onsdag 21 september 2016

Nya aktieköp imorgon, kontot är laddat

Jag har haft lite dåligt med likvider ett tag på mitt avnzakonto, men imorgon för jag över lite pengar och laddar för köp. Det är inga direkta fyndnivåer nu men jag känner ändå att jag vill hålla igång det regelbundna köpen av aktier till portföljen.. Jag tror inte att jag kan tajma köpen så då måste jag köpa regelbundet. De aktieinnehav jag gärna vill fylla på i är:

Johnson & Johnson
Priset känns egentligen för högt men det har jag sagt ända sen jag började köpa på strax över 90$.


Investor
Egentligen samma resonemang här, det kändes ok att köpa på 250kr och sen har det tagit emot mer och mer. Jag får bita i det sura äpplet helt enkelt.


Pepsi
Jag är riktigt sugen på att ta in bolaget, får se hur jag gör.


MMM
Det här är en aktie jag länge velat ha i portföljen, kan bli ett spontanköp för att få en start.


Axfood
Det finns stort utrymme för att fylla på i Axfood.


Hemfosa
Bra direktavkastning och känner faktiskt att priset är ok där. Kan bli ett köp.


Castellum
Är lite dyrt tycker jag, men jag skulle gärna närma mig fullinvestering. Det saknas för tillfället drygt 100 aktier.


Vad tycker ni om ovanstående aktier?
Vilka aktier planerar ni att köpa vid nästa köp?


Läs också:
Första inlägget!
Livet som ekonomiskt fri
Om 4 år behöver jag aldrig jobba mer
Jag vill bli ekonomiskt oberoende
Mer än 40 000kr i utdelningar per år!

6 kommentarer:

 1. Jag ska köpa MMM nu i veckan. De andra äger jag redan förutom Hemfosa och Axfood. Priset känns alltid för högt - låt inte det hindra dig från att köpa ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis du har rätt, det är bara att köpa. I längden lär man inte ångra det.

   Radera
 2. Kolla även på P&G som alternativ till JNJ - lite bättre värdering (över 3 procents utdelning uppdelat kvartalsvis) och i mina ögon lika stabilt företag i samma kategori. Hade köpt om inte dollarkursen varit så hög.

  Axfood och Castellum är nog rimligt att öka i. Hade själv ökat om det inte vore för att jag utifrån min strategi redan köpt ungefär så många andelar som jag kan tänka mig köpa till cirka 3,33 procents utdelning.

  Hemfosa var ny för mig, ska studera närmare, tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Har en liten skvätt Procter & Gamble så inte omöjligt att dwt blir det istället, tack för tipset! Ja Castellum är ett riktigt favoritbolag, tycker dock att det är väldigt högt värderat just nu. Men som sagt i längden lär man inte ångra köp.

  SvaraRadera
 4. Ska köpa på mig lite mer H&M nu vid lön. Har ju redan 575 aktier men jag vill passa på nu när jag tycker mycket annat är dyrt samt att H&M är ett bolag jag verkligen tror på långsiktigt. Tanken är att köpa ordentligt i bolaget nu sen hålla igen när värderingen stiger. Gjort samma sak i SHB tidigare då aktien låg under 100kr och ingen trodde på företaget. Min tanke är ju att äga förevigt och de bästa är ju att få en bra ingångskurs i bolagen man vill äga. Mvh Slimis

  SvaraRadera
 5. Hej Slimis!

  Det låter som en bra plan! Själv känner jag att HM är tillräckligt stor del av portföljen som det är nu (ca: 12%) så har lite svårt att fylla mer, även om det lockar :). Risken är väl stor att jag får ångra mig sen ;).

  SvaraRadera