måndag 16 januari 2017

Omega Healthcare (OHI) höjer utdelningen igen

Återigen meddelade Omega Healthcare Investors (OHI) i förra veckan att de höjer sin utdelning, denna gång med 1,5% från 0,61$ till 0,62$. OHI har höjt utdelningen varje kvartal, 18 kvartal i följd och detta året har börjat precis som åren innan då de brukar höja med 1 cent per kvartal.

För tillfället ligger direktavkastningen på 7,6% och OHI har en given plats som högutdelare i min portfölj. Förra året höjde OHI utdelningen med 9%. Jag har tidigare skrivit om Omega Healthcare Investors här.Nu har jag 130st OHI som delar ut 686 kr i kvartalet, eller 2745kr per år. Att ha en högutdelare som samtidigt höjer utdelningen ger ett skönt kassaflöde att köpa nya aktier för.

Har ni några högutdelare i portföljen?

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Jodå jag tillhör nog de som satsar mest på medel- och högutdelare med alla för- och nackdelar som det innebär. Högst upp på min lista ligger bl.a. Omega Heathcare, Capacent Holding, New Mountain Finance, SAS Pref, Ocean Yield, NOrthwest Healthcare med flera. Antar att man gillar att leva lite farligt ;) Det är dock ett medvetet beslut och portföljen är ändå diversifierad mellan hög- mellan och lågutdelare.

  SvaraRadera
 2. Härligt! Ja det ligger ju risk inblandat i det och jag ser OHI tex. som ett bra komplement till Investor, Castellum, Atlas osv.

  Många av bolagen du nämner har jag ingen större koll på, får kolla upp dom :)

  Tack för kommentaren! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera