söndag 23 december 2018

Sammanställer mina utdelningar 2018!

Nu börjar året ta slut och jag kan sammanställa alla utdelningar jag fått under 2018. Börsen har varit ganska seg den senaste tiden och index har tappat en del och SIX30RX ligger just nu på -7,07%. Portföljen har dock stått emot helt ok och ligger på +3,34% i år.Jag har fått 5245kr i månaden i snitt under 2018


Under 2018 fick jag 5245kr i utdelningar varje månad i snitt. Med tanke på att min prognos för tillfället ligger på 6000kr i månaden i utdelningar så lär nästa års utdelningar bli minst 20% högre. Det är skönt att känna att de passiva inkomsterna hela tiden växer och att jag kommer närmre mitt mål att aldrig mer behöva jobba om jag inte vill. Mina utdelningar 2017 landande på 52 030kr så i år har utdelningarna alltså ökat med 21%, det är riktigt bra med tanke på väldigt knapert nysparande.


Det ska bli riktigt kul nu när rapportsäsongen sätter igång under januari att se vad det blir för utdelningshöjningar. Det kommer levereras mycket siffror som gör att det går att börja räkna på hur utdelningarna för 2019 kommer att se ut. Jag har ganska goda förhoppningar för mitt största innehav Castellum och det är viktigt att mina större innehav inte levererar några besvikelser för att takten inte ska bromsas in.Jag kör 4%-regeln på fonderna


Något som inte syns i utdelningsdiagrammet ovanför är mina fonder som för tillfället ligger kring 190k. Jag har valt att sikta in mig på 4% regeln när de gäller dessa fonder så med den taktiken skulle dessa pengar generera ytterligare 7600kr om året. Tillsammans med utdelningarna blir det 5878kr per månad i "utdelning". Det är faktiskt bättre än vad jag trodde att jag skulle ligga på nu och om snittet på höjningarna nästa år skulle hamna på låga 6% så skulle jag utan insättningar komma upp på 6360kr. Det är faktiskt över min målnivå för mitt stora mål jag ska uppnå i september 2019.
Pengar är bara pengar


Ok, nu har jag gått igenom utdelningarna för året så nu blir det åter till att fokusera på julen och ledigheten. Även om pengar och aktier är grymt kul så är pengar i slutändan bara pengar. Jag sparar till största delen för att uppnå ett friare liv det är där betydelsen ligger, själva pengarna har ingen betydelse i sig, det är siffror.

Idag snöar det och imorgon utlovas det sol, kan det bli bättre? :) Vi kommer se till att vara utomhus i det härliga vädret och verkligen njuta av naturen och det fina vi har. Det är så sjukt egentligen att vi jagar pengar så hårt när allt det finaste och bästa är gratis. Allt vi behöver är tiden för att ta till vara på det.

Vad landade era utdelningar på?

12 kommentarer:

 1. Fina siffror trots det sura börsklimatet. Vi landade på +1,3% i värdeförändring för 2018 och ca 146000 kr i utdelning. Amerikanska finansaktier tog mycket stryk på sistone samt Exxon och Altria. Detta drog ner snittet rejält. Men så är det, ibland går det upp och ibland ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter riktigt bra Snålgrisen. Hur mycket har ni investerat då ungefär?

   Radera
  2. Vi har ca 2 mille investerat

   Allt finns här: https://snalgrisen.blogspot.com/

   God Jul och Gott Nytt År

   Radera
  3. Riktigt bra utdelning på det. Ska kolla in. Vi har ca 1,2 mkr och "bara" utdelning runt 53 000. Kikade nu.

   Radera
  4. Tja Snålgrisen,

   Härligt att ni hamnade på plus iaf trots den sega börsen senaste tiden.

   146k är riktigt mäktigt, det innebär en genomsnittlig direktavkastning på över 7%?

   Bra jobbat och gott nytt år på dig med! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  5. Mrs Doubtfire,

   Rätt hög direktavkastning ändå på ca 4,4%!

   Själv räknar jag på att jag vill ha en utdelningstillväxt på minst 6% så då nöjer jag mig med 4% direktavkastning på portföljen i sin helhet. Olika strategier helt enkelt :).

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Orkar inte kolla nu för antar vi måste logga in och slå ihop kontona o s v, men vi ligger väl på runt 55000 per år. Får kolla sen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) 53k är ju riktigt bra, något mål spikat inför nästa år? :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Nä det är deppigt nu när man rasar 10 000 per dag, ja kanske inte alla dagar men..

   Bunkra pengar är enda målet nu...

   Radera
 3. Mycket fin utdelning och en skön inställning så här i jultider.
  Lycka till 2019.
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Kanjagblirik,

   Tack! Detsamma till dig! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Hej frihetsmaskinen, fina siffror i ett surt klimat!
  jag hade också någon % upp 2018 och känner ändå att det var ok, hoppas att det fortsätter upp 2019.

  Nu har jag lagt till dig
  Fortsätt nu njuta under 2019 också

  SvaraRadera