torsdag 29 december 2016

Mina 5 största innehav

Mitt mål är att ha en väldiversifierad aktieportfölj. För att få det måste jag sprida kapitalet på flera innehav. För tillfället kan jag känna att jag börjar närma mig ett max när det gäller antalet innehav då jag har 51st. Det jag däremot vill göra är att minska viktningen i vissa bolag som tex H&M som i dagsläget är mitt största innehav. Jag har tidigare skrivit i en kommentar att jag inte är helt bekväm med tillväxten i aktien. Jag har börjat vikta ner H&M från tidigare 12,5% av portföljen genom att inte köpa fler aktier.

Mina 5 största innehav är (Andel av portföljen):

- H&M 10,92%
- Castellum 9,99%
- Johnson & Johnson 7,53%
- Atlas Copco 5,39%
- Skanska 4,55%

Jag känner mig rätt nöjd med fördelningen av mina största innehav men skulle gärna se H&M klättra ner mot 6-8% och JNJ får gärna utgöra upp mot 8-10% av portföljen. Jag vill även vikta upp Industrivärden och Investor till topp 5, i dagsläget ligger de inom topp 10.

Vilka är dina 5 största innehav och är det något du vill ändra där?

Läs även:
Ny utdelningsaristokrat i portföljen 3M Co (MMM)
Veckans utdelning Flowers Foods (FLO)
Inköp av månadsutdelare, Boston Pizza

tisdag 27 december 2016

SAS Preferensaktie (SAS Pref) köpa eller inte?

Jag har ca: 10% av min portfölj i preferensaktier som jag började köpa för drygt ett år sedan. Många håller sig långt borta från preferensaktier och jag kan förstå det, men för egen del tycker jag att risken är rimlig i förhållande till den potentiella avkastningen. Du kan läsa mer om mina preferensaktier här.

I det här inlägget tänkte jag gå igenom mina tankar när det gäller SAS Pref. och varför jag har den i portföljen. Jag köpte senaste fler då kursen var nere och vände runt 505kr/aktie, men har även köpt på 525kr. SAS Pref. delar ut 50kr/aktie och år, vilket på dagens kurs om 517kr ger en direktavkastning på 9,67%.SAS Pref. kommer troligen att lösas in vid första utdelningen 2018, det betyder att chansen är stor att man bara kommer vara ägare i drygt ett år om man köper idag. Inlösenkursen är satt till 525kr, det betyder att ett inköpspris under 525kr inte kommer innebära någon kursförlust så länge som inlösen blir av. Skulle det vara så att SAS inte löser in sina preffar så höjs utdelningen i en trappa med 5kr per år fram till 2023, men detta bör ses som ett riktigt svaghetstecken och jag hoppas att detta inte kommer att ske. Om finanserna är sunda så borde SAS istället försöka få ut nya preffar för att kunna lösa in de gamla och på så sätt skapa bättre villkor för sig själva.

Risken - Enligt mina tankar ligger alltså risken i om SAS vid 2018 har så pass dåliga finanser att de ej kan lösa in preffarna och i och med detta även har svårt att övertyga marknaden och på så sätt emittera nya (för sig själva) förmånligare preffar. Detta för att bli av med de nuvarande och kostnaderna kopplat till dessa.

Jag ser risken som stor i aktien men eftersom jag äger SAS preferensaktie så ser jag möjligheten som större. Med det sagt så har jag för närvarande endast ca: 1,5% av portföljen i deras preferensaktie. Är det så att de inte löser in den 2018 så får vi troligtvis se en stark nedgång i aktien och det lär finnas en anledningen bakom det. Min tro nu är dock att den kommer att lösas in och baserat på den teorin kommer mina köp att bli en bra affär.

Hur går era tankar kring SAS Preferensaktie?


* Obs! Detta är mina egna tankar och bär ej användas i ett köpbeslut. Gör alltid din egen bedömning angående risk och möjlighet innan du köper en aktie.

Läs även:

måndag 26 december 2016

Dagen då allt förändrades - Del 4, Reflektioner och vägen tillbaka

Efter en helt underbar fjällsemester och jul så kommer här sista och fjärde delen i "Dagen då allt förändrades".

Tidigare delar:
Dagen då allt förändrades
Dagen då allt förändrades - Del 2
Dagen då allt förändrades - Del 3

Jag tänkte nu gå igenom min reflektioner på allt som hände, tiden under- och tiden efter det som förändrade mitt synsätt på livet. Det som har en stor del i vem jag är idag.

Jag var under en väldigt lång period otroligt vilsen och orolig. Jag visste att något var fel men ville inte veta vad. Jag var rädd för det värsta. Jag hade det jobbigt både fysiskt och psykiskt och valde också att inte prata med någon om det. Det var mitt sätt att visa mig stark, visade jag mig svag så blev jag svag, det var i alla fall det jag trodde.


Vägen tillbaka - jag blev diagnostiserad med utmattningsdepression/ångest/utbrändhet. När jag fick höra det trodde jag att det var mycket mindre allvarligt än vad det var. Nu i efterhand förstår jag vad som kunde ha hänt om jag hade fortsatt i samma spår. Alla mina fysiska besvär var på riktigt. Man kanske tror att utbrändhet bara är psykologiskt, men kroppen tar ordentligt med stryk och det kan i längden leda till tex. hjärtproblem, minnessvårigheter, magkatarr mm.

"Utmattningsdepression är som regel en effekt av långvarig arbetsstress. I ett tidigt stadium av utmattning brukar symtomen vara situationsbundna, de uppträder t ex på arbetet men försvinner under ledighet. Vid egentlig depression uppstår symtomen som regel i alla situationer i tillvaron."

Eftersom jag kört på så länge hade utbrändheten lett till depression/ångest och min påverkan fysiskt var ganska stor. Jag kommer ihåg samtalet efter jag hade ringt chefen och sagt upp mig. Det kändes ungefär som du blir masserad i varenda muskel i kroppen, får 10 timmars sömn och ett lyckorus på en sekund. Den känslan förändrade mig för alltid. Även om jag inte hade någon aning om vad jag skulle göra framöver så visste jag att jag var fri. Känslan av frihet, var ovärderlig, den ville jag inte förlora.


Vägen tillbaka var riktigt lång, jag kommer nog aldrig komma tillbaka dit jag var. Det tog ungefär 1,5-2 år innan andningen och trycket över bröstet började släppa. Sömnen tog ännu längre tid. Många nya symptom jag inte känt av innan uppstod, antagligen genom att jag för första gången fått känna efter på riktigt. En stor del i min rehabilitering blev träning utomhus. Det var otroligt svårt att fokusera klart men jag gjorde mycket fysiska grejer för att komma vidare. Den första tiden var tuff, även om jag var bra tränad så kände man att kroppen tagit väldigt mycket stryk.

Ekonomin - En sak jag är glad över är att jag alltid varit ganska ekonomisk och sparsam. När jag sa upp mig hade jag en budget. Jag visste att jag skulle klara mig minst 2-3 år utan att behöva jobba. Det gjorde att jag tillät mig själv att slappna av, utan de pengarna hade det varit riktigt tufft.

Idag 5 år senare är jag glad över allt som hänt. Visst var det jobbigt och man har fått kämpa, men samtidigt har jag fått uppleva saker som jag aldrig hade fått uppleva om det inte hade hänt. Jag uppskattar alla småsaker i livet mycket mer nu än innan. En kopp kaffe, solens värme och ett kallt glas vatten ser jag som lyx. En natt i tält vid havet i solnedgången är det finaste hotellet. Att se min flickvän lycklig är allt. Jag har insett vad som är viktigt för mig och jag är glad att jag fick göra det medan jag fortfarande är ung. Det som hände fick mig att ta steget, när man väl tagit första steget är det lättare att ta nästa.

Idag kör jag eget på halvtid och resten spenderar jag med det som betyder något. Jag jobbar exakt så mycket jag vill, så länge jag har mat på bordet. Om jag tröttnar så kommer jag att göra något annat. Nu när jag tagit första steget så är det lättare att ta nästa.

Det här var sista delen, tack ni som orkat läsa. Kom gärna med egna reflektioner eller om ni har någon egen upplevelse att berätta om. Det här är min resa och betyder inte att mitt synsätt är det rätta. Det känns rätt för mig, men kanske inte är det för en annan.


Läs även:
Dagen när allt förändrades - Del 1
Dagen när allt förändrades - Del 2
Dagen när allt förändrades - Del 3
Dagen när allt förändrades - Del 4, Reflektioner och vägen tillbaka

fredag 16 december 2016

Tar en paus och lever livet i fjällen!

Jag får vänta med uppföljningen på mitt förra inlägg då jag drar iväg för lite skidåkning i de svenska fjällen. Det kommer bli väldigt kul att få en tidig premiär i år och jag hoppas på en fortsatt bra vinter.

I övrigt har jag legat ganska lågt med köpen då priserna rusat iväg. Jag har dock köpt en del SAS preffar då kursen i skrivande stund varit nere och vänt på 516kr. Risken i SAS preferensaktie är hög men med tanke på trolig inlösen 2018 på 525kr känns det helt ok. 9,5% avkastning om allt vill sig väl. Jag har ca: 1% av portföljen i SAS preferens nu.

Nä nu går bilen, ha en trevlig helg!

torsdag 15 december 2016

Dagen när allt förändrades - Del 3

Fortsättning på :
Dagen när all förändrades
Dagen när allt förändrades - Del 2

Tre veckor senare, efter röntgen och tester på olika ställen är jag tillbaka. Provsvaren har kommit, domen ska redogöras. Jag vet att de röntgat och testat mig för flera allvarliga sjukdomar och jag är nära att falla ihop på golvet. De senaste två veckorna har jag varit sjukskriven, jag hade tur som fick en bra läkare. Hon förstod väl hur dåligt jag mådde, hon såg väl på mig att jag var på väg att kollapsa. Jag hade bett chefen om ledigt några veckor, förklarat hur jag mådde. Jag hade erbjudit mig att ta obetald ledighet så jag kunde bli bättre och jobba hårdare sen. Jag förklarade att jag inte kunde jobba som jag mådde nu och att det blir billigare för dom om jag tar ledigt. Responsen var nada, nej det funkade inte, inte nu när jag behövdes som mest. Jag var så otroligt tacksam när jag fick den där sjukskrivningen, även om det bara var två veckor. Jag låg i sängen flera dagar, men ingen kunde tvinga mig att jobba.
Tillbaka till vårdcentralen, Läkaren sitter framför mig och jag väntar på beskedet. Vad gör jag om det är åt helvete? Jag säger till mig själv att aldrig nånsin prioritera jobb framför mitt liv igen, aldrig! Jag ber om bara en chans till. Klarar jag mig ur det här så ska jag aldrig jobba som jag gjort igen, aldrig! Varför tänker man alltid så klokt i efterhand? 


Hon tar fram sina papper, säger att jag har en lätt astma. Det känns konstigt om jag inte skulle haft det, jag är uppvuxen med passiv rökning sen jag kunde krypa. Jag är helt inställd på att få beskedet nu, det är kört.. det är klart hon säger småsakerna först. Läkaren säger: - Lungröntgen såg bra ut, inget konstigt där. De övriga provsvaren är.. bra vad jag kan se. Vi kunde inte hitta några direkta kopplingar till några lung- eller övrig sjukdomar. Va!!? Yes! Lättnaden är enorm, det går inte att beskriva. Jag känner bara lycka. Efter en sekund börjar jag tänka, har jag bara inbillat mig allt. Det känns så konstigt, jag som aldrig går till läkaren i vanliga fall.

Läkaren ser väl min förvåning och fortsätter: - Du har drabbats av utmattningsdepression. Jag blir lite förvirrad men ok, det är lugnt det är bara psykiskt, ingen fara. Läkaren förklarar vidare att det kan låta enkelt men tycker att jag ska vara beredd på att det kan ta lång tid att komma tillbaka till där jag var innan. Även mina fysiska besvär med andningen och bröstsmärtorna kan ta ett tag innan de försvinner. Hon föreslår att jag ska börja prata med en psykolog och bokar in mig med en. Hon frågar hur jag har tänkt gå vidare med jobbet, om jag kan få det att funka på något annat sätt. Det enda jag känner där och då är tacksamhet. Tacksamhet att jag lever och att jag inte har någon allvarlig sjukdom, jag funderar inte så mycket jag bara säger: - Jag kommer att säga upp mig, jag säger upp mig imorgon!

I nästa inlägg tänkte jag reflektera lite över hur det här har ändrat vem jag är och vägen tillbaka..


Läs även:

onsdag 14 december 2016

Dagen när allt förändrades - Del 2

Fortsättning på: Dagen när allt förändrades

Tankarna snurrade i huvudet. Ångest blandat med förnekande och förvirring. Vad är det som är fel, varför är jag inte lycklig, varför är jag inte nöjd? Är jag sjuk, har jag cancer, eller nån annan sjukdom. Nåt är fel, är det allvarligt? Jag började googla, försökte hitta logiska förklaringar men fick bara upp jobbiga sjukdomar. Jag ville inte veta så slutade googla. Levde på som vanligt istället, men tankarna gnagde i mig. Fan! Tänk om jag har nåt allvarligt så har jag spenderat tiden såhär, jobbat skiten ur mig. Till vilken nytta då?


Efter ett tag fick jag ett erbjudande om ett nytt jobb. Firman jag jobbade på hade ändå börjat spåra ur och jag erbjöds högre lön och bättre villkor. Jag och en vän bestämde oss för att vi kör på det, vi byter arbetsplats, vi tar det där jobbet. Trycket på bröstet hade lättat lite, men andningen var mer eller mindre katastrof. Jag tänkte inte så mycket på det som jag borde ha gjort, jag hade ju vant mig vid att inte kunna ta djupa andetag. I början hade vi rätt sköna dagar. Allt kändes lite för bra för att vara sant, frågan var hur länge skulle det vara.

Svaret på det blev.. 6 månader. Arbetsbelastningen ökade och vi fattade att vi bara fått glida räkmacka den första tiden eftersom de ville få över oss. De ville inte pressa på för mycket så vi skulle ångra oss medan vi kunde. Trycket över bröstet och andningen blev värre, det kunde ibland kännas bra en stund på morgonen men efter nån timme var det som vanligt. Det kändes som att ha en knytnäve i bröstet och det gjorde nästan ont ibland. Jag hade så svårt att sova så jag var helt slut om dagarna. Fan! Vad är det för fel, tänkte jag. Jag mådde så pass dåligt att jag till slut ringde vårdcentralen och bokade en tid. Hoppas att det bara är astma eller når, det kan jag leva med.


Skönt, klockan är 8 och jag sitter och äter frukost. Jag har en tid på vårdcentralen klockan 09.30, i normala fall hade jag gått upp klockan 05.30. Chefen försökte få mig att jobba nån timme innan besöket, men jag lyckades tala bort det. Direkt när jag börjar undersökas kommer ångesten. Läkare säger aldrig nåt förrän de är 100% säkra, de undersöker bara. Hon nämner snabbt nåt om några sjukdomar som jag tidigare googlat. Fan! Det får fan inte vara dom. Hon ska testa mig för astma, jag hoppas att det är det. Testerna visar att jag kan ha lättare astma, men hon vill skicka iväg mig på röntgen och vidare tester. Fan!

tisdag 13 december 2016

Dagen när allt förändrades

En dag för 5-6 år sen..

Jag hade allt. En bra lägenhet, bil och en underbar flickvän. Vi åkte på semester på somrarna och vintrarna. Dagarna fylldes med mycket jobb, men jag hann även med en del träning och fick lite tid över på helgerna med tjejen. Allt var ändå bra, jag kände att jag hade lyckats med mycket av det jag ville. Med tanke på min bakgrund var jag nog rätt stolt ändå att jag hade tagit mig dit jag var.

Jobbet var helt ok, även om det var slitigt, tungt, långa dagar och ibland (ofta) lite helger. Precis som det varit de senaste 7-8 åren. visst hände det att jag hade lite svårt att sova, jobbet följde liksom med hem och man var tvungen att vara tillgänglig på telefonen. Det hörde liksom till när man hade lite ansvar och inget konstigt med det. Att man fick hoppa in lite oplanerat på kvällar och helger för att något skitit sig var en av uppgifterna i jobbet, så har det alltid varit. Att det kunde göra att jag fick planera om något jag sett fram emot var en del av jobbet, en del av livet. Att man fick ont i magen ibland var bara att förtränga, det hade nästan gått bort helt nu. Det vara en period det kunde hugga till lite men sen kändes det klart bättre. Det var bara köra på, det fanns inga alternativ.


Jag har alltid haft en ok fysik då jag tränat och hållit på med fysiska aktiviteter, men en dag började jag känna att det var tungt att andas. Jag ignorerade känslan lite och tänkte att det måste vara träningsvärk i bröstet eller nåt. Jag kunde vakna på nätterna och ofta på dagarna fick jag kippa efter luft, nästan som när man gäspar. Ibland lyckades jag få nåt riktigt bra andetag men det hände mer och mer sällan.


Att man får mer ansvar kallas utveckling, det är så det ska vara. Man jobbar hårt en period sen får man ansvar över andra som ska jobba hårt. Jobbet som varit roligt började helt plötsligt kännas.. tomt. Fast det var bara att låtsas som allt var bra, på med fasaden bara, det är så det funkar. Jag började efter ett tag få till en bättre teknik med andningen så om jag böjde mig ner kunde jag ibland få riktigt bra med luft. Jag vaknade ofta på nätterna med tryck över bröstet. Jag försökte köra lite stretching och efter ett naprapatbesök kändes det tillfälligt bättre innan det blev som vanligt igen.

Tankarna om varför det inte blir bättre började komma, vad var det som var fel? Jag var väldigt lättirriterad, kunde störa mig på småsaker och var även rätt virrig ibland. Jag kunde glömma vart jag lagt saker och hade svårt att sitta still. Jag började på riktigt bli orolig över vad det var för fel på mig. Är jag sjuk? Är jag sjuk på riktigt, tänk om det är allvarligt?


söndag 11 december 2016

Utdelning och utdelningshöjning W.P Carey (WPC)

I fredags kom utdelningen in från W.P Carey (WPC). Utdelningen höjdes med 0,5% från föregående kvartal vilket inte är mycket, men med tanke på att de brukar höja varje kvartal så är det ändå ok.

WPC är ett riktigt litet innehav i min portfölj (10st aktier) men det är ändå ett innehav där det tickar in- och höjs utdelningar. Jag ligger +18% i W.P Carey exklusive utdelningar.

Många bloggare pratar om att ta hem vinster och sälja av, då börsen står högt för tillfället. Jag måste erkänna att jag själv tänkt tanken men jag har svårt för det. Anledningen till det är för att i samma sekund jag säljer en aktie minskar kassafödet i depån. Pengar på marknaden ger pengar i utdelningar. Pengar på kontot ger noll.

Tar ni hem vinster eller sitter ni still i båten?

Läs även:
Om 4 år behöver jag aldrig jobba mer!
Få pengar utan att jobba?
Mer än 40 000 kr i utdelningar per år
Minimalisera livet
Tar du dig bara längre bort från friheten?

lördag 10 december 2016

Flowers Foods (FLO) upp 14% idag!

Jag loggade in på avanza såhär mitt i natten och förutom väldigt mycket blå siffror så reagerade jag på att Flowers Foods (FLO) gått upp 14% bara idag.

Jag har ingen aning om varför och orkar inte kolla just nu, men tänkte sätta mig in i det i helgen om jag har tid. Självklart grämer man sig att man inte hunnit köpa fler aktier än  de 52 st jag har. Speciellt med tanke på att jag tänkt att fylla på flera gånger. Jag har haft aktien i 3 månader och ligger +37%.

Är det någon som vet anledningen till dagens race i Flowers Foods?

torsdag 8 december 2016

Utdelning Johnson & Johnson (JNJ)

Idag trillade utdelningen från Johnson & Johnson (JNJ) in på kontot. Jag hade vid x-datum 79 st aktier som gav mig 573kr efter dragen källskatt.

Johnson & Johnson har de senaste dagarna efter lite brus kommit ner några procent och fortsätter den ner kan det bli läge för påfyllning. Jag äger i dagsläget 85 st JNJ och har som mål att ha 100st. Jag kan på längre sikt tänka mig 200st.

På dagens kurs får man en direktavkastning på 2,9%. Jag tror på en utdelningshöjning på drygt 6% till juni nästa år vilket isåfall skulle ge en Yoc på 3,1% på ett köp idag. Detta vid oförändrad dollarkurs.

Köper ni Johnson & Johnson på dagens nivåer?

Läs även:
Sålde av hela innehavet i Telia
Utdelningar i november månad
Avkastning i år
Låg lön - Hemligheten till ekonomiskt oberoende
Få pengar utan att jobba

onsdag 7 december 2016

Arbitrage - Handelsbanken A eller B?

Arbitrage är ett sätt att utnyttja obalansen mellan aktier, för att på så sätt göra en "riskfri" vinst. Bland våra svenska aktier uppstår såna möjligheter ibland mellan Handelsbanken A (SHB A) och Handelsbanken B (SHB) samt SEB A och SEB C. Just nu finns det en fin diff på ca: 3% då SHB A kostar  131,50kr och SHB B kostar 127,30kr.


Innehåller affiliatelänkar


Läs mer om Handelsbanken A och kolla aktuell aktiekurs här!

Läs mer om Handelsbanken B och kolla aktuell aktiekurs här!

"Arbitrage (från lat. Arbitratus, fritt val) är en term som beskriver utnyttjandet av obalanser mellan två eller fler marknader, en kombination av matchande handelsmöjligheter används för att utnyttja obalansen mellan marknaderna, som består av skillnader i marknadspriser."
- Källa: Wikipedia

Det finns alltså ett ypperligt tillfälle att få 3% fler (- courtagekostnad) aktier i Handelsbanken om du i dagsläget äger A-aktien. Genom att byta till B-aktien får du fler aktier som ger rätt till samma utdelning.

Äga Handelsbanken A- eller B?

Det man bör tänka på är att SHB A ger tyngre rösträtt och är mer likvid om det är viktigt. För det flesta spelar det ingen som helst roll. Du får i dagsläget alltså högre direktavkastning genom att köpa SHB B.

Anledningen till att jag tar upp det här idag då det tagits upp flera gånger förut är att jag återigen gjorde ett byte från SHB A till SHB B i en av mina isk. Jag har inte så mycket kapital där så har glömt bort den lite, men det är enligt mig ett mycket bra sätt att få några gratisaktier på.

De två aktier som detta verkar fungera på är Handelsbanken och SEB. Det händer att både A- och B-aktien kan vara dyrast vilket gör att man kan byta fram och tillbaka så länge vinsten täcker courtagekostnaden.

Jag skrev senast om när jag utnyttjade arbitraget i inlägget: Depån över 1,1 miljoner

Finns det fler aktier där vi kan göra såhär?


Läs även:
Om 4 år behöver jag aldrig jobba mer!
Få pengar utan att jobba?
Leva på 7000 i månaden

tisdag 6 december 2016

Sålde av hela innehavet i Telia

Tidigare idag tog jag beslutet att sälja av mina kvarvarande aktier i Telia (250st). Jag har ju en gång tidigare som jag skrivit om här sålt lite Telia, nu sålde jag alltså resten. För mig är Telia inget bolag jag vill äga i dagsläget, även om det kan bli en ok affär från dagens nivåer så investerar jag hellre i annat.

Förlusten blev inte speciellt stor då innehavet bara motsvarade ca: 0,5% av portföljen samt att jag under tiden erhållit utdelningar.

Telia kändes som skit förut och kändes fortfarande som skit, så jag sålde. Såhär i efterhand borde jag ju sålt allt direkt förra gången men det är lätt att vara efterklok.  Planen var att äga längre men jag vill inte äga något som känns fel.

För pengarna köpte jag Balder Pref, Akelius Pref och Klövern Pref i väntan på vad jag vet var jag vill lägga pengarna. Jag fick även med några Latour.

Vad tycker ni om Telia? Tänker jag fel?

Läs även:
Preferensportföljen upp 14% i år
Sälja lägenheten och flytta utomlands
Halva vägen avklarad, gratis boende föralltid

Vilka gratissaker utnyttjar du mest?

Hej Sverige! Trots kyla, mörka vintermånader och många regniga dagar är du ett bra land. Det finns väldigt mycket som vi svenskar har gratis, saker som man i andra länder får betala pengar för. Vi har gratis sjukvård, gratis dricksvatten och skola. Men utöver dessa saker har vi ju massa annat som är gratis runt omkring oss.

Jag tänkte att det skulle vara kul om ni som läser det här hade lust att nämna de första 3 gratissakerna ni utnyttjar. Skriv bara de första ni tänker på och känn inte att det måste vara bra saker, bara saker som ni gör, äter, lyssnar på etc. som är gratis.

Mina första 3 gratissaker jag kommer på är:

1. Jag dricker väldigt mycket vatten

2. Jag vistas i naturen och badar

3. Jag läser på nätet, bloggar etc.

Vilka 3 gratissaker utnyttjar du mest?

Läs också:
Avkastning i år
Leva på 7000 i månaden
Låg lön - Hemligheten till ekonomiskt oberoende
Halva vägen avklarad, gratis boende föralltid
Varför jag bara jobbar halvtid

torsdag 1 december 2016

Utdelningar i november månad

Det mest belönande och positiva med utdelningsinvestering är när man kan se alla utdelningar som ramlar in på kontot.

De utdelningar som kommit den här månaden är:

Boston Pizza Royalties Income Fund - 23kr

Atlas Copco (ATCO B) - 816kr

AT&T Inc (T) - 290kr

Akelius Residential Pref - 455kr

Oscar Properties Holding Pref - 290kr

Oscar Properties Holding Pref B - 175kr

SAS Pref - 150kr

Realty Income (O) - 65kr

Procter & Gamble (PG) - 79kr

Omega Healthcare Investors (OHI) - 525kr

Totalt: 2868kr

Månadens utdelningar räcker till att betala maten, mobiltelefonen, försäkringarna, elen och kostnader för bilen. Jag ser fram emot våren när de riktigt tunga utdelningsmånaderna kommer.

Fick ni några utdelningar i november?

Läs även:
Utdelningsaktie: Atlas Copco (ATCO B)
Få pengar utan att jobba?
Ny utdelningsaristokrat i portföljen 3M Co (MMM)
Inköp av månadsutdelare, Boston Pizza
Boom! Depån över 1,2 miljoner