lördag 18 augusti 2018

En bra vecka och närmar mig 1,8 miljoner

Tänkte bara sammanfatta veckan lite kort då det känns som den har varit bra på flera sätt. Lite utdelningar har trillat in i en övrigt utdelningsfattig sommar, vädret har varit hel ok, portföljen har presterat bra och jag har betalat av lite på CSN-lånet.
Idag trillade det in 900kr från Omega Healthcare Investors (OHI) och 200kr från Realty income (O). Inga stora summor men det räckte till 2st Investor och en hundralapp i Swedbank Robur ny teknik. Man ska aldrig underskatta de små återinvesteringarna, det är dom som kommer bygga min frihet. Tack vare att dollarn är upp drygt 12% för året fick jag drygt 120kr mer än om utdelningen hade varit vid årsskiftet.

Portföljen har gått bra och ligger för närvarande på 1.790.000kr, löjligt nära ett av mina delmål på 1,8 miljoner alltså. Jag ligger före planen när det gäller portföljvärde. Även om det känns kul så är det lite segt att direktavkastningen blir lägre på allt man återinvesterar i just nu, men jag kör på och håller mig till planen. Om 3 veckor är det dags att stämma av inför det stora årliga målet och se om frihetsplanen håller, det ska bli riktigt kul!

Jag har även betalat av lite på CSN-lånet i förväg. Jag hade en betalning som skulle i slutet av augusti och en i november så jag bestämde mig för att betala båda redan nu även om jag velat om att betala CSN-lånet eller inte i ett par tidigare inlägg. Lånet kommer vid årsskiftet att vara nere i 12.000kr och har jag råd så kanske jag betalar av det sista, men det ser inte troligt ut just nu. Planen är att åka mycket skidor i vinter så det kommer gå åt en del pengar där, sen har jag en tendens att hellre köpa aktier än att betala av på lån.

Har ni haft en bra vecka?

19 kommentarer:

 1. Bra kämpat Frihetmaskinen. Känns som vi får mycket gratis från den sjunkande kronan nu, kan riktigt se i graferna att utdelningarna ökar varje dag pga valutan. Blir kul höra hur det går med din frihetsplan!

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja myntaren,

   Tack! ☺️ Ja det blir ju lite mer i kronor från de utländska bolagen men tyvärr får vi ju inte lika mycket för pengarna när vi reser. Det ska bli kul att skriva inlägget!

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Wow.1,8 miljoner. Mycket pengar. Förstår samtidigt att det känns lite tufft när det stiger snabbt då din fokus är DA.

  Jag är i samma sits som dig med CSN-lånet. Vet inte riktigt hur jag ska göra.
  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Pappa betalar,

   Ja det börjar bli en klump nu! ☺️ Ja men man får bara hålla sig till planen, på sikt ska det ju löna sig.

   Ok, hur mycket har du kvar på lånet? Det är svårt det där, man vill ju bli av med skulden samtidigt som logiken säger nej.

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Hej!

   Ja precis.

   Min aktuella skuld idag är 11 632kr. Kommer ligga på strax under 9 000kr när det är dags för ny administrationsavgift.
   Mvh PB?

   Radera
  3. Ok, då har vi ganska likka kvar, jag har lite mer ;). Det är nästan inte värt att ha kvar lånet.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  4. Precis. Varje gång jag tänker på det så landar jag i att betala av hela lånet i december.
   Mvh PB?

   Radera
  5. Haha vi får höras av i slutet av året och se hur vi gör då! ;)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Hej frihetsmaskinen! Bra jobbat. Att din portfölj växer är tecken på bra investeringar och de kommer till största sannolikhet att höja utdelningarna. Se det som positivt när allt växer. Lycka till med din plan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Dennis,

   Tack! ☺️ Ja man får hoppas på det. Innerst inne är det ju totalavkastningen som är viktig så man får ju vara glad att värdet ökar.

   Tack och detsamma till dig! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. kan du utveckla mera ditt val av isk kontra kf? har en jävla nyhet där som inte många tänkt på

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Hur vill du att jag ska utveckla, menar du varför jag har vissa aktier i kf och vissa i isk?

   Shoot, nu vill vi ju höra nyheten! 😀☺️

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Kul att det går bra för dig!

  Även om det gynnar dig att betala av CSN-lånet långsamare kan det vara bra att betala av lite snabbare än planerat. Det är en skön känsla att dra ner sina skulder hela tiden fast ens tillgångar hade kunnat betala av dessa skulder omgående.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Investmentbolagsinvesteraren,

   Tack! ☺️ Ja det har du rätt i och med tanke på att det är så lite kvar så är det möjligt att det blir så. Oavsett så är jag av med CSN lånet under nästa år.

   Tack för kommentaren! Mvh /Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Passade också på att betala av CSN lite i förväg men i mitt fall exakt belopp och ett par veckor för tidigt. Sparad krona bokstavligt talat för mycket mer blir inte ränteförjänsten. Alla bäckar små... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utlandsutdelaren,

   Snyggt! Haha, nä precis man sparar väl en krona typ 😉. Skön känsla iaf!

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. WOW, så bra jobbat och riktigt inspirerande.
  Känner helt klart att det är dags att ta tag i utdelningsportföljen igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Skuld till guld,

   Tack då mycket! 🙏☺️

   Kör hårt och tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera