söndag 9 juni 2019

Utdelningar i maj

Då var det dags för en summering av alla utdelningar jag fått i maj. Maj är en helt ok utdelningsmånad och det är alltid lika kul att räkna ihop allt för att se hur man ligger till! :)

Med tanke på att en del bolag har börjar dela upp utdelningen innebär det här att mycket av det som delades ut i maj nu har flyttat till hösten istället, Investor delar bland annat ut vid två tillfällen nu.
Utdelningar i maj månad


Utdelningarna är det som jag kommer att leva helt på framöver och de står överlägset för den största delen av mina passiva inkomster. Jag får utdelningar varje månad men har bara en månadsutdelare i portföljen.

I maj har jag fått 14.050kr i utdelningar från mina portföljbolag och det måste jag säga att jag är riktigt nöjd med. Det täcker Mina fasta kostnader för mer än två månader.

Läs inlägget om hur du själv kommer igång med aktier och får utdelningar här!
Här nedanför är alla utdelningar jag fick i maj:
Att få över 14.000kr under en och samma månad är grymt och känns både som en enorm frihet och trygghet. Det sköna är att de här pengarna återinvesteras och kommer framöver att ge ännu mer utdelningar till mig.

Jag har under den senaste tiden investerat en hel i Xact Högutdelande som är en utdelande fond vilket ger ett skönt kassaflöde till maskinen.

I dagsläget ligger direktavkastningen kring 117kr, räknat på de inkasserade utdelningarna så har återinvesteringarna i den här fonden gjort att jag kommer att få kring 670kr mer i utdelning varje år. Eftersom Xact högutdelande delar ut i maj så är det också där jag ökar min utdelning.

Övriga passiva inkomster


Den här månaden har jag inte plockat ut någon cashback även om jag tjänat 400kr på Refunder under maj. Här nedanför kan du se de tidigare uttag jag gjort från cashback i år.


Pengarna från Refunder är välkomna då de självklart återinvesteras i nya aktier och hjälper mig mot friheten. Hittills har jag dragit in 2350kr i cashback.


Utdelningar hittills i år


Det rasslar på ganska bra med utdelningarna och hittills har jag fått in 46.986kr i år och mer kommer det att bli. Min prognos i dagsläget ligger kring 78.000kr per år och när det återinvesteras blir det en bra tillväxt.

Tillsammans med bolagens egna utdelningshöjningar räknar jag med att utdelningarna växer med nästan 8.900kr om ett år utan ytterligare insättningar.Att börja investera i utdelningsaktier har verkligen satt fart på min motivation att bygga upp en passiv pengamaskin. Även om många frågar varför man investerar i utdelningsaktier istället för fonder så är jag glad att jag gått den vägen just eftersom det boostat min motivation något enormt!

Motivationen är det absolut viktigaste för att lyckas med sina mål, så länge man har kul så ger man inte upp! :)

Fick du några utdelningar i maj?Målet med mina investeringar är att inom kort kunna leva på utdelningar. Om du också vill kunna leva på utdelningar så rekommenderar jag att börja med att öppna ett ISK/aktiekonto. Det gör du hos t.ex. Avanza gratis på 3 minuter genom att klicka här. *(affiliatelänk)12 kommentarer:

 1. Bra jobbat, håller med om att reda pengar ljuger inte. Själv fick jag 27 289,75 kronor i utdelning i maj och det är en skön känsla. Patrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Patrik,

   Tack! Riktigt bra utdelning du fick i maj, vilken var din bästa utdelare? :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Fantastiskt bra!
  Jag är också mest inne på utdelningsaktier, vilket ger mig en helt annan motivation än när jag pliktskyldigast sparade i fonder.
  Mvh
  Investeringsundersköterskan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Investeringsundersköterskan,

   Tack! Ja precis så känner jag med, det viktigaste är ändå att hålla motivationen uppe! :)

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Grymt bra jobbat! Mina bästa utdelare i maj var SJR och Resurs. Har också fyllt på med lite XACT Högutdelande under senare tid :)
  Keep up the good work!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja The Dividend Story,

   Tack! Härligt, Xact högutdelande känns enkelt och tråkigt ;).

   Detsamma! 💪💪💪 Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Riktigt fin utdelning där! Att kunna få en vanlig nettoinkomst på en enda månad är ett viktigt steg på vägen!

  Förstår mig inte på er som håller på med refunding, de tjänar ju pengar på dina uppgifter och metadata. Inte värt risken att de säljer den vidare till mindre seriösa aktörer tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utlandsutdelaren,

   Ja den sitter fint! 🙏🙂 berätta gärna mer hur du menar? Jag ser inte faran i Refunder, lyssnar gärna på vart risken ligger. Vad skulle kunna hända menar du? 🙂

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Grymt! Både högre utdelning och lägre kostnader än mig. Men utdelningarna växer på bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja KMI,

   Tack! Haha, du lär komma ikapp och om! 💪🙂

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Hej!
  Stabilt.
  Min största utdelare i Maj var H&M med 240 kr.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja PB,

   Härligt med lite utdelningar att återinvestera! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera