fredag 3 maj 2019

Johnson & Johnson (JNJ) utdelning 2019

Då jag har varit lite inaktiv har på bloggen de senaste veckorna tänkte jag ändå att det var dags att uppdatera med Johnson & Johnsons utdelning 2019. Utdelningen betalas ut kvartalsvis och man valde att höja utdelningen från tidigare 0,9$ per aktie till 0,95$ per aktie. Det innebär en höjning med 5,6%.
Johnson & Johnson höjer utdelningen för 57:e året i rad


JNJ är och har under flera år varit ett av mina största innehav och bolaget har stadigt och stabilt spottat ur sig både utdelningar och utdelningshöjningar. 2019 blir det 57: året i rad som Johnson och Johnson höjer sin utdelning. Det här visar ju på någon form av stabil verksamhet vilket gör att jag tycker att bolaget platsar bra in bland mina största innehav.


Jag äger totalt 90 stycken aktier i bolaget och det ger mig i dagsläget (räknat på dagens dollarkurs) 3283kr om året i utdelningar. Utdelningen har höjts med 27% sedan jag började köpa in mig i bolaget för 4 år sedan. Räknar man därtill återinvesterade utdelningar som mottagits så har vi en höjning på drygt 40%!
Läge att köpa JNJ nu?


Om det är läge att köpa JNJ nu eller inte är jättesvårt att svara på. Det är många som fortfarande väntar på att läge att hoppa in i aktien men själv tror jag att om man vill in så är det bara att börja köpa. Köp några så har du gjort en start. Själv är jag långsiktig i aktien och började köpa in mig kring 91$ och har fortsatt även om jag saknar de där sista 10st för att nå målinnehavet om 100st ;).

Troligen kommer bolaget att tuffa på bra i fortsättningen också och om det rullar på som det gjort hittills så lär man få betala mer om några år än idag för aktien. Det är inte helt orimligt att de aktierna jag köpte för 4 år sedan har en utdelningen som är 100% högre om 4 år till än då jag köpte dom.


Hur gör jag med JNJ?


Johnson & Johnson är ett av få bolag tillsammans med t.ex Castellum som jag aldrig har sålt en aktie i. För mig är bolaget en av portföljens grundstenar och planen är att låta det ligga där och växa av sig själv. Idag och i framtiden kommer det att bidra till min frihet genom passiva inkomster i form av utdelningar.

Det skulle kännas bra psykologiskt att nå upp till ett innehav om 100st aktier men det är inget jag stressar över att uppnå. Troligtvis kommer jag ha hunnit köpa in de 10st jag saknar innan jag knallar ut i friheten helt, så det är ju inom de närmsta åren.

Har ni Johnson & Johnson i portföljen?


Läs fler blogginlägg:
Fick 19.000kr i utdelningar i april!
Hur blir man ekonomiskt fri?

6 kommentarer:

 1. Nej och har inte haft en tanke på att plocka in dem heller.

  Däremot så är det så många som äger bolaget så man blir ju ständigt uppdaterad på det:)

  Har istället haft siktet inställt på Pfizer den senaste tiden. Ägde bolaget när aktien låg runt 300kr men fick sälja när jag behövde pengar till annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Daniel,

   Ja vi är en del som har bolaget i portföljen :), någon speciell anledning att du inte vill ha dom?

   Ja Pfizer har jag själv dålig koll på men många verkar gilla bolaget.

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Inga Johnson&Johnson i portföljen. Uppskattar deras tandtråd!

  Hälsningar

  Arne, minfond.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Arne,

   Haha, det är bra! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Hej Frihetsmaskinen! Jag kollar in din sida med jämna mellanrum, och gillar dina lagom personliga och nyttiga inlägg. Så skönt att läsa din blogg eftersom du för dig med ett avslappnat språk, och allt är lätt att följa.

  Även jag äver J&J, men tycker den stuckit iväg i pris sedan jag köpte för några år sedan, men som sagt; kanske värt att fylla på igen. Jag har avvaktat med köp i amerikanska aktier, mycket pga. den svaga kronan.

  Tack en än gång

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja VÄL,

   Grymt kul att höra att du gillar det jag skriver, även om det blivit lite mindre den senaste tiden :). Hoppas kunna skriva lite mer framöver!

   Ja den har stuckit men jag bestämde från början att ta in den och låta den ligga. Självklart kan det ändras om det skulle hända något allvarligt med bolaget men hittills känns det tryggt att ha den och utdelningarna höjs och delas ut som de ska :).

   Tack för kommentaren! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera