torsdag 15 februari 2018

Latour höjer utdelningen med 12,5% - Utdelning 2018

Idag meddelade Latour ett förslag på att höja sin utdelning med 12,5%. Den tidigare utdelningen var 2kr per aktie och förslaget för det nya utdelningen är 2,25kr per aktie.
Latour är mitt 6:e största innehav och höjningen gör att mina 800 stycken aktier kommer att ge mig 200kr mer i utdelningar varje år. Det är grymt med utdelningstillväxt eftersom utdelningarna växer utan att ens behöva återinvesteras. Förra året höjde Latour utdelningen med 18,5% och jag hade faktiskt förväntat mig en höjning runt 15% i år, men jag är helt klart nöjd med 12,5%. Min långsiktiga förväntning är en utdelningstillväxt på 13% från Latour. Det är en bra bit lägre än m man jämför med Latours utdelningshistorik.

Jag bara skummat igenom nyhetsflödet när det gäller rapporten men jag tycker att det ser bra ut. Jag kommer att kolla mer på den nästa vecka men nöjer mig med det eftersom jag litar fullt ut på ledningen och deras förmåga att skapa värde. För er som missat så tycker jag att ni ska lyssna på Nicklas Anderssons (Investeraren) poddavsnitt med Latours VD Jan Svensson.

Har du Latour i portföljen? Är du nöjd med utdelningshöjningen?


Ovanstående är en affiliatelänk, läs mer här.


Läs dagens tidigare inlägg:
Tiden är mer värdefull nu än sen

Läs andra inlägg:
Castellum - Utdelningshistorik och framtiden
Diös fastigheter - Jag bara måste öka, ser ut som en kraftig utdelningshöjning nästa år?
Om 3 år behöver jag aldrig mer jobba!
Har fyllt på lite Latour - Bättre utdelningstillväxt
3 aktier från en utdelningsinvesterares synvinkel

4 kommentarer:

 1. Gillar Latour som både har grym tillväxt- och utdelningshistorik. Väldigt spännande att se hur det kommer gå för deras onoterade innehav.

  Är mitt 6:e största innehav just nu, men målet är top 3.

  Mvh/Investmentbolagsinvesteraren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Investmentbolagsinvesteraren,

   ja historiken är brutal och man får nog räkna med lite mer sansad tillväxt framöver men jag tror fortsatt på 2 siffrigt framöver.

   Det kan nog vara bra tillväxtmässigt, för mig är det också 6:e största och det känns bra där någonstans :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Innehar en del Latour, ca 1% av portföljen. Direktavkastningen är i sämsta laget, men de kompenserar med bra värdeutveckling och utdelningshöjningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Snålgrisen,
   Snyggt! Ja direktavkastningen är låg men om man orkar vänta några år så tror jag att den jobbat upp sig på en ok nivå! :)

   Tack för kommentaren, Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera