trots det i valet och kvalet om jag ska betala av CSN eller inte. Jag har inte så mycket kvar i lån och fördelen med att ha kvar CSN-lånet minskar ju mindre skulden blir, sen är det ju självklart alltid skönt att bli av med en fast kostnad. Hur ska man göra med den helt enkelt?
Min skuld har krympt stadigt de senaste åren och är nu nere på 20.000kr ungefär. Det innebär att jag betalar 26 kronor i ränta och 150 kronor i avgift varje år. Det blir löjligt stor avgift i förhållande till räntan fast det viktigaste är ju att räkna på totalkostnaden såklart. Min totala kostnad blir nästan 0,9%. Det är ju fortfarande ett förmånligt lån men eftersom jag måste betala av ungefär 2500 kronor per kvartal så minskar ju fördelen drastiskt.

Redan om en månad blir min kapitalkostnad på CSN-lånet 1% och om 4 månader 1,2%. Det här i kombination har gjort att jag nu faktiskt funderar på att betala av mitt CSN-lån, hur osannolikt det än låter. Det som tar emot är att jag hellre köper aktier, men om ekonomin tillåter är chansen stor att lånet ryker under 2018.Fördelen med att betala av lånet är ju såklart att slippa den psykologiska bördan i att ha ett lån. Att vara utan lån är ju självklart skönare än att inte ha några lån alls. Nackdelen däremot är ju att det inte är ekonomiskt försvarbart att betala av CSN-lånet i dagens läge. Att investera pengarna är ju mer lönsamt så egentligen borde man behålla lånet så länge det går och inkassera utdelningar istället. Det känns som hela grejen handlar om att prioritera det ekonomiska före det mentala. Eller om man ska tänka med hjärna eller hjärtat.

Har ni kvar erat CSN-lån eller har ni betalat av det?


Läs liknande inlägg:
Räntan på studielånen sänks 2018
Tjäna pengar på CSN lånet?
Högre skatt på ISK och kapitalförsäkring nästa år, 2018
Jag har backat 400.000kr den senaste tiden
Amorterade lite på CSN lånet

114 kommentarer:

 1. Hej. Jag tycker att kostnaden är så pass låg att du inte borde betala av hela lånet direkt. Tror även att det kan bli några fina köplägen på börsen framöver, då kan det vara skönt med lite extra cash för att kunna tanka mer aktier.

  Jag själv har kvar mitt csn-lån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Enkla investeringar,

   Yes, jag håller med om att det är det logiska. Psykologiskt vill jag ju bara betala av nu när det är så lågt :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Har du försökt få lån så länge och det är svårt att få, här är en möjlighet att få en, kan Global Loan Access ge dig ett lån idag. De gav mig ett lån på 25 000 dollar inom några dagar med en hastighet på 2% du kan ge dem ett försök idag för att få ditt lån. E-postkontakt via: globalloanaccess@gmail.com

   Radera
  3. Är du i behov av extra kontanter / akuta pengar?
   Ansök om ett lån nu !!!
   ✅Loan-able mängd $ 5,000 USD upp till $ 500,000 USD
   ✅Flexibla villkor på 20 år
   ✅At en låg ränta på 2%

   Krav:
   Låntagarens Data, Passport, Visa sida, Nationellt ID, Orginal 3 månaders kontoutdrag, Ursprungslön eller 3 månadslön.

   Kontakta oss för mer information:
   Gonzalez Andres Loan Company
   E-post: gonzalezandresloan@gmail.com

   Radera
 2. Absolut! Betala av alla skulder som finns! The borrower is slave to the lender och det bästa sättet att bygga rikedom är att först göra sig helt skuldfri.
  Mvh, Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anneli,

   Ja så är det ju och känslan att göra sig skuldfri måste vara grym! Ekonomiskt sett så är ju just det här lånet bra vilket gör att det tar emot att betala av men just nu lutar det åt det ändå. Tack för kommentaren! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Hej,
   Är du affärsman eller kvinna? Om du har någon ekonomisk röra eller behöver du pengar för att starta ditt eget företag? Du behöver kredit för att betala skulden? Om du har en låg kredit värdering och bank / andra lokala finansiella institutioner har svårigheter att få lån från? Personligt lån, Business Expansion, Entreprenörskap och utbildning, skuldkonsolidering, hårda pengar lån. Tja, du behöver ett lån eller finansiering av någon anledning. Vi erbjuder lån med låg ränta på 2%, var god kontakta oss med en ständig följeslagare genom denna e-postadress (gonzaleandresloan@gmail.com)

   Radera
 3. Både jag och min fru betalade av studielånen när de hade nått ungefär den nivån som du har kvar. Vi gjorde det eftersom vi kunde göra det med "bara" en månadslön och för att kunna öka upp vårt månatliga sparande med samma summa som gick till att betala CSN-lånet. Inte för att spara 175 kr om året.

  /R

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja R,

   Det är grymt ju och lite av den anledningen också som jag vill göra det. Även om jag "förlorar" på det så har jag ju typ 800kr mindre att betala på lånet varje månad vilket på det sättet ökar likviditeten. Dock kan jag inte hosta upp 20k på en månad bara sådär eftersom jag jobbar halvtid. Tack för din kommentar! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Jag har aldrig haft så mycket i CSN lån men jag har betalat tillbaka det i förtid. Detta av den känslomässiga aspekten, det gör något med oss att vara skuldfria som känns super skönt.
  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anna,

   Jag förstår dig verkligen, jag vill bara betala av men mitt logiska tänkande säger nej. trots det är det nog stor chans att jag kommer betala av hela lånet i år.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Visst är det ett förmånligt lån men i ditt fall hade jag betalat av hela så att du blir av med det. /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja M,

   Ja precis så jag tänker och funderar över, tack för kommentaren! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Detta hände för länge sen när vi skulle köpa vår första bostad: Kontantinsats behövdes så vi sålde av en del aktier. Dessa aktier hade sparats/köpts/ärvts sedan länge så det var stor reavinst på dem. På den tiden fanns bara Depå, med 30% skatt som skulle deklareras och betalas. Samtidigt var inte CSN-lånen avdragsgilla i deklarationen (vet inte hur det är nu).
  Så vi räknade på hur mycket aktier som behövde säljas av för att få till kontantinsatsen samt reavinsten till skattmasen. Frid och fröjd, trodde vi.
  Då kom CSN! Och räknade vinsten på aktierna som en inkomst. Som lades på den nästan obefintliga inkomsten som ett par snart färdigutbildade studenter har. Och CSN ville ha in 4% av denna, för oss fiktiva, inkomst.
  Så helt plötsligt skulle vi varje månad betala massor med pengar till CSN, pengar som vi inte hade. Bara för att vi hade realiserat ett visst kapital. Eller rättare sagt bytt en spargris (aktierna) mot en mer nödvändig spargris (boendet).
  Så vi hade ett rådslag, tittade över ekonomin (inklusive ett eventuellt högre banklån) och räknade lite på det.
  Jag minns faktiskt inte HUR vi gjorde, men banken tycket det var ok att låna ut lite mer till oss, eftersom vi i samma veva var färdigutbildade och fick lön. Ett lån som var avdragsgillt i deklarationen och som inte krävde lika hög "månadsavgift" som CSN.
  Så vi löste in våra CSN-lån i ett väldigt tidigt skede, har för mig att det var inom ett år från avslutade utbildningar.
  Jag har aldrig hört någon annan göra så, eftersom CSN anses så fördelaktigt. Men för oss var det ännu mer fördelaktigt att avsluta studielånen väldigt mycket i förtid.

  Spargrisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagens studielån betalar man av på 25år, inte utifrån vilken inkomst man har. Man kan dock få nedsatt årsbelopp om man är arbetslös etc.

   Hur mycket pengar det kostade er att betala av CSN på en gång beror ju på räntan på ert bolån vs. CSN-räntan under efterföljande år. Några gånger har det varit lägre boräntor än CSN, men oftast har CSN varit billigtst de senaste decennierna.

   Radera
  2. Tja Spargrisen,

   Jag har ingen koll på er situation, troligtvis gjorde ni det bästa för er eftersom ni räknat på det. I dagens ränteläge är det dock ganska solklart att studielånet är fördelaktigt, inte minst med tanke på att det anpassa om man står utan jobb etc. Tack för kommentaren!

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  3. Tja Kalle,

   >Tack för komplettering med info. Är du säker på att det är 25 år oavsett vilken summa man har? Jag har fått betala av mitt betydligt snabbare och har låg inkomst.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. Tjenare!
  Jag betalade av mitt CSN i en klumpsumma när jag hade 50,000 kvar, de pengarna tog jag från aktiebudgeten. Troligen hade det varit en bättre affär rent procentuellt räknat att ha kvar lånet när det är så pass låg ränta och investera pengarna på börsen i stället, men känslan att vara helt skuldfri slår vilken aktieportfölj som helst tycker jag!

  Mvh / K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Koll på kontot,

   Ja det låter riktigt härligt faktiskt, skönt att bara bli av med det. Jag sitter ju i den sitsen nu, vill betala av det men logiken säger att ha kvar det ett år till :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 8. Med tanke på att du får låna till 0,99% hos Nordnet i det dom kallar för Knockoutlånet, på din aktiedepå, verkar det som om att betala tillbaka CSN är möjligt med bibehållen nettoskuld - om det är det du vill ha.

  Kolla in Nordnet själv för detaljerna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Tack för tipset, har inte kollat så noga på Superlånet faktiskt. Den stora skillnaden är väl att man bara får belåna ett visst belopp a portföljen och det kan bli jobbigt om börsen droppar etc? Studielånet anpassas ju tom om jag står utan jobb och påverkas inte om mina aktier tappar 50% i värde. Fast självklart skulle man kunna belåna typ 5% av portföljen. Jag ska kolla mer på det! Tack för kommentaren!

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 9. Studielånet kommer jag att behålla så länge räntorna är låga!

  /Stefan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Stefan,

   Ja det känns Som det mest logiska! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 10. Csn lånet är vidrigt ångrar det djupt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Låter tråkigt, varför det? Utveckla gärna.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 11. Jag betalade av ordentligt under mina första år i arbetslivet eftersom jag hade en rätt hög studieskuld. Nu har jag kanske 40 procent kvar.

  Kliar i fingrarna att betala av snabbare men CSN är det bästa lånet man kan ha så alternativkostnaden blir hög. Nuförtiden avrundar jag inte ens till nästa jämna tusenlapp vilket jag brukade göra tidigare.

  Men om jag hade så lite som dig kvar, inte hade andra lån och det plötsligt kom en månad där jag fick pengar över och allt på börsen råkar vara dyrt skulle jag bara betala av det av ren princip.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utlandsutdelaren,

   Jag kan förstå att man vill få ner skulden om den är hög och framförallt om den är en större del i den totala ekonomin. 40% låter rimligt, vad blir det i kronor?

   Ja jag vill också bara betala av, men med tanke på hur lite jag jobbar och min låga lön så får jag inga 20k "över" bara sådär ;).

   Jag uppdaterar hur jag gör, inte omöjligt att lånet är borta innan året är slut!

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Det är ca 165 000 kronor kvar så det är fortfarande rätt så mycket. Jag ville tidigt få ned lånet under 200 000 kronor och har därefter tagit det lugnare. En av anledningarna är ju just att CSN är en skuld medan det också är bra att ha pengar på räntekonto och i aktier som jag kan använda om jag vill köpa något.

   Anledningen till att jag har så hög studieskuld beror på att jag tog merkostnadslån under ett par års studier utomlands pga dyrare boende, skolavgift mm. Har fortfarande kvar åtminstone ett års rätt till CSN-veckor ifall man vill göra en Onkel Tom och ta ett sabbatsår någon gång med distanskurser.

   Radera
 12. Jag har själv inte haft något CSN-lån, men har liknande tankar som du eftersom jag har nästan 5% belåning som kostar mig 0,99%. Vet själv inte hur jag ska göra. Gillar inte att ha lån egentligen. En tanke är att ta hälften av utdelningen till återbetalning och hälften till återinvestering i nya aktier, men får jag inte full effekt av ränta-på- räntaeffekten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Stojko invest,

   Det känns som en avvägning mellan maximal avkastning och ett lugnt sinne det där. Jag tycker det låter som en skön plan att ta hälften av utdelningarna till avbetalning. Då får man ju lite av båda världarna :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 13. Jag betalade av mitt CSN lån i förtid, trots att det kanske inte är det allra bästa rent ekonomiskt. Två anledningar:

  1) En skön känsla

  2) Känslan av att "göra rätt för sig"

  Om intresse finns skrev jag ett kortare blogginlägg om detta då det begav sig:

  http://egoninvestor.blogspot.ch/2015/04/csn-0.html

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Egon Investor,

   Bra jobbat att betala av det! Jag förstår den sköna känslan! Att göra rätt för sig gör man förr eller senare ändå och jag tror att pengarna växer bättre i en sund låntagares händer.

   Kul, ska läsa inlägget! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 14. Räntan är ju obefintlig men känslan att inte ha lån är ju ett steg mot frihet... vi har ca 70000 totalt tillsammans kvar att betala, om ca 5 år när det börjar trilla in utdelningar på allvar kommer vi att betala av det. Sen kommer vi att börja amortera huslånet också, för att få ner det under 50% i alla fall. Det får kosta några missade återinvesteringar och ränta på ränta... det är svårt att säga hur banken reagerar om frun och jag säger upp oss och lever på utdelningar och har stora skulder kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte har bolånebanken koll på huruvida ni har jobb eller inte så länge ni betalar räntan? Men oavsett så håller jag med om att 50% belåning på huset är en rimlig avvägning mellan trygghet och avkastning.

   Radera
  2. Tja Snålgrisen,

   Jag håller med, jag vill iaf ha betalat av studielånet och en mindre del av bostadslånet som jag amorterar på innan jag slutar jobba helt, men mest bara för den "sköna" känslan.

   Banken kommer inte att reagera alls så länge ni fortsätter att betala som vanligt, det finns ingen anledningen för de att reagera. Jag har samma lån som när jag jobbade heltid och är fortfarande en bra kund som betalar ränta :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  3. Tja Kalle,

   Precis, de kommer inte att få reda på det så länge man betalar sina lån som vanligt! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 15. Jag har haft studielån och betalat av det men i dagens läge tror jag nog att jag skulle dra ut på det. Man får ju mer på sparkonto än vad lånet kostar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Johan,

   Ja precis, men skönt att ha det betalt iaf! Hur länge sedan var det du hade lånet?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 16. Folkstorm mot vidriga tjänstepensioner som inte går att återköpa! Har små skvättar överallt men vidriga alecta spp danica seb vägrar låta mig få loss pengarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Hamnade kommentaren i rätt inlägg? :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 17. Jag betalade aldrig av lånet i förtid utan betalade bara det som jag måste. Men det var en väldigt skön känsla när sista avbetalningen var gjord och jag inte hade några lån kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja MfN,

   Logiskt och smart gjort! Jag förstår verkligen att det måste ha känts skönt. Jag längtar till den dagen jag gör den sista betalningen.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 18. Jag har ca 150000kr kvar på mitt csn-lån. Vill egentligen betala av det men finner ingen logisk anledning till det. Istället gör jag som så att jag matchar månadskostnaden med en insättning på mitt Lysa-konto. Det för att om det någon gång blir några ofördelaktiga ändringar på lånet så kan jag bara betala av det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Jarno,

   Smart upplägg! Hur mycket amorterar du i dagsläget? Att ha möjlighet att kunna betala av lånet och inte bränna de lånade pengarna är viktigt för att det ska kännas värt det.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Amorterar 888kr i månaden. Det betyder att 1776kr sätts av mot studieskulden varje månad.

   Nu tror jag inte att det kommer att bli några drastiska förändringar på lånet de kommande 5-10 åren. Så egentligen kanske det är onödigt men samtidigt är det en trygghet. Hängslen och livrem. ;)

   Radera
 19. Har ca 65000 kr kvar på csn att betala. Det tar sin tid, nästa år är det 20 år sedan jag började betala av. Nu kan jag se att lånet är borta om mindre än 4 år vilket känns skönt. Äntligen. Jag har inte funderat på att betala av allt på en gång, så låg ränta just nu så det är skrattretande. Är delägare i ett hus värt några miljoner med endast ca 15% i belåning, vilket känns bra det också. Däremot så har jag kommit igång sent med pengamaskinen, varit med om och gjort en dyrbara misstag vilket gjort att jag hållit mig utanför börsen långa perioder. Är försiktigare nu.
  Mvh J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja J,

   Intressant, får man fråga hur mycket du måste betala om året? Jag undrar eftersom jag själv måste betala nästan 10k trots en väldigt låg inkomst.

   Det låter som du har en grym ekonomi. Jag förstår din försiktighet och det viktigaste är väl att man känner sig trygg för att undvika framtida misstag. Tack för kommentaren!

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 20. Som student på äldre dar så innebär det att hela studieskulden ska vara avbetalt när jag är 60. Nu fick jag en chans att betala av på en gång av en äldre släkting som förskott på arv. Släktingen ville hjälpa mig att bli av med det ”besvärliga” lånet, vet inte hur CSN lånet såg ut förr men släktingen tyckte sig se någon form av tungt ok på mina axlar? Jag betalade av lånet och känslan av tacksamhet och frihet infann sig direkt. Du gör som du vill men tänk att aldrig mer få brev från CSN...

  SvaraRadera
 21. Behöver du ett snabbt långt eller kortfristigt lån med en relativt låg ränta så låg som 3%? Vi erbjuder företagslån, personligt lån, bostadslån, auto lån, studielån, skuldkonsolidering lån e.t.c. oavsett din kredit värdering. Vi är garanterade att ge ut finansiella tjänster till våra många kunder över hela världen. Med våra flexibla utlåningspaket kan lån behandlas och överföras till låntagaren inom kortast möjliga tid, kontakta vår specialist för rådgivning och finansiell planering. Om du behöver ett snabbt lån kontakta oss via mvargaspuyo1@gmail.com

  SvaraRadera
 22. Behöver du ett lån av någon anledning om ja Kontakta oss idag på: regionsbank40@gmail.com eller ringa text på: +14193338785 och få ditt lån

  SvaraRadera
 23. Uppmärksamhet!

  Detta är en onlineannonsering från en registrerad statlig godkänd och licensierad långivare som ger ut lån av olika slag, t.ex. Hypotekslån, Företagslån, Billån till endast seriösa och intresserade mot en mycket låg överkomlig ränta på 3%. Ansök om ditt lån nu. Om du är intresserad kontakta Via email: Thomasfrankfirms@gmail.com
  Tack,
  Thomas

  SvaraRadera
 24. Meg lett-e tagadva, hogy a bank vagy bármely más pénzintézet kölcsönt költözött le egy okból, vagy a másik miatt? Mindenféle kölcsönből kínálunk kölcsönöket, tőketámogatásokat, ingatlanhiteleket, személyi kölcsönöket, hallgatói hiteleket, mezőgazdasági hiteleket és még sok másat, jó befektetőként. Ön a megfelelő helyen van, hogy megkapja a kölcsönt. Cégünknek és magánszemélyeknek nyújtott hiteleket 2% -os alacsony kamatláb mellett kínálunk. Lépjen velünk kapcsolatba, és pénzügyi problémáit megoldani! E-mail: mikepetersonloans@gmail.com A pénzügyi problémák megoldása itt

  SvaraRadera
 25. Behöver du ekonomisk hjälp? Vi ger ut lån med 2% Ränta, från $ 3,000.00 Euros till 15.000.000.00 Euros varaktighet 1 år till 20 år. Om du är intresserad kontakta oss på (comprehensiveloanservices007@gmail.com) för mer information.

  * Kommersiella lån.
  *Personliga lån.
  * Business Loans.
  * Investeringar Lån.
  * Utvecklingslån.
  * Förvärvslån.
  * Byggelån.
  * Business Loans och många fler:

  Vänliga hälsningar
  Mr Carter Collins

  SvaraRadera
 26. Behöver du en lån om det gäller nu.

  Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Vårt lån varierar från företag till personliga lån eller långa eller korta villkor med gynnsamma räntor (2%). Vår låneprocess är väldigt snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår email; luiscarlosfinance@outlook.com snälla låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets varaktighet. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen nedan. luiscarlosfinance@outlook.com

  OBS! Alla e-postmeddelanden ska skickas till: luiscarlosfinance@outlook.com

  SvaraRadera
 27. Behöver du en lån om det gäller nu.

  Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Vårt lån varierar från företag till personliga lån eller långa eller korta villkor med gynnsamma räntor (2%). Vår låneprocess är väldigt snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår email; luiscarlosfinance@outlook.com snälla låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets varaktighet. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen nedan. luiscarlosfinance@outlook.com

  OBS! Alla e-postmeddelanden ska skickas till: luiscarlosfinance@outlook.com

  SvaraRadera
 28. Är du anställd, egenföretagare eller arbetslösa? Barry Loan Organization ger ut lån till seriösa individer eller företag som behöver finansiell hjälp. Om du är intresserad av vår service, vänligen kontakta så snart som möjligt på vår email barryhamiltonfunds@gmail.com


  E-post: barryhamiltonfunds@gmail.com
  Whatsapp: +1 (760) 301-3127

  SvaraRadera
 29. Kära kund.

  Är herr Paul Green, Är Legitim och pålitlig Lån långivare. Jag erbjuder alla typer av paket av lån. Jag ger ut lån på tydliga och begripliga villkor med 3% ränta. Från $ 5000 till $ 6000000 USD ger vi ut Företag lån, Personliga lån, Studentlån, Billån, Banklån och Lån för att betala räkningar. Om du är intresserad vänligen Kontakta oss: ( paulloanfundshelp1@gmail.com ) för mer information.

  Whatspp nummer: +919066210641
  Vänliga hälsningar
  Herr Paul Green

  SvaraRadera
 30. Behöver pengar nu

  Om du behöver pengar nu har du hittat platsen för hjälp. Du kan fylla i vårt formulär på några minuter, och din information kommer alltid att vara säker. Vad det här betyder för dig är att du inte kommer att behöva slösa bort faxtid eller komma till en tegel- och murbruksläge för att slutföra massor av dokument. Dessutom kan vi också ge dig ett svar inom några sekunder efter att du har fyllt i och skickat din information. Inga fler veckor eller väntetider, som andra företag.

  Varje månad kan vi hjälpa tusentals olika människor att ta hand om sina ekonomiska problem. Vi frågar inte vad du vill ha pengar till, det beror på dig! Vi behöver bara exakt information fylld i formuläret. I stället för att tänka "Jag behöver pengar nu", ta kontroll över din ekonomi genom att få det lån du behöver. Din kredit kommer inte stoppa dig, för vi förstår att människor fastnar ibland i livet. När du behöver pengar nu är vi redo och villiga att hjälpa.

  E-post: instantloanservice60@yahoo.com

  SvaraRadera
 31. Hej

    behöver du ett lån? Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Våra lån är både långa eller korta villkor med gynnsamma räntor. Vi erbjuder lån med 2% ränta, kontakta oss för mer information via (adribay0008@gmail.com)

  SvaraRadera
 32. Hej

    behöver du ett lån? Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Våra lån är både långa eller korta villkor med gynnsamma räntor. Vi erbjuder lån med 2% ränta, kontakta oss för mer information via (adribay0008@gmail.com)

  SvaraRadera
 33. Hej

  behöver du ett lån? Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Våra lån är både långa och korta, med gynnsamma räntor. Vi erbjuder 2% räntelån, kontakta oss för mer information via (lehmannschulz07@gmail.com)

  SvaraRadera
 34. Hej

  behöver du ett lån? Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Våra lån är både långa och korta, med gynnsamma räntor. Vi erbjuder 2% räntelån, kontakta oss för mer information via (adribay0008@gmail.com)

  SvaraRadera
 35. Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, osäkra lån, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital mm! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera
 36. Hej

  behöver du ett lån? Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Våra lån är både långa och korta, med gynnsamma räntor. Vi erbjuder 2% räntelån, kontakta oss för mer information via (adribay0008@gmail.com)

  SvaraRadera
 37. Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, osäkra lån, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital mm! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera

 38. Hallå

  Behöver du ett snabbt lån? Vi kan hjälpa dig med det lån du behöver. Vi erbjuder personliga lån och lån till affärsutveckling. Att få ett giltigt lån har alltid varit ett stort problem för kunder som har ekonomiska problem och behöver en lösning. Frågan om kredit och säkerhet är något som människor alltid letar efter när man letar efter ett lån från en giltig långivare. Men vi erbjuder ett lån med en gynnsam ränta på 2%. Kontakta oss för mer information på (adribay0008@gmail.com)

  SvaraRadera
 39. Hej allihopa. Jag såg kommentarer från personer som redan har fått sitt lån från ANGGA DIMAN och sedan bestämde jag mig för att söka efter deras rekommendationer och för några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget bankkonto ett totalt belopp på $ 30.000 som jag bad om. Det här är verkligen en bra nyhet och jag rekommenderar alla som behöver ett riktigt lån att ansöka via deras email (anggadiman1@gmail.com) Jag är glad nu att jag har fått lånet jag begärde

  SvaraRadera
 40. Hej,

  Behöver du en legitim och snabb låntjänst?

  Registrera dig nu och få ditt lån snabbt!

  Vi erbjuder ekonomisk hjälp till personer som söker lån. Kreditfinansiering och rörelsekapital för att starta ett nytt företag eller att utöka befintliga verksamheter. Vårt lån erbjuds med en gynnsam ränta på 2%. Interesserade parter bör kontakta oss via e-post för ytterligare information: (adribay0008@gmail.com)

  SvaraRadera
 41. behöver du ett lån?

  Är du en affärsman eller kvinna? Behöver du pengar för att starta ditt eget företag? Behöver du lån för att lösa din skuld eller betala dina räkningar eller starta ett bra företag? Behöver du pengar för att finansiera ditt projekt? E-post: ( creditplusfinance11@gmail.com eller Whatsapp +16234044993 ) Vi erbjuder garanterade låntjänster av något belopp och till någon del av världen för (Individuella, Företag, Fastighetsmäklare och Företagsläkemedel) till vår fantastiska ränta på 3%. För ansökan och mer information skicka svar till följande e-postadress: { creditplusfinance11@gmail.com eller Whatsapp +16234044993 }

  Här är några av de områden som vi kan hjälpa dig

  * Finansiellt
  * Business Loans
  * Personligt lån
  * Investeringslån
  * Automatiskt lån
  * Byggelån
  * Skuldkonsolidering
  * Kreditgräns
  * Hyreskontrakt
  * Andra inteckning
  * Kreditinlösen
  * Bil lån
  * Hypotekslån
  * Refinansiering lån
  * Studielån


  E-post: creditplusfinance11@gmail.com
  Whatspp +16234044993

  SvaraRadera
 42. Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, osäkra lån, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital mm! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga räntor och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera
 43. Hej,

  Behöver du en legitim och snabb låntjänst?

  Registrera dig nu och få ditt lån snabbt!

  Vi erbjuder ekonomisk hjälp till personer som söker lån. Kreditfinansiering och rörelsekapital för att starta ett nytt företag eller att utöka befintliga verksamheter. Vårt lån erbjuds med en gynnsam ränta på 2%. Interesserade parter bör kontakta oss via e-post för ytterligare information: (adribay0008@gmail.com)

  SvaraRadera

 44. Вам нужен кредит, чтобы начать свой собственный бизнес с процентной ставкой 2%? мы выдаем кредит в долларах, евро и фунтах, а также в любой валюте, в которой он вам нужен, в диапазоне от 10 000,00 до 20 000 000,00, а также с указанными ниже данными, такими как (1) полное имя:, (2) страна:, (3) сумма кредита) :, (4) Срок кредита:, (5) Номер телефона: Пожалуйста, свяжитесь с нами с этим электронным письмом: jl9220031@gmail.com

  SvaraRadera
 45. Hej

  Behöver du juridiska och snabba kredittjänster?

  Registrera dig och få lånet snabbt!

  Vi erbjuder ekonomiskt stöd till personer som söker lån. Kreditfinansiering och rörelsekapital för att skapa ett nytt företag eller utöka befintlig verksamhet. Vårt lån erbjuds med en gynnsam ränta på 2%. Intresserade parter måste kontakta oss via e-post för mer information: (adribay0008@gmail.com)

  SvaraRadera
 46. Letar du efter ett lån brådskande? Vill du lösa dina räkningar och köpa egendom Investeringslån Byggnadslån? Jag kan garantera dig 24-timmars långodkännande. Vi är ett världsklass Investmentföretag som erbjuder alla typer av finansiella tjänster med flexibla återbetalningsvillkor och ett tidigt stängningsschema. Kontakta oss via e-post för detaljerad information: andyjameslending@outlook.com

  SvaraRadera
 47. Hej

  Behöver du juridiska och snabba kredittjänster?

  Registrera dig och få lånet snabbt!

  Vi erbjuder ekonomiskt stöd till personer som söker lån. Kreditfinansiering och rörelsekapital för att skapa ett nytt företag eller utöka befintlig verksamhet. Vårt lån erbjuds med en gynnsam ränta på 2%. Intresserade parter måste kontakta oss via e-post för mer information: (adribay0008@gmail.com)

  SvaraRadera
 48. Jag är Saara Kemi en privat långivare som gör olika typer av lån till internationella länder med brådskande ränta med 3% Ränta om intresserad vänligen kontakta mig via e-post: saara.kemi@gmail.com

  SvaraRadera
 49. Hej,

  Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, osäkra lån, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital mm! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. E-post till:
  christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera
 50. Hej


  Leder du efter et presserende lån? Jeg har en god nyhed for dig! Vi tilbyder lån fra $ 1000 til $ 50 millioner til 2% rente pr. År.
  Vi tilbyder lån til forretningsudvikling, personlige lån, auto lån osv.

  Vi er certificerede, troværdige, pålidelige, effektive, hurtige og dynamiske.

    Hvis interesseret kontakt os på:

  Email: easyloanfirm2020@gmail.com
  WhatsApp: +17042282247


  Hilsen
  Derek Douglas
  Email: easyloanfirm2020@gmail.com
  WhatsApp: +17042282247

  SvaraRadera

 51. ansöka om alla typer av lån till 2% ränta.
  Vi erbjuder betaldagslån, kortfristiga personliga lån och långfristiga personliga lån.
  easyway.inc@outlook.com
  VAD APP: +918792793265

  SvaraRadera
 52. Begär / få-snabb, pålitlig och certifierad lån $ 5000- $ 50000000 USD
  Diana Guzman Loan Company Ett dotterbolag som har dotterbolag till Barclays Bank PLC från Storbritannien och andra territorier runt om i världen. Med en 3% kreditränta hjälper vårt lån människor att hantera sitt kassaflöde, möta deras behov och stabilisera deras livsform. Om du behöver ett kontantlån som kommer till dig ett tag är vi här för dig. Vår kreditprocess är enkel och lätt att förstå
  Vi är transparenta
  Vi är flexibla
  Vi är engagerade
  Vi är här för att hjälpa dig
  Våra kredittjänster
  «» «» «» «» «» «» «» «» «» «»
  Personligt lån
  Auto Lån
  Hypotekslån
  Konsolideringslån
  Medicinsk lån
  Utbildningskredit
  Hem förbättring kredit
  Skynda dig nu
  Kontakta oss nu:
  Kontornummer: +1 877-458-0834
  Kontakta oss på: dianaguzmanloans@gmail.com
  Med hälsningar
  Diana Guzman

  SvaraRadera
 53. Are You In Need Of A Private Or Business Loans At 2% Rate For Various
  Purposes? If Yes; Contact us: opploansLLC@gmail.com Website: https://opploansllc.wixsite.com/website


  *Full Name:_________

  *Address:_________

  *Tell:_________

  *loan amount:_________

  *Loan duration:_________

  *Country:_________

  *Purpose of loan:_________

  *Monthly Income:__________

  *Occupation__________

  *Next of kin:_________

  *Email :_________

  Best regards
  Managements
  Contact us: opploansLLC@gmail.com
  Website: https://opploansllc.wixsite.com/website

  SvaraRadera
 54. Buongiorno
  Voi che siete alla rice
  rca di denaro per affrontare i vostri problemi personale per rilanciare o realizzare le vostre attività ed allo stesso tempo per realizzazione di progetto
  contato mio email ivanajoksic03@gmail.com

  SvaraRadera
 55. Jag har varit ett bluffoffer för så många falska långivare online mellan februari förra året till januari i år, men tacka Gud så mycket att han äntligen har lognat på mig genom att rikta mig till denna långivare som slog ett leende på mitt ansikte år 2019 och hon bluffade mig inte helt enkelt E-post katherinapersonalloan@hotmail.com eller Text +1 949-287-5446

  SvaraRadera
 56. Buongiorno
  Voi che siete alla rice
  rca di denaro per affrontare i vostri problemi personale per rilanciare o realizzare le vostre attività ed allo stesso tempo per realizzazione di progetto
  contato mio email ivanajoksic03@gmail.com

  SvaraRadera
 57. Hej,

  Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, osäkra lån, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital mm! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. E-post till:
  christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera
 58. Buongiorno
  Voi che siete alla rice
  rca di denaro per affrontare i vostri problemi personale per rilanciare o realizzare le vostre attività ed allo stesso tempo per realizzazione di progetto
  contato mio email ivanajoksic03@gmail.com

  SvaraRadera
 59. Fine di tutte le preoccupazioni di denaro con il mio prestito offrono J'offre 5000 a 200.000 €000 con un interesse del 3% all'e-mail anno: ivanajoksic03@gmail.com

  SvaraRadera
 60. Have you being seeking to get loan for so long and you are finding it difficult to get, here is an opportunity to get one, Global Loan Access can give you a loan today. They gave me a loan of $25,000 within few days at the rate of 2% you can give them a try today to get your loan. Email contact via: globalloanaccess@gmail.com

  SvaraRadera
 61. Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån på 2% Detta är ett legitimt företag med ära och skillnad Vi är redo att hjälpa dig i något ekonomiskt problem att du är vi erbjuder alla typer av lån så om du är intresserad av detta lån erbjudande maila oss via:

  Namn:
  Belopp som behövs:
  Varaktighet:
  Land:
  Syftet med lånet:
  Månadsinkomst:
  Telefonnummer

  SvaraRadera
 62. Kära lån sökare

  Du i några ekonomiska svårigheter? Vill du starta ditt eget företag? Lånet bolaget bildades av människorättsorganisationer runt om i världen med det enda syftet att hjälpa de fattiga och människor med ekonomiska svårigheter i livet. Om du vill ansöka om lån, kom tillbaka till oss med informationen nedan e-post: elenanino0007@gmail.com

  Namn:
  Lånbelopp som krävs:
  Lånets längd:
  Mobilnummer:

  Tack och gud välsigne
  FÖRTROENDE
  Elena

  SvaraRadera
 63. Buongiorno
  Voi che siete alla rice
  rca di denaro per affrontare i vostri problemi personale per rilanciare o realizzare le vostre attività ed allo stesso tempo per realizzazione di progetto
  contato mio email ivanajoksic03@gmail.com

  SvaraRadera
 64. Buongiorno
  Voi che siete alla rice
  rca di denaro per affrontare i vostri problemi personale per rilanciare o realizzare le vostre attività ed allo stesso tempo per realizzazione di progetto
  contato mio email ivanajoksic03@gmail.com

  SvaraRadera
 65. Behöver du ett snabbt lån för att lösa dina ekonomiska problem och hantera ett företag? Få ditt lån från 3.000 till 3.000.000.000 i nästa valuta ($) (€) (£) tillgängligt för lånet, här erbjuder vi alla typer av lån. Investeringslån, personliga lån, fastighetslån. Vi kan hjälpa ditt företag eller projekt med en låg ränta på 3%. Om du är intresserad av att få ett lån, returnera med följande email information: [neuronfinancecreditunion@gmail.com] Whatsapp: +19144656417


  Gud välsigne dig.

  SvaraRadera
 66. Vittnesmål om hur jag fick mitt lån på 2% (Kvithyll Finance)

  Jag skulle utan förbehåll rekommendera att arbeta med Kvithyll Finance, om du är på marknaden för bostadslån. Jag har pratat med många mäklare när jag köpte mitt hypotekslån online. Från den första kontakten kunde jag berätta att han är den typ av person jag kunde lita på för att hjälpa mig att göra det bästa beslutet för mig och min familj. De erbjuder både korta och långa villkor låna ut inom 1-50 år lång varaktighet, med eller utan säkerhet men ingen kreditkontroll och deras tjänster är snabba, pålitliga och trovärdiga eftersom de har testats och litat på mig, till skillnad från andra företag.

  Finns det svårt att få kapitaltjänst från lokala banker och andra finansiella institut? behöver du pengar för att starta ditt personliga företag? Har du en låg kredit värdering och du är svårt att få ett lån på grund av din kredit värdering oroa dig inte längre eftersom Frank Loan Services är här för att hjälpa dig betala dina räkningar och starta ett bra företag, de erbjuder lån på ett mycket rimlig ränta på 2% intresserade personer bör kontakta honom via hans e-post: kvithyllfinance@gmail.com / Whatsapp: +17816567138.

  Deras tjänster omfattar Refinansieringslån, Trucklån, Utbildningslån, Studielån, Personliga lån, Billån, Skuldkonsolideringslån, Företagslån, Säkrade och osäkra lån, Hypotekslån, Hemlån, Vänligen kontakta dem idag för ytterligare förfrågningar via e-post : kvithyllfinance@gmail.com / Whatsapp: +17816567138.

  SvaraRadera
 67. Behöver du en ekonomisk hjälp? Har du någon ekonomisk kris eller behöver du pengar för att starta ditt eget företag? Behöver du pengar för att lösa din skuld eller betala dina räkningar eller starta ett bra företag? Har du en låg kredit värdering och det är svårt att få kapitaltjänster från lokala banker och andra finansiella institut? Här är din chans att få finansiella tjänster från vårt företag. Vi erbjuder följande finansiering till individer-
  * Kommersiell finansiering
  *Privatekonomi
  * Företagsfinansiering
  * Byggfinansiering
  * Business Finance och många fler:
  och många fler till 3% ränta;
  Kontakta oss Via
    E-post: eaglehomemortgage001@gmail.com
    E-post: eaglehomemortgage001@gmail.com
    E-post: eaglehomemortgage001@gmail.com

  Whatsapp: +1 (512) 399-6036

  SvaraRadera

 68. l finanziamento dell'offerta di prestito è di 55.000.000 di euro: ivanajoksic03@gmail.com
  Whatsapp:+393511746192

  SvaraRadera

 69. l finanziamento dell'offerta di prestito è di 55.000.000 di euro: ivanajoksic03@gmail.com
  Whatsapp:+393511746192

  SvaraRadera

 70. l finanziamento dell'offerta di prestito è di 55.000.000 di euro: ivanajoksic03@gmail.com
  Whatsapp:+393511746192

  SvaraRadera

 71. l finanziamento dell'offerta di prestito è di 55.000.000 di euro: ivanajoksic03@gmail.com
  Whatsapp:+393511746192

  SvaraRadera

 72. l finanziamento dell'offerta di prestito è di 55.000.000 di euro: ivanajoksic03@gmail.com
  Whatsapp:+393511746192

  SvaraRadera

 73. l finanziamento dell'offerta di prestito è di 55.000.000 di euro: ivanajoksic03@gmail.com
  Whatsapp:+393511746192

  SvaraRadera

 74. l finanziamento dell'offerta di prestito è di 55.000.000 di euro: ivanajoksic03@gmail.com
  Whatsapp:+393511746192

  SvaraRadera

 75. Behöver du brådskande lån ?
  Du har svårt att lösa dina olika problem; att starta ditt eget företag inga fler bekymmer, bygg ditt liv genom våra olika låneerbjudanden. Våra förutsättningar är väldigt enkla för alla seriösa och ärliga människor som kan återbetala det med en ränta på 3% per år. Våra överföringar tillhandahålls av bankerna för transaktionssäkerhet. Kontakta oss för mer information tack.

  E-post : georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp : +33756924191

  SvaraRadera
 76. Hej,

  Behöver du ett bekvämt lån för din tillfredsställelse? Vi erbjuder ett överkomligt 3% räntelån för lokala och internationella låntagare. Vi är certifierade, pålitliga, pålitliga, effektiva, snabba och dynamiska och vi arbetar tillsammans. vi ger högst ett långfristigt lån från 2 till 50 år.

  Behöver du ett direkt, enkelt och billigt lån att betala för skuld, starta ett företag eller av någon annan anledning? Om så är fallet, vänligen kontakta oss med din låneförfrågan.

  Detta erbjudande är för seriösa personer.

  Vänligen kontakta oss, om du är intresserad, via:
  E-post: easyloanfirm2020@gmail.com
   
  Vi är certifierade,
  pålitlig, pålitlig, effektiv, snabb och dynamisk.

  Vänliga hälsningar,
  Derek Douglas
  easyloanfirm2020@gmail.com  3% Enkelt och överkomligt lån erbjudande

  SvaraRadera
 77. Hej,

  Behöver du ett bekvämt lån för din tillfredsställelse? Vi erbjuder ett överkomligt 3% räntelån för lokala och internationella låntagare. Vi är certifierade, pålitliga, pålitliga, effektiva, snabba och dynamiska och vi arbetar tillsammans. vi ger högst ett långfristigt lån från 2 till 50 år.

  Behöver du ett direkt, enkelt och billigt lån att betala för skuld, starta ett företag eller av någon annan anledning? Om så är fallet, vänligen kontakta oss med din låneförfrågan.

  Detta erbjudande är för seriösa personer.

  Vänligen kontakta oss, om du är intresserad, via:
  E-post: easyloanfirm2020@gmail.com
   
  Vi är certifierade,
  pålitlig, pålitlig, effektiv, snabb och dynamisk.

  Vänliga hälsningar,
  Derek Douglas
  easyloanfirm2020@gmail.com  3% Enkelt och överkomligt lån erbjudande

  SvaraRadera
 78. Kära lån sökare

  Du i några ekonomiska svårigheter? Vill du starta ditt eget företag? Lånet bolaget bildades av människorättsorganisationer runt om i världen med det enda syftet att hjälpa de fattiga och människor med ekonomiska svårigheter i livet. Om du vill ansöka om lån, kom tillbaka till oss med informationen nedan e-post: elenanino0007@gmail.com

  Namn:
  Lånbelopp som krävs:
  Lånets längd:
  Mobilnummer:

  Tack och gud välsigne
  FÖRTROENDE
  Elena

  SvaraRadera
 79. Behöver du ett lån för att starta affärer eller betala dina räkningar och en företagsfinansiering för fastigheter och alla typer av företagsfinansiering. Vi erbjuder även lån till privatpersoner, företag och företag till 3% ränta. Vi ger ut lån till seriösa personer som är intresserade av lån om de är intresserade kontakta detta email: (creditplusfinance11@gmail.com) eller Whatsapp +16234044993

  SvaraRadera
 80. Jag har precis fått ett lån på 45 000 euro från ett välrenommerat kreditföretag, låneprocessen var snabb och krediten har en låg ränta, jag är glad och här hänvisar jag till alla lånansökare att kontakta Wendy Finance Inc, kontakta dem via e-post: wendyfinance04@gmail.com

  SvaraRadera
 81. Hej Damer och herrar, Välkommen till Sunshine Financial Group; Är du i akut behov av ett lån? Letar du efter ett omedelbart lån för alla dina ekonomiska behov? Sunshine Financial Group kommer att lösa alla dina ekonomiska problem. Planerar du att köpa ett nytt hus eller en bil eller starta ett nytt företag? Åh ja vi kan hjälpa dig med det. Nu behöver du inte säga upp dina planer eftersom du har lite pengar.

  VIKTIGASTE FÖRDELARNA;
  - Ansök när som helst, var som helst.
  - Ta emot pengar på mindre än 24 timmar
  - Lån från 2000 till 25 miljoner euro
  - Inga dolda avgifter.
  - Låg ränta på 3%
  - Du får chansen att välja Återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligt under en period av 1-30 år.

  Kontakta oss nu via vår email domän: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)

  Sunshine Financial Group Inc är dotterbolag till en av de starkaste koncernerna i Europa och världen över med en stor kapital. Vi strävar efter en strategi för att vara närvarande där tillväxten finns, koppla kunderna till de möjligheter det genererar, hjälpa företag att växa, ekonomier att trivas och individer att uppnå sina ambitioner

  Våra krediter är avsedda för personer från alla verksamhetsområden, oavsett om du är offentlig eller privat sektor, egenföretagare, hantverkare, hantverkare, du övar i någon verksamhetssektor, du är välkommen, vårt mål är att bidra till förbättring av din levnadsmiljö och förverkligandet av dina projekt för att stödja någon ärlig person i svåra situationer.

  Kontakta oss nu eftersom vi erbjuder något speciellt och du kommer inte ångra någonsin att kontakta oss.
  E-postkontakt: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  E-post: (sunshine_fginc@outlook.com)
  WhatsApp Kontakt: 00447903159998

  SvaraRadera
 82. Kära lån sökare

  Du i några ekonomiska svårigheter? Vill du starta ditt eget företag? Lånet bolaget bildades av människorättsorganisationer runt om i världen med det enda syftet att hjälpa de fattiga och människor med ekonomiska svårigheter i livet. Om du vill ansöka om lån, kom tillbaka till oss med informationen nedan e-post: elenanino0007@gmail.com

  Namn:
  Lånbelopp som krävs:
  Lånets längd:
  Mobilnummer:

  Tack och gud välsigne
  FÖRTROENDE
  Elena

  SvaraRadera
 83. Kära lån sökare

  Du i några ekonomiska svårigheter? Vill du starta ditt eget företag? Lånet bolaget bildades av människorättsorganisationer runt om i världen med det enda syftet att hjälpa de fattiga och människor med ekonomiska svårigheter i livet. Om du vill ansöka om lån, kom tillbaka till oss med informationen nedan e-post: elenanino0007@gmail.com

  Namn:
  Lånbelopp som krävs:
  Lånets längd:
  Mobilnummer:

  Tack och gud välsigne
  FÖRTROENDE
  Elena

  SvaraRadera
 84. Jag är så uppskattad av Live Investment Limited för att hjälpa mig med ett lån på 100 000,00 USD genom hjälp av lånekonsulenten Robert Micheal Green, jag är evigt tacksam för dig. mitt liv har vänt, min ekonomi avgjort jag äger nu ett företag som jag använder för att ta hand om min familj. Jag är så tacksam för er Herr Robert och Gud välsignar dig. Du kan kontakta dem för din ekonomiska hjälp via e-post: liveinvestmentslimited@gmail.com
  för din ekonomiska hjälp. Gud välsigne Robert.
  Med vänliga hälsningar

  SvaraRadera