torsdag 28 mars 2019

Fick 9118kr i utdelningar idag!

Idag rasslade det till rejält på utdelningskontot och jag fick hela 9118kr i utdelningar nu på morgonen! Det är en smått magisk känsla när det här händer och summan räcker faktiskt ganska precis till att täcka en månads totala kostnader. Dagar som dessa är man extra glad att man tagit tag i sitt sparande, börjat investera och får ta del av belöningen för det.
Utdelningen täcker en månads kostnader


Det här är faktiskt första gången som utdelningen på en och samma dag täcker en hel månads totala kostnader. Det känns stort och mäktigt! Jag kan alltså leva hela april månad som jag brukar göra tack vare utdelningarna idag. Det täcker både mat, räkningar, bil, skidåkning och det jag vill göra.


Tack vare dagens utdelningar på 9118kr så kommer mars att sluta hyffsat bra. Även om utdelningarna inte var så många så kommer jag klara mig över 10.000kr i alla fall och april kommer att bli ännu bättre. Planen framöver är att så snabbt som möjligt komma upp i 6.525kr i månaden i utdelningar i snitt och jag börjar närma mig för varje krona som återinvesteras. Än fattas det ett par hundra men snart så! :)


Utdelningarna som kom in idag


Idag var det 3 bolag som delade ut till mig och det var Castellum som är mitt största innehav, mitt 3:e största innehav Axfood och en liten mikropost i Hufvudstaden.
 • Axfood - 4949kr
 • Hufvudstaden - 15kr
Totalt: 9118kr
Vad köper jag för pengarna?


Jag har faktiskt inte bestämt mig för vad det blir för pengarna men har köpt lite XACT Högutdelande, några Swedbank i kaoset och kommer nog att köpa något annat för resten av pengarna imorgon. Det viktigaste för mig är att sätta pengarna i arbete så att maskinen bygger sig större för varje dag. Dagens utdelningar ger mig 455kr mer i utdelning varje år om jag återinvesterar dom till 5% direktavkastning, ränta-på-ränta är grymt! :)


I övrigt kommer jag att dra iväg och åka skidor imorgon och kommer tillbaks i början på nästa vecka. Det ska bli riktigt kul och vädret ser ut att bli magiskt bra. Inte många skiddagar kvar av säsongen nu som har gått otroligt snabbt så det gäller att passa på att njuta av den sista månanden.

Har ni fått några utdelningar den senaste tiden?


Målet med mina investeringar är att inom kort kunna leva på utdelningar. Sätt igång din utdelningsmaskin också genom att öppna ett aktiekonto/isk. Det gör du hos t.ex. Avanza gratis på 3 minuter genom att klicka här. *(affiliatelänk)

* Läs mer om affiliatelänkar här.

10 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Halvägs dit för egen del. Synd att Axfood och Castellum är rätt dyra just nu, annars hade jag återinvesterat utdelningen omgående.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utlandsutdelaren,

   Tack, bra jobbat själv! :)

   Ja de är rätt högt värderade nu, var längesen jag ökade i någon utav dom faktiskt. Tycker det är svårt att köpa just nu, blir nog lite fonder och xact högutdelande.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Hej!! Tack för en superbra blogg!! Jag har sparat via avanza i 4 månader nu och tycker set är såå kul att följa :) men hue vet jag att jag fått utdelning, ser jag det i appen? Betalas det ut til mitt isk konto?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taj Anonym,

   Tack! Grattis till ett bra beslut, du lär vara glad över det om 10 år :). Du kan se det både i appen och på hemsidan. I appen klickar du på den lilla blixten högst upp och sen på > tidigare händelser. Där ser du både köp/sälj och utdelningar.

   På hemsidanhittar du det under > mina sidor > transaktioner > transaktionstyp > utdelningar. Du kan även se kommande utdelningar under mina sidor längst ut till höger.

   I appen kan du också aktivera notiser så att det klirrar till som ett kassaljud varje gång du får en utdelning :). Det gör du under > Inställningar (tre prickar uppe i högra hörnet) > notiser för utdelning.

   Hoppas jag kunde vara till lite hjälp, bara fråga annars! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Hej!
  Tusen tack för bra inspiration och för att du är så transparant i hur du tänker och vad du handlar. Jag är själv nybörjare men lär mig massor av dig.
  Fortsatt lycka till.
  Miss M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Miss M,

   Jättetack för de fina orden och kul att du uppskattar bloggen!
   Lycka till du med! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Jag tror han jobbar för Foodora, då kan man jobba 10tim i veckan utan problem, där ligger minimum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Bra gissning men jobbar faktiskt inte där. Så man kan jobba så lite där alltså? Vet du om man kan välja själv vilka timmar mna jobbar då?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Inspirerande inlägg! Ett skolboksexempel på hur man lyckas bryta sig fri ur ekorrhjulet. Det går om man vill.

  mvh
  myntaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Myntaren,

   Tack, kul att du gillar det! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera