tisdag 17 januari 2017

Utdelning och utdelningshöjning Realty Income (O) samt W.P. Carey (WPC)

Idag trillade utdelningen in från månadsutdelaren Realty Income (O). Realty Income har legat i portföljen sedan 2015 och i dagsläget har jag 45st aktier. Planen är att öka, men hittills har kursen varit lite hög. Kanske biter jag i det sura äpplet och gör en liten ökning då jag trots allt hämtat fina utdelningar under tiden jag haft den.


Realty Income brukar höja utdelningen ett par gånger per år och denna höjning var mest symbolisk då den höjdes från 0,202$ till 0,203$ i månaden, Realty Income är ju ett av de där underbara bolagen som delar ut varje månad.

Det jag gillar med månadsutdelare är att det ständigt fylls på med pengar så att jag kan köpa nya aktier. Har man strategin att ligga mer eller mindre fullinvesterad så är det skönt att återinvesteringen blir diversifierad.
Ett till bolag som delade ut sin kvartalsutdelning idag är W.P. Carey (WPC). Höjningen var även den blygsam från 0,985$ till 0,99$ men då ska man ha i åtanke att WPC hittills har höjt utdelningen varje kvartal. Jag är grymt nöjd med min investering i WPC och i dagsläget får man en direktavkastning på 6,6%, det i kombination med utdelningstillväxt gillar jag.

Jag skrev igår om Omega Healthcare (OHI) som höjde sin utdelning. Det känns bra att redan 3 av mina innehav har höjt sina utdelningar så tidigt in på året. Att utdelningarna höjs är en viktig del i vägen mot ekonomisk frihet och därför är det skönt att se att bolagen levererar.

Realty Income är lite av ett favoritbolag för mig, vad har ni för favorit i portföljen?

4 kommentarer:

 1. Mitt nya favorit innehav är Castellum ;) Köptes in idag :-) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Och imorgon får du se din första utdelningshöjning från ditt nya favoritbolag! Hur mycket tror du att det blir? :)

   Med vänlig hälsning /Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Några ören ytterligare blev det även om dollarnedgången sedan senaste utdelningen åt upp mycket av utdelningstillväxten.

  Gillar också Realty Income men med en YOC på cirka 4 procent tycker jag att den är lite dyr att öka i när man stundtals kan hitta stabila svenska aktier som förvisso bara delar ut en gång om året men till mindre risk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja några ören extra plus alla extraören man fått när dollarn stått högt :)

   Den höjer ju utdelningen hela tiden, vilket jag skrev om häromdagen och idag gjorde en ytterligare höjning på 4%, det rullar på!

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera