söndag 18 mars 2018

Om jag hade råd skulle jag starta eget företag

Hur ofta har man inte här det här? "- Om jag bara hade pengar så skulle jag starta ett eget företag, jag skulle köpt firmabil och..". Många vill starta företag men anser sig inte ha råd, det är ju så mycket att köpa in för att starta eget, det behövs massa pengar och det är svårt att skaffa så det är svårt att starta eget.
Det är redan långt innan man kommit igång med sitt företag som jag tror att de flesta gör fel. För att starta ett företag behöver du en fungerande affärsidé och du ska tjäna pengar på din affärsidé, det är ganska enkelt egentligen. Att trycka upp profilkläder, skaffa firmabil och fina visitkort är långt ifrån nödvändigt och om du ens har fokus på dessa saker så är du långt ifrån en bra start av ditt nya företag.

När jag själv startade mitt företag så hade jag ett tydligt mål, inga utgifter utan inkomster. Jag bestämde mig alltså för att först tjäna pengar innan jag ens skulle fundera på att köpa in saker till företaget. Jag har för mig jag hört något citat från någon framgångsrik entreprenör som gick i stil med "- Det är lätt att se om någon kommer att misslyckas med sitt företag, om det första de gör är att skaffa arbetskläder och firmabil så kommer de att misslyckas". Det han menade var att fokus bör ligga på att dra in pengar till företaget, inte att bränna pengar. Om man redan från början har fokus i fel ände är det omöjligt att lyckas.


Det här är intressant eftersom så många säger "- Om jag bara hade pengar skulle jag starta eget". Ja, men att driva ett företag går främst ut på att tjäna pengar så därför bör man egentligen inte behöva pengar som man ska bränna det första man gör. Gräv där du står, börja smått och bygg upp din verksamhet. Måste du investera 500.000kr för att ens försöka dig på att starta eget så kanske det inte är en så bra ide eller så kanske du inte är lämpad att driva eget helt enkelt? Om du är övertygad om att du skulle lyckas med din ide som kräver 500.000kr i startkapital så fråga dig själv varför du inte lyckas skaffa de 500.000kr som behövs? Det borde då inte vara några problem.

Det enda jag ville få ut av det här inlägget var egentligen att alla kan starta eget företag men man kanske måste sänka sina ambitioner litegrann och det viktigaste i längden är tyvärr att tjäna pengar.

Har du någon gång funderat på att starta eget? Vad har stoppat dig?


Läs liknande inlägg:
Så här startade jag mitt företag - Tips och idéer 
Jobba deltid - Så här gör du!
Hur jag nådde min första miljon

12 kommentarer:

 1. Det finns väldigt många opraktiska sätt att starta företag på. Att det kostar pengar att tjäna pengar är en skröna baserad på lathet och okunnighet. Mitt egna företag behövde en rätt kraftfull dator för att komma igång, den köptes in i samband med en order från första kunden, som täckte kostnaden. Efter det har jag varit up and running. Inga kontor, inga visitkort, pengar in istället för ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Brandtalet,

   Yes, jag håller med där. Visst, vissa företag behöver stora investeringar men då börjar man rimligtvis i mindre skala tills man har råd. Tyvärr är det många som aldrig kommer igång eftersom det verkar vara vanligt att man fokuserar för mycket på vad som behöver köpas istället för på själva verksamheten.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Det absolut största hindret tycker jag är att det krävs tid som man oftast inte har för man måste jobba kvar på sin anställning. Det blir moment 22. Att ta klivet att tappa en trygg inkomst för en osäker och i början ofta obefintlig inkomst är tufft.

  Hälsningar,
  mrFIRE svenskafire.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja mrFire,

   Ja det är ett pussel. det enklaste är nog att spara ihop en buffert så man klarar sig ett år eller 3 och köra på något man har erfarenhet eller koll på. Man kan starta upp verksamheten så att det rullar när man väl tar beslutet.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Varje krona du behöver satsa i företaget ska ge minst två kronor tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Ja det kan stämma i många fall, fast i tjänstebaserade företag kan jag tycka att man vill ha betydligt mer än så tillbaka.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Håller med dig i stort men sen beror det på vilken verksamhet man har tänk sig syssla med. Vissa verksamheter är förstås mindre beroende av verktyg, inventarier, lager etc och lättare att starta upp än andra.

  Den verksamhet jag bedriver i mitt bolag kräver absolut ingenting vad gäller inventarier, lagerhållning, verktyg etc utan det håller kunderna med vilket underlättar otroligt för att hålla kostnaderna nere vid uppstart. Det är även lätt att få anställning inom min bransch vilket underlättar den mentala biten av att starta upp eget. Skiter det sig kapitalt är det bara bli löneslav på nytt.

  /Skägget

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Skägget,

   Självklart beror det på verksamhet och vissa är lättare än andra. Det jag ville få fram var att inte fokusera på det svåra utan att antingen spara ihop pengarna som behövs eller att se till att gå plus direkt typ :).

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Ja visst, varför ska man köpa in bakverk om ska starta café, det behövs väl inte, inte någon lokal heller. Och verktyg om man ska starta eget som snickare, det lånar man väl av kunden?
  Har svårt för människor som inte kan tänka utanför boxen, att olika typer av verksamheter behöver olika typer av insatser, både när det gäller pengar och tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Café är ett typexempel på verksamhet som ofta inte ger vinst på ett bra tag och som ofta tyvärr går dåligt eftersom många har en romantisk bild om det. Ska man starta cafe kan det vara bra att spara ihop kapitalet genom annat eller annan verksamhet först, att låna ger en jobbigare sits direkt.

   Verktygen som krävs av en snickare kan man köpa med sparade pengar från annat jobb och en enklare bil i början.

   Ja olika verksamheter kräver olika tid, därför tycker jag att man ska börja med en som fungerar för en själv i början då bygger man också erfarenhet.

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Hej gråter du att din fru har lämnat dig och barnen till en annan man, du behöver inte gråta längre eftersom jag var i samma position tills jag hörde om Dr ABO hur han har hjälp så många människor i deras relation idag jag kan djärvt rekommendera Dr, ABO till alla som behöver hjälp. Han misslyckades inte med mig, jag tror också att han inte kan misslyckas med dig också. Han är verkligen en mirakelarbetare. Jag har försökt så många stavhjul och psykiska efter att min älskare lämnade mig. Dr ABO var den enda stavningskastaren som kunde hjälpa mig. Förvisso är det här verkligen ett välståndstempel där du kan få tillbaka din ex-älskare. Dr ABO kastade en kärleksspell och min fru förändrades för gott, han gjorde henne till en bättre kvinna och distanserade alla hennes hemliga älskare. Jag är glad att ha en enad familj, det kunde inte vara möjligt utan dr ABOs ansträngning. Min fru är tillbaka med full av kärlek och uppriktighet. Gör kontakt med Dr ABO för relationshjälp Skicka honom till; Abospelltemple@gmail.com eller ring / text honom på +1(662)967-1783. och dela ett underbart vittnesbörd precis som jag.

  SvaraRadera