tisdag 21 augusti 2018

Portföljen över 1,8 miljoner kronor!

Igår hände det, portföljen passerade 1,8 miljoner kronor! Det var bara drygt 1 månad sedan som portföljen tog sig över 1,7 miljoner så man kan ju säga att börsen presterat ganska bra den senaste månaden.
Det här gått rätt snabbt mellan hundratusen målen det senaste året och då jag inte puttat in så mycket i portföljen är det främst värderingen på aktierna som gått upp. Det är självklart roligt även om det blir dyrare att köpa avkastning för pengarna. Man måste däremot komma ihåg att bolagens vinster har ökat rätt bra så logiskt sätt ska de vara dyrare nu än för ett år sedan. Här nedanför är alla hundratusenmål jag bockat av sedan jag började mäta dom: (Samtliga av mina mål hittar du på målsidan).


Min plan förändras inte på grund av att portföljen ökar snabbare än planen och just av den anledningen är det ganska skönt att fokusera på utdelningarna och bolagens tillväxt istället för tillfälliga värderingar. Jag kommer att fortsätta att köpa som vanligt och hoppas att jag kan hålla planen och den 5:e september kan säga att jag bara "behöver" jobba 2 år till.

Någon mer än jag som ändå tycker det känns mäktigt när portföljen växer så mycket utan att ett aktivt arbete krävs? 
Målet med mina investeringar är att inom kort kunna leva på utdelningar. Om du också vill kunna leva på utdelningar så rekommenderar jag att börja med att öppna ett ISK/aktiekonto. Det gör du hos t.ex. Avanza gratis på 3 minuter genom att klicka här. *(affiliatelänk)

29 kommentarer:

 1. Härligt! Javisst är det en härlig känsla att se värdet gå uppåt "av sig självt".

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Egon,

   Ja det är en grym känsla! ☺️💪

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare.
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Skönt att nå sina uppsatta mål. Speciellt när det går snabbare och snabbare.
  Två år kommer gå snabbt! Kämpa på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Bombmattan,

   Ja ränta på ränta ger motivation, tiden får snabbare än man tror ☺️.

   Tack för kommentar! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Ja, det känns jätteroligt :D. Och superkul för dig att passera ännu en milstolpe!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Annelie,

   Ja visst gör det! 😀 Tack och tack för kommentaren!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Om några år får du snarare skriva ett inlägg om när portföljen har ökat med en miljon, annars får du skriva dessa inlägg varje vecka.

  Men absolut mäktigt, men helst vill man köpa aktier till låg DA%

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Investmentbolagsinvesteraren,

   Haha, ja det kan man hoppas på ;).

   Ja det känns alltid segt när värdering gärna ökar men rapporterna har i stort varit bra vilket känns bra inför nästa års utdelningshöjningar ☺️.

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Grattis till 1,8 miljoner :) Mot 2 nu ;)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Slimis,

   Tack, Ye nu kör vi! ☺️ Hur ligger du till?

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Ligger på strax under 1.8. Men med lite tur kan jag nog paasera det snart :-)

   Mvh

   Radera
  3. Snyggt Slimis! 2 millar snart! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Var beredd på att värdet kan sjunka 50% väldigt fort med. Men det är då man kan fylla på ännu mer till bra pris mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Unknown,

   Självklart, den dagen kommer vara jobbig. Var med under finanskrisen då min fond portfölj sjönk med över 60% även o det var betydligt mindre pengar då jag hade det mesta i bostaden då.

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. Svar
  1. Tja Investeralitemera,

   Tack tack! ☺️

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 8. Grymt!
  2 miljoner är inte långt bort!!
  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Pappa betalar,

   Nej den är inom räckhåll ☺️ Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 9. Grattis! Hur mycket av det har du lagt in i portföljen? Och hur många procent är ren vinst så att säga :) längtar själv efter att nå 1 miljon men det tar sin tid. Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Mikaela,

   Tack! :) Det är svårt att säga då jag sparade på Swedbank tidigare och haft sparande på flera ställen innan. Jag har gjort en del vinst från lägenhet innan så allt är inte bara från fonder/aktier men en stor del. Senaste 3 åren är det nog 400 i vinst skulle jag tro från Avanzaportföljen iaf. Ska se om jag kan hitta och räkna samman allt.


   Första millen är jobbigast men den kommer bara man inte ger upp. Min första kom i samband delvis med lägenhetsförsäljning dock. Har sparat väldigt mycket tidigare i livet också. Hade jag gjort om allt skulle jag varit mer riskvillig när det gäller aktier ;).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 10. Vad ska du rösta på sd eller afs? Eller är du en sån där hycklare som bor i innerstan och låtsas inte om dina svenska bröder o systrar som måste bo i tensta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se till att tjäna pengar och flytta från Tensta. Vad är det för gnällig kommentar? Ser man sig som ett offer blir man ett offer. Ta ansvar för din egen situation.

   Radera
  2. Jag sitter i rullstol ditt kräk

   Radera
  3. Ta ansvar för dig själv och ditt språk. Inte samhällets eller miljonärers fel. Många som lyckas fast dom sitter i rullstol. Du verkar ju kunna hantera en dator och kunna skriva. Lycka till!

   Radera
  4. Vid allah du ska drabbas av stor olycka

   Radera
  5. Han är inte min gud. I Sverige har vi kristendom. Allah finns inte för mig.

   Radera
 11. Jag kan inte hantera nån jävla dator min assistent skriver åt mig

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera