torsdag 15 mars 2018

Grym dag, jag gillar pensionärslivet!

Idag har jag haft en riktig pensionärsdag. Jag vaknade lite halvtidigt vid halvsju-tiden men en känsla av 70-åring i kroppen och åt frukost med sambon. När hon drog iväg till jobbet så blev det en kaffe och banan ute i solen på balkongen. Temperaturen visade -10 grader innan solen hann träffa termometern men det skiftade snabbt till nästan +10 grader när solen legat på någon halvtimme.
Att bara sitta på balkongen och lyssna på de förvirrade fåglarna som tyvärr verkar tro att det är vår ute är riktigt mysigt faktiskt. Mitt på dagen måste vara den bästa tiden för avkoppling eftersom alla är på jobbet då och då blir det lugnt och skönt överallt. Man får chansen att tänka på ett bättre sätt och se saker man missar annars. Jag såg t.ex. en brevbärare springa fram och tillbaka, en riktig höjdpunkt faktiskt.
Jag är ju fortfarande halvt immobiliserad efter operationen men bestämde mig för att försöka mig på en kort promenad eftersom vädret var så grymt bra. Efter en lunch hemma stack jag ut mitt i pensionärsrusningen, stavmaffian verkade redan ha hunnit ut för jag såg inte till någon av dom. Det gick väl helt ok, benen rörde på sig och jag tog mig ju trots allt framåt men det var rejält sketchy på det hala underlaget så jag fick hålla mig bland de andra pensionärerna på den torra och sandade ytan. Vissa med 70-års kris verkade dock gett sig på de mer avancerade strapatserna med skylten "vinterunderhålles ej" men det var inget jag ville utsätta mig för.

Efter promenaden körde jag en klassisk pensionärsfika med hembryggt kaffe och lite risgrynsgröt, självklart hade jag lite grädde i gröten. Jag kollade lite skidåkning på tv och slösurfade lite lätt. Jag gav mig t.o.m. på ett försök med dagstidningen men det var riktigt segt faktiskt så jag la ner det rätt snabbt och tog en tupplur som en riktig ärkepensionär istället. Nu sitter jag här framför datorn och skriver det här inlägget. Troligtvis har jag ju missat att skriva massa saker jag gjort eftersom jag är gammal och trött pensionär, men jag vet i alla fall att dagen har varit grym!

Skulle ni trivas i pensionärslivet?


Sluta jobba vid 40
Leva på 7000 i månaden
Jobba deltid - Så här gör du!
Nu kan jag leva på utdelningarna - Nytt mål slaget!

15 kommentarer:

 1. Porschelover15 mars 2018 18:59

  Är pensionär (riktig) 65 år men har varit ledig i 7 år och det har varit det bästa jag gjort.Vaknar runt kl 8 och masar mig och frugan till köksbord där vi sitter och äter rejäl frukost i ca 1 timme medan jag ser alla daglönare springa till jobb i mörker och kyla.Tänker flera gånger på dagen att väldigt skönt att kunna gå och vissla och göra precis det jag vill,dvs inga måsten utan det blir ut med hundar,träna,kolla börsen,pyssla lite med hus,då och då ta en tripp till mitt hus i Spanien,visst är priviligierad men uppskattar det till 100%

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad har du jobbat med för att ha det så bra nu? Eller är det arv?

   Radera
  2. porschelover15 mars 2018 21:19

   Egen företagare,investerat på börsen i 25 år

   Radera
  3. Tja Porschelover,

   vad intressant och kul att höra från en riktig pensionär. Jag kan tänka mig att det är underbart och har hört flera pensionärer säga detsamma.

   Grattis till ditt grymma liv! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  4. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Är även jag pensionär på riktigt, just fylld 70.
  Sitter sedan i början av december i vår stuga i Härjedalsfjällen och där kommer vi nog att sitta fram till mitten av april. Då är det dags att dra sig ned till Stockholm en vända för tandläkarkontroll och städdag i BRF.

  Börsen tar sin lilla tid, annars så pysslar man med huset och skottar snö.
  jag aldrig upplevt så mycket snö under de 14 åren vi har haft stugan.
  Sedan blir det mycket skidåkning
  I går åkte jag över till Bruksvallarna på en kurs för att bli bättre att skata.
  Idag blev det några varva skidspåret i stugområdet.
  Än så länge värkar det inte vara dags att byta ut korkhandtagen så skidstavarna mot silverhandtag.
  Det är en drömtillvaro om man som vi gillar ett aktivt friluftsliv.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Det låter het magiskt bra, jag gillar också skidåkning och friluftsliv så det du beskriver låter grymt nice! :) Härligt att höra från en riktig pensionär med erfarenhet, tack!

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Är inte ens 40 fyllda men hade redan kunnat tänka mig pensionärslivet, under förutsättning man kan bo i ett varmt land t.ex. Kanarieöarna eller Costa Rica/Thailand under minst 6 månader om året. Hatar snö och kyla och allt vad det innebär.

  Har inget behov av spänning och äventyr och vill gärna sitta på verandan på vår villa uppe bland bergen och se ut över berg, dalar, djungel och hav med en god bok i handen och en uppfriskande drink på bordet bredvid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förtydligande, detta med villan uppe bland bergen är en framtidsdröm, inget som vi har idag :P

   Radera
  2. Tja Snålgrisen,

   Ja samma här! :) Själv skulle jag också kunna tänka mig ett varmt land samtidigt som jag älskar vintern, svårt det där :).

   Det låter som du har din plan rätt klar! Tror du att det blir en flytt utomlands i framtiden?

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Låter som en härligt dag, även om det är jobbigt att komma igen efter operationer. Själv skulle jag helt klart trivas med pensionärslivet, men det måste innebära att man följer vissa rutiner (kolla börsen, träna, vara social, osv) samt att man har olika intressen som man nu har tid till. Det skulle inte passa att bara sitta still innanför fyra väggar. Kan tänka mig att det kan vara lätt hänt för vissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Stojko Invest,

   Ja en mycket bra dag! :) Ja operationer är jobbigt har jag fått erfara nu, det blir bättre för varje dag nu även om det är väldigt långt kvar.

   Ja man lär vilja ha saker att göra helt klart! Jag tror dock att det kommer naturligt men är nog viktigt att ha det klart innan pension.

   Tack för kommentaren! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. thailand har mitt paradis har tills livet ar slut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Härligt!

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Hej vänner jag heter Camila Rodela och jag är från Michigan, United State. Jag är här för att vittna om DR.OGAGA ​​KUNTAs goda verk i mitt liv. Min man och jag har varit gift i 27 år med två barn. Bara för två år sedan kom allting till slut. Jag ville ha min man tillbaka och jag bad honom men han lyssnade aldrig, så jag stötte på flera vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Några människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och också stava för att få ett bra betalt jobb så vidare. Han är fantastisk, jag kom också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Vera, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin ex älskare och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon sin email.After att ha läst alla dessa bestämde jag att ge honom ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. Och han berättade för mig vad jag behöver göra, jag gjorde det och min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi var ännu lyckligare än någonsin tidigare DR.OGAGA ​​KUNTA du är en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man. Om du har något problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare, prova honom när som helst, han är svaret på dina problem. Du kan kontakta honom via email: ogagakunta@gmail.com och få dina problem att lösa mig. Han kan lösa följande problem och mycket mer.
  (1) OM DU VILL DIN EX-BACK
  (2) DU ÖNSKAR ATT KONVINTERA DIN HUSBAND FÖR ATT STOPPA DIVORNET
  (3) DU ÖNSKAR ATT FRAMFÖRAS I DIN KONTOR
  (4) DU ÖNSKAR MÄN OCH KVINNER ATT KÖRA FINNA DIG ATTRAKTIVA
  (5) OM DU ÖNSKAR ATT TÄNKA EN BARN
  (6) du vill vara rik
  (7) DU ÖNSKAR DIN HUSBAND FÖR ATT ÄLSKA ENDAST DIG FÖR RESTEN AV HANS LIV
  (8) DU BEHÖVER GOD LUCK SPELL
  (9) DU BEHÖVER EN LOTTERIPELL
  (10) DU BEHÖVER EN JOBB
  ogagakunta@gmail.com

  SvaraRadera