onsdag 26 september 2018

Lättare att ta till vara på möjligheterna när man har mer tid?

Igår var en riktigt bra dag när det gäller extrainkomsterna. Jag vaknade och riggade min frukost på balkongen och samtidigt hade det droppat in bra med panelundersökningar som låg och väntade på att bli besvarade. Jag snittar nu stadigt över 500 kronor i månaden. Det dök även upp ett nytt arbitrageläge i Investor. Det var inte längre än 3 veckor sedan jag flippade aktier i Investor senast.
Det rullade totalt in paneler som bringade in 92 kronor till kassan. Inte jättemycket men många bäckar små. För 3 veckor sedan gjorde jag en arbitrageaffär i Investor. Jag tjänade 390kr genom att byta Investor A till Investor B. Nu var det alltså redan dags att byta tillbaka och jag gjorde då 215kr i vinst på att byta Investor B till Investor A. Det kommer med stor sannolikhet bli läge snart igen så håll ögonen öppna.


Att hitta dessa mikroinkomster här och där bygger min frihet på ett plan till känns det som. Varje litet inkomstflöde man kan hitta både tryggar och stärker oberoendet från ett arbete. Ett bra komplement till utdelningarna med andra ord. Tänk känslan när man klarar alla sina utgifter och bara kan hoppa på ett tåg ner i Europa utan en plan på när man ska komma tillbaka igen! Mäktigt eller vad säger ni?


Lättare att ta  möjligheterna när man har mer tid


Något jag funderat mycket på tidigare och insett nu är att det är lättare att ta till vara på möjligheter när man har mer tid. Det gäller både att umgås med vänner, att vara med familjen, att resa eller att tjäna pengar. När man är bunden 8 timmar om dagen är det svårt att göra spontana saker och ibland finns inte orken där. Det är även svårt att påbörja och driva nya projekt eftersom den tiden man har till förfogande utanför jobbet är mer begränsad.

Jag har sedan jag började jobba deltid gett mig möjligheten att testa på saker jag inte skulle haft tid med innan. Jag startar även små projekt som jag inte ens skulle funderat på tidigare. vem vet, kanske kommer något av alla de små projekten vara en inkomstkälla i framtiden? Det vet man ju bara om man tillåter sig själv och ger sig själv tiden att utföra dom. Jag har bestämt mig för att jag ska ge mig själv mer tid för allt jag vill göra framöver. Jag ska inte fundera lika mycket som jag gjort tidigare utan testa på och utföra mer. Om det inte ger något så har jag i alla fall försökt, då kan man sluta fundera och gå vidare.

Känner ni att ni håller tillbaka er kreativitet ibland för att tiden fattas?

15 kommentarer:

 1. Nja, kanske..

  Just nu är det superlugnt mot vad det kan vara.

  Tror jag fungerar bäst med en viss stress, prestationsångest, men vet inte om det är inlärt eller inte.

  Enda är väl att man får mer tid och grubbla, vrida och vända på saker i all evinnerlighet när man har mer tid..

  Sen när det periodvis varit eller är mycket kan jag bli väldigt stressad om vänner/bekanta vill ses och det brukar de vilja.

  Känner inte min energi räcker till, och då går det ut över jobbet, träning eller något annat personligt.

  Periodvis har jag gjort anteckningar hur ofta jag träffat olika vänner/bekanta, för att hålla en bra balans.

  Har också tyckt det varit bättre och jobba många gånger, eftersom det ger något, än ytterligare en middag, fikaträff, prata problem, etc..

  Låter nog rätt asocialt :) Bara att jag kan känna man blir uppsugen i allt socialt om man inte jobbar..

  Därför jag nog, den dag jag verkligen jobbar mindre, kommer säga jag jobbar mer än jag gör, bara för att det inte ska bli massa socialt istället.

  Känns ju som man lika gärna kan jobba då : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Mrs Doubtfire,

   Jag känner igen mig i så mycket du skriver! Jag kanockdå känna att det kan bli för mycket när man ska hålla på att träffa folk och kan också säga att jag jobbar me rön jag gör. De flesta jag känner tror nog att jag jobbar mer än vad jag gör, det är bra för då får jag lite tid för mig själv ;).

   Jag kan tycka att många lägger för mycket tid på ytliga relationer och borde vara med "egoistiska" och lägga tid på sig själva och sina intressen. Håller du med?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Skönt att höra jag inte är den enda i världen som drar lite vita lögner ;)

   Det tycker jag. Är bra om folk har intressen.
   Det gör de kan hålla sig sysselsatta själva.
   Helst inte intressen då som pojkvännen, relationer, party, vara social non stop, etc utan gärna "riktiga intressen".

   I alla fall något som kan hålla dem sysselsatta själva...   Radera
 2. Intressant med dessa projekt som ger lite inkomster ändå!

  Jag tror att har man mycket tid över kommer man hitta på saker att göra ändå, sedan kanske inte timlönen är så noga nu när du inte behöver tänka på den, utan att du får timlönen på dina villkor.

  Kul att läsa dina inlägg om din frihet.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Investmentbolagsinvesteraren,

   Ja jag tror också det. Som du säger så blir inte timlön en lika viktig och för min del är största vinsten att det går att göra så fritt.

   Tack kul att du gillar att läsa dom, det värmer! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Snart är balkong säsongen över

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Nej du, balkongsäsongen är året runt! Bara att ta på jackan snart ;).

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Funderat på AirBnB när du är bortrest? Har själv god erfarenhet av det har de senaste åren utökat kassan med ett par tusen/mån tack vare den tjänsten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man inte har gnälliga grannar etc är det ju perfekt. 40 000 är dessutom skattefritt per år. Kanske några kronor mer. Man får kolla upp.

   Radera
  2. Man kan även testa Hygglo om man har saker o hyra ut. Har inte testat dem, men verkar ju väldigt smart&miljösparande.

   Radera
  3. Tja Anonym,

   Ja, men bor tyvärr i lägenhet. Har fått uppfattningen om att det kan vara krångligt med föreningen. Bor du i hus eller lägenhet?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  4. Tja Mrs Doubtfire,

   Ja skattefritt upp till 40k är grymt ju! Drygt 3000kr i månaden är inte fel. Hygglo verkar också bra om man har saker man klanta lite mer betalt för annars kanske det blir mycket administrativt jobb?

   Tack för kommentaren! Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. ... ah just det, kom på en sak till varför jag har det knepigt med och ha ledig ;-/

  Tycker det bara blir massa "vill du hänga med på en dyr resa" eller " vi måste ut och fira på något dyrt ställe" eller så är det släkten som ska underhållas.. - vilket också ofta kostar massa pengar i resor, presenter, middagar..

  Känns inte som det främjar mina sparsmål.

  Alltid brottats med såna här "problem" - vilket inte direkt ökar min kreativitet..

  Känns som alla andra bara älskaaar att vara sociala - gärna jämnt och ständigt.

  Sen har ju folk sällan själva några roliga idéer för vad man ska göra, utan det får man själv komma på, så har man blivit reseledare, planerar, bokare också..

  Utifall man inte vill ha ytterligare en fikaträff på 3-4 timmar, middag på 5 timmar med lite lätt bakiskänsla dagen efter (kanske så man hoppar träna), etc..

  Eller så blir det bara o sitta o babbla i 5 timmar - om allt allt allt..

  Tror det är därför jag trots allt gillar o jobba och kan se det som en slags frihet.

  Hoppas det blir annorlunda sen när man nått målet..

  Har ingen lust att nya friheten blir en evig partyresa med massa fulla människor på stranden resten av livet. Kul några veckor, men sen vill man göra något mer värdefullt.

  Kanske hjälpa flyktingar på Lesbos, ta hand om misshandlade djur, jobba för miljön, eller något annat viktigt..  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Mrs Doubtfire,

   Jag känner igen lite i det du beskriver även om de flesta har rätt dåligt med tid. Jag brukar ofta säga att jag jobbar faktiskt övne om jag är ledig, just för att få tid för mig själv.

   Jag tror man får göra det som är kul och inte vara rädd för att säga nej även modet innebär att man tappar kontakter. Jag har slutat umgås med rätt mycket människor just för att det började kännas som ett måste. Har man fö emånga man måste umgås med blir det som en stress. Brukar du säga nej eller bara dra en vit lögn ibland?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Ibland säger jag väl som det är att man är trött, det passar inte, kan ses någon annan gång, men ibland för att variera lite så är jag "bortrest", "jobbar" - just för att människor kan kännas så "på" ..

   Tror det handlar i grunden om krav, vilket nog är grunden till jag vill bli "fri" - även ekonomiskt. Tycker inte om underliggande krav...   Radera