fredag 26 februari 2016

På tisdag är det mars och jag får enligt min plan tillgång till 25000 färska kronor att investera. Efter senaste dagarnas uppgång känns det sådär men jag tror faktiskt att det kommer hinna dippa lite kommande veckan, annars får jag bara vänta lite.

Bolag som ligger nära för köp är:

Castellum - här vill jag verkligen öka då jag tror stenhårt på bolaget och tror helt klart att kursen kommer stå högre om ett år med ökade utdelningar. Priset är lite högt nu men samtidigt tror jag som sagt att det kommer öka ju längre tiden går och jag vill inte missa att köpa in mig.

ADM - Ligger ok i pris vilket gör att jag gärna går in i en startposition med runt 4-7000kr.

JM - köper gärna in mig och ser det som ett perfekt komplement till skanska. Tror på bra uppsida kommande åren med bostadsbyggande.

Hufvudstaden - bra historik och utdelningstillväxt. Har velat äga det här bolaget sedan jag startade men väntat på bättre pris för att bara se det gå upp. Jag kan tänka mig att bita i det sura äpplet och köpa, även om det är dyrt kommer kursen ikapp i takt med ökade vinster och utdelning.

Atrium ljungberg - i stort sett samma tankar som ovanstående. Atrium ljungberg äger i princip sicklaområdet i Stockholm som expanderar enormt för tillfället. Jag tror att det finns en stor chans att detta syns på resultatet 2018-2025 när det börjar bli klart. Därav vill jag gärna vara investerad redan nu. Jag hade somras micropost i Atrium ljungberg som jag sålde med liten vinst. Tanken är att köpa och behålla långsiktigt.
Jag tror att kommande 5-10 åren är skördetid för AL i Stockholms området.

Omega Healthcare Investors - bra direktavkastning trots uppgången senaste dagarna.

Vi får se vad det blir, pengar kommer investeras iaf!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar