onsdag 3 april 2019

Hur blir man ekonomiskt fri?

Idag trillade det in ytterligare 4659kr på kontot, helt utan att jag behövt göra något för de pengarna. Pengarna kommer från aktieutdelningar från bolag jag investerat i. Många frågar sig, hur blir man ekonomiskt fri? För min egen del har det blivit tydligt att för oss vanliga arbetare så är aktieinvesteringar definitivt en realistisk väg att gå för att nå friheten.
Hur blir man ekonomiskt fri?


Jag har alltid mer eller mindre drömt om att bli ekonomiskt fri. Enda sedan jag var liten fantiserade jag om att köpa hus att hyra ut och när man uppnådde ett visst antal så skulle det betyda att man själv aldrig behövde jobba mer. Men som vi alla vet så kommer livet emellan och allt går inte alltid som man tänkt sig. Jag kan inte säga att jag haft optimala förutsättningar för att lyckas i skolan och med en största önskan under större delen av tonåren att bara flytta hemifrån så låg prioriteringarna på annat håll.


Jag har alltid mer eller mindre sparat men det var inte förrän jag började investera i aktier och förstod hur allting fungerade som jag på riktigt såg möjligheten i att leva på aktier och uppnå ekonomisk frihet.


Tidigare i livet var jag inställd på att behöva otroligt mycket mer i kapital för att kunna leva på det. men efter en uppsägning kom kreativiteten igång, kostnaderna kapades och helt nya möjligheter uppstod. Jag vet att jag kommer att kunna leva helt på mina utdelningar inom 3-4 år och i motsats till vad många tror så handlar det inte om några orimliga summor i kapital. Jag räknar med att ha 2,5-3 miljoner i kapital när jag slutar att jobba och det kommer att räcka livet ut. I det här inlägget om lifehacks för ekonomisk frihet förklarar jag lite mer hur jag ser på hela grejen.

Att sänka dina kostnader med 3000kr i månaden ger lika stor effekt som nästan 1 miljon kronor i sparat kapital om du vill bli ekonomiskt fri. Att sänka sina kostnader är alltså ett mycket enklare och snabbare sätt att uppnå ekonomisk frihet för de flesta.

Här kan du läsa om hur du sänker dina kostnader och på så sätt uppnår ekonomisk frihet snabbare!
Passiva inkomster ger ekonomisk frihet


I min värld innebär ekonomisk frihet att jag kan göra vad jag vill, när jag vill. För egen del så har jag inga stora ekonomiska krav för att uppnå det här utan det handlar mer om tid. Så länge jag har råd att bo, äta och leva som jag vill så räcker det för att jag ska vara lycklig. I mitt fall innebär det att jag behöver 9.200kr i månaden från någon form av passiv och hyffsat säker inkomst. 


Den absolut enklaste passiva inkomsten i mina ögon är att investera i aktier och jag har valt utdelningsaktier. Förra månaden fick jag 10.845kr i passiva inkomster, varav 10.295kr var från aktieutdelningar. Trots att det bara gått tre dagar in i april så har jag redan hunnit få 6063kr i utdelningar och totalen kommer landa en bra bit över det.

I dagsläget jobbar jag bara 10h/v och målet med mina investeringar är att inom kort kunna leva helt på utdelningar från aktier. Om du också vill kunna leva på utdelningar så rekommenderar jag att börja med att öppna ett ISK/aktiekonto. Det gör du hos t.ex. Avanza gratis på 3 minuter genom att klicka här. *(affiliatelänk)


Vart börjar jag?


Ok, att bli ekonomiskt fri kommer inte utan jobb. Om det inte krävdes ansträngning så skulle alla vara det men det är faktiskt inte så svårt som många tror. Anledningen till att inte fler är ekonomiskt fri eller anser sig kunna bli det är vanligtvis för att de har för höga kostnader och inte är beredda att vara tillräckligt långsiktiga för att uppnå friheten. Om du bara är beredd på att göra det som krävs så är möjligheterna stora att lyckas.

 • Sänk dina kostnader -  Börja med att sänka dina kostnader. Det ger både större utrymme att spara pengar och det gör att ditt kapitalbehov för att uppnå ekonomisk frihet minskar. Har du kostnader på 20.000kr/mån så behöver du 6 miljoner för att hyffsat säkert kunna leva på ditt kapital. Har du istället kostnader på 10.000kr/mån så behöver du bara 3 miljoner. Om samma personer tjänar 30.000kr/mån netto så tar det personen med 20k i kostnader 20 år att bli fri medan personen med 10k i kostnader blir ekonomiskt fri på drygt 8 år.
 • Sätt pengarna i arbete - Jag väljer att investera i aktier som ger utdelning. När utdelningarna väl täcker mina kostnader checkar jag ut och är ekonomiskt fri. Det är självklart en ekonomisk risk men jag anser att det är betydligt större risk att inte investera sina pengar eftersom då vet vi garanterat att de minskar i värde p.g.a. inflation etc. Historiskt har det varit bra att investera i aktier så jag går på det.
 • Gör en plan och håll den - Ingenting fungerar utan en plan. Sätt en tydlig plan och håll den så är det säkert 95% chans att du kommer att lyckas. Jag satte upp en plan för min ekonomiska frihet och har hållit den varje år, allt pekar på att det kommer att fungera. Utan en plan hade det aldrig gått.Ett klassiskt uttryck är att när du har ett kapital på motsvarande 25ggr ditt totala årsbehov så kan du sluta jobba och leva på avkastning/utdelningar. Det är beräknat på att kapitalet delar ut 4%, säkrat mot inflation. Här nedan kan du se hur lång tid det tar att bli ekonomiskt fri beroende på hur många procent av din lön du sparar:
 • 10% - 44år 
 • 20% - 33år
 • 30% - 26år
 • 40% - 20år
 • 50% - 16år
 • 60% - 12år
 • 70% - 8,5år
 • 80% - 5,5år
 • 90% - drygt 2år

Min erfarenhet baserat på mitt egna sparande är dock att det går lite fortare än så. Tänk också på att om du sparar 30% idag så kan du troligtvis få det till 50% genom att kapa lite kostnader.

Så sluta fråga dig själv hur man blir ekonomiskt fri och skriv ner din plan för hur du blir ekonomiskt fri. Allt handlar i slutändan om matematik och siffror. Kan du pussla ihop en plan där de passiva inkomsterna är högre än dina kostnader så är chansen väldigt stor att du lyckas. allt du behöver göra är att hålla planen tills du är framme.

Hur ser din plan ut?

24 kommentarer:

 1. Grymt bra inlägg som vanligt. Hur ser du på amortering av bolån? Jag tycker det är en viktig aspekt som inte bör glömmas bort, har man inga lån blir det mindre kostnader att täcka och dessutom säkrare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Money cowboy,

   Tack! :) När det gäller amortering så tycker jag det är bra om man har höga lån, framförallt för tryggheten men själv kan jag tycka att det är lite onödigt att amortera mycket om man har låga lån om man är ute efter bästa tillväxt på kapitalet.

   Själv har jag bara kring 40% belåning på bostaden och det gör som du säger det billigt att bo, kombinerat med andra låga kostnader. Jag amorterar 800kr i månaden mest för att jag satte upp en sån avbetalningsplan på en del av lånet långt innan jag sa upp mig, men om 2,5 år är den lilla delen avbetalad och då kommer jag inte att amortera mer :). Det innebär indirekt att jag kommer ha 800kr mindre i utgifter varje månad vilket på ett sätt är skönt.

   Tack för kommentaren! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Hello everyone..Welcome to my free masterclass strategy where i teach experience and inexperience traders the secret behind a successful trade.And how to be profitable in trading I will also teach you how to make a profit of $12,000 USD weekly and how to get back all your lost funds feel free to email me on(brucedavid004@gmail.com) or whataspp number is +22999290178
   Hello everyone..Welcome to my free masterclass strategy where i teach experience and inexperience traders the secret behind a successful trade.And how to be profitable in trading I will also teach you how to make a profit of $12,000 USD weekly and how to get back all your lost funds feel free to email me on(brucedavid004@gmail.com) or whataspp number is +22999290178

   Radera
 2. Vi har cirka 200k i bolån i dagsläget, ursprungligen 495k. Vårt radhus är dock värt runt 800k i dagsläget. Vi köpte innan uppgången 2011. Vi har amorterat aggressivt och har idag en portfölj på runt 400k och utdelning på 20k per år. Vi sparar mellan 50-65% varje månad men saknar ingenting. Vi åker utomlands en gång per år, köper inga onödiga saker. Vi blir mattematiskt fria runt 180k per år i utdelning. På sin höjd. Men vi kommer ha 0 i lån, samt en kassa på runt 150-200k när det är dags att gå. Det är planen. Men långt kvar dit. Jag är 30+ men närmare 30 än 40. Inspirerande inlägg som vanligt :)

  //R

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja R,

   Vad kul att höra era planer och grymt bra sparande ni har! :) Det känns som att erat upplägg är som gjort för att lyckas och det ska nog mycket till att det skiter sig när ni väl tar steget. Att vara obelånad är ju optimalt när man väljer friheten.

   Kul att vi verkar vara i liknande ålder, har ni någon plan att sluta jobba vid ett visst datum? :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Till 90% stämmer det säkert att det är just sparande som ger ekonomisk frihet men jag vill slå ett slag för entreprenörskap. Det behöver inte vara att själv grunda ett företag men kanske mer ett sätt att tänka. Jag blev inte ekonomiskt fri genom att spara och definitivt inte genom att fokusera på att maximera lönen. Det som gjorde mig ekonomiskt fri var att våga ta ett jobb på ett extremt attraktivt ställe trots att praktikantlönen var mkt låg för att jag visste att det skulle leva till möjligheter. Många av mina universitetskompisar skulle aldrig ha gått med på den lönen. Sen våga välja ett jobb där det centrala var att få en mindre men ändå viktig ägarandel, den fasta lönen inte lika viktig. Och detta i kombination med tidigt aktieintresse lade grunden för ekonomiskt oberoende. Har aldrig i mina 50+ år haft koll på någon sparkvot, även om jag nog alltid haft en sparsamhet i blodet via uppväxten. Kanske är min väg lite mer riskfylld, men också väldigt lönsam. Jag upplever att jag tänker väldigt annorlunda än mina vänner som kör på med sina förvärvsarbeten och har gjort så sedan barnsben. Frihetslängtan den viktigaste drivkraften. Ingen annan ska ha möjlighet att styra min vardag. Ja, förutom barn och familj så klart:-)

  SvaraRadera
 4. Verkligen häftigt att du är så nära ditt mål och att det rullar på fint även om insättningarna inte är så stora!

  Har väl själv inget uttalat mål om ekonomisk frihet utan har just nu en horisont på 10 år (8 år kvar) då viss del av portföljen ska användas.

  Men likväl blir man sporrad av att se hur det går med långsiktighet och planering när sådana som ni delar med er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Daniel,

   Ja det är kul! :) Kul, 8 år går snabbt! Hur är tanken att portföljen ska användas då? :)

   Kul att sporra, blir själv taggad av att du kommenterar, tack! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Hej jag har två frågor.

  1. Hur gammal var du när du började med ditt mål?
  2. Hade du en stor summa som du la in i portföljen från start? isf ungefär hur mycket?

  Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 6. Mrs Doubtfire9 april 2019 10:03

  Just nu 2315000! Woopwoop! Nåt skumt med när man kommenterar så hoppar allt till o text försvinner

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Mrs Doubtfire,,

   Ojoj, stort grattis! :) Ja tyvärr är jag riktigt dålig på det tekniska så får se hur jag ska lösa det, hoppas du fortsätter läsa ändå tills vidare och står ut med det! ;)

   Tack för kommentaren! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 7. Nu är du mycket nära ditt mål, grymt bra jobbat! Mina mål är ganska lika. Nu är min närmaste plan att jag ska våga lita på att jag är ”klar” och våga säga upp mig inom kort. Att läsa dina inlägg peppar mig till att våga testa!/C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja C,

   Tack! :) Ja, det är roligt att vi har klika mål och ligger ganska lika. Hur ser närmaste planerna ut nu? Du hade väl eventuellt efter sommaren/årsskiftet som en form av plan om jag inte missminner mig?

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Hej! Ja det stämmer. Min plan nu är att inte jobba efter sommaren. Så behöver isåfall säga upp mig ganska snart om jag ska lyckas följa det. /C

   Radera
 8. Jag har inte alls kört så mycket utdelningsaktier, men försöker sakta att bygga upp det nu. Blir extra peppad av att se hur bra det går för dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Ekonomenstips,

   Härligt, lycka till och kör hårt! Kul att man kan peppa och tack för kommentaren! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 9. Jag heter Allesandro Rose, jag är medicinsk doktor från yrke från Stockholm, Sverige. Förra två veckor sedan läste jag en postad kommentar från online blogg webbplats som räddade mitt äktenskap från skilsmässa, information är makt. Jag hade god avsikt att dela med dig om min personliga äktenskaps livserfarenhet.
  Min man skilde mig förra 2 år sedan, han flyttade ut för att träffa en annan kvinna, jag grät hela natten när jag kommer ihåg min dotter frågar mig när kommer pappa att komma tillbaka hem till middag ikväll! jag älskar min man så mycket och vi har en tjejflicka på 6 år tillsammans. jag kontaktar så många stavbrickor i det förflutna ingen kunde ta tillbaka min man, de alla krävde för mycket pengar från mig, jag gav upp på kärleksspell till förra veckan, jag gick för att besöka min vän hemma, sa jag till min vän allt som händer med mig och jag delar mina hjärtfelta smärtor till min vän Michealle, hon uppmanade mig också att kontakta kommunikation med samma Spell Caster Dr.oduduwa, jag läser också om Oduduwa på en bloggkommentar sektion som detta .. att Oduduwa har en stavning magisk kraft för att ta tillbaka ex love man hem. Min man var under en ond spell från en annan kvinna som hävdar att de daterades sedan i högskolans dagar. Den här andra ogudaktiga damen gjorde en kärleksdel för att övertygade min man att skilja mig.
  Min man Anderson kom tillbaka hem till mig bara igår och grät att han var ledsen för skilsmässa mig, han beklagade och sa att han inte hade rätt sinnen. Det är sant att min man var under en ond spell från en annan kvinna för att hon hävdar att min man daterade henne innan hon blev gift med mig. Dr.Oduduwa hjälper mig att radera varje ont som stavar bort från min mans ögon, denna Oduduwa kraftfulla stavning löser mitt äktenskapsproblem. ikväll har jag och min man med vår dotter middag tillsammans i vårt hus. Jag är väldigt glad och använder detta medium för att uppskatta DrOduduwa love spell.
  Dr.Oduduwa försäkrade mig att han kan hantera liknande problem som följer;
  - Ljusstearinljus Kärlek stavar till Ta tillbaka ex-make / ex-wife
  - Honey Spell för att sluta fuska och sluta ligga i ett förhållande
  - Fredkärlek Stavning böner för att komma tillbaka Stolt på ditt förhållande - Stava bönskrafter om du vill föda din egen baby-
  - röda stearinljus stavar böner för att få betalt tillbaka förlorade pengar.
  - Finansiella affärer framgång genombrott stavning böner.
  - Kärlek Stava för att locka uppmärksamhet och respekt,
  - Traditionella rötter och örter för att läka blodcancersjukdomar, bota till högt blodtryck och andra kroppssmärtor.
  Jag rekommenderar verkligen Dr.Oduduwa spell caster, om du har liknande problem med äktenskapsförhållandet skicka ett e-postmeddelande för att kommunicera med Dr.Oduduwa för en snabb brådskande lösning: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 10. Hej vänner, jag heter Maria Andrea från Stockholm - Sverige. Jag läser bra kommentarer om ditt bra jobb. Jag är väldigt glad för er alla eftersom jag har hittat samma lycka i mitt liv bara igår morse. För några veckor sedan läste jag ett bra vittnesbörd på liknande bloggwebbplats på mitt kontor, läste jag en kommentar publicerad av en dam från Madrid sa hon att en man från Africana nation som heter Dr.Oduduwa kunde ta tillbaka sin ex pojkvän efter 12 månaders uppbrott. Jag var motiverad och försök att kontakta samma Dr.Oduduwa för brådskande lösning för att återställa tillbaka mitt brutna äktenskap i ca 2 år jag har separerats. Omedelbart skickar jag ett e-postmeddelande till Dr.Oduduwa, jag får omedelbart svar från oduduwa email
  han berättade för mig att han kan hjälpa mig, han sa att mitt fall är för enkelt för honom att hantera eftersom han har löst liknande fall under åren. Jag gav det ett försök, för jag har inget att förlora från att försöka. Han efterfrågar både kärlekspartners bildbild och jag köpte ljus och andra stavningsmaterial som krävs för ett framgångsrikt resultat. För två dagar sedan, som var tisdagmorgon efter att Oduduwa lanserade kärleksspelldelen aktiverad, fick jag ett telefonsamtal från min exmanns man, han pratade så snällt med mig och ber om ursäkt för att jag bryter med mig att det var djävulens handarbete och han var känner mig väldigt ledsen, jag förlåter honom och tackar honom för att han kommer tillbaka. det var chockerande och en stor överraskning. jag kunde aldrig föreställa mig att det kommer att fungera så fort fram till igår morgon kom min man man hem hem för att träffa mig och våra två underbara barn, idag äter vi gärna middag tillsammans och delar trevliga stunder. Jag är så tacksam och tacksam för Dr.Oduduwa, stor kärleksspell, som återställde tillbaka min lycka i livet. Jag rekommenderar gärna honom för alla som går igenom liknande kärleksrelaterade problem eller äktenskapskris.
  Oduduwa Love Spell-delen arbetar snabbare än väntat inom två sekunder, det tar tag och det finns inga biverkningar. här oduduwa personlig kontakt: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  Love Spell böner fungerar "mer bättre och snabbare omedelbart resultat för desperata och bestämda individer som försöker återställa sin kärleksförhållande kan snabbt kontakta Dr.oduduwa har brådskande hjälp att lösa följande livsproblem, ...
  * Magic spell-del till WIN GAMES (lotto vinnande spel)
  * Stava för att säga upp skilsmässa domstolsförfaranden
  * Stava charm att skilja din kärlekspartner
  * Kärlek stava charm att locka ny kärlek
  * Love Spells Win-Back Ex älskare
  - Traditionella rötter och örter läker blodcancersjukdomar, botemedel mot högt blodtryck och andra kroppssmärtor.
  WhatsApp: +79268011965

  SvaraRadera
 11. Jag är fru Condilla. Vincent från Förenta staterna, jag vill dela ett vittnesbörd om mitt liv för var och en. Jag var gift med min man Anthony, jag älskar honom så mycket att vi har varit gifta i sju år med två barn. När han gick på semester till Frankrike hänvisade han till en kvinna som heter Ashley, han berättade för mig att han inte längre är intresserad av vårt äktenskap. Jag var så förvirrad och letade efter hjälp, jag vet inte vad jag ska göra förrän jag träffade min vän Maria, och jag sa till henne mitt problem. Hon berättade för mig att hon inte skulle oroa sig för att hon hade ett liknande problem tidigare och presentera mig för en man som heter profeten TAKUTA som slog en spell på sin ex-pojkvän och tog honom tillbaka till henne efter 3 dagar. Maria ber mig att kommunicera med profeten TAKUTA. Jag kontaktade honom för att hjälpa mig att ta min man tillbaka och han ber mig att inte oroa sig för att hans förfäder gudar slåss mot mig. Han berättade för mig att han efter tre dagar skulle gå med mig och min man tillsammans. Efter tre dagar ringde min man mig och sa till mig att han letade efter saker med mig igen, han överraskade mig när jag såg honom och han började gråta för förlåtelse. Vid denna tidpunkt är jag den lyckligaste kvinnan i världen av vad den här stora profeten gjorde för mig och min man, du kan kontakta hans email: (takutaegbedie@gmail.com). Eller whatsapp .. honom i det här numret. (2348066574752). Vänligen kontakta honom om något problem, till exempel:
  (1) Om du vill att din ex ska komma tillbaka
  (2) om du alltid har dåliga drömmar
  (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
  (4) Om du vill ha ett barn.
  (5) växtbaserade läkemedel
  (6) Du vill vara rik.
  (7) Du vill knyta din man / fru för att vara hans för evigt.
  (8) Om du behöver ekonomisk hjälp.
  (9) Låt folk lyda dina ord och göra vad de vill ha
  (10) ETC-falllösning
  Kontakta honom igen på (takutaegbedie@gmail.com) eller whatsApp .. honom vid det här numret. (2348066574752). och bli välsignad.

  SvaraRadera
 12. Hello everyone..Welcome to my free masterclass strategy where i teach experience and inexperience traders the secret behind a successful trade.And how to be profitable in trading I will also teach you how to make a profit of $12,000 USD weekly and how to get back all your lost funds feel free to email me on(brucedavid004@gmail.com) or whataspp number is +22999290178


  Hello everyone..Welcome to my free masterclass strategy where i teach experience and inexperience traders the secret behind a successful trade.And how to be profitable in trading I will also teach you how to make a profit of $12,000 USD weekly and how to get back all your lost funds feel free to email me on(brucedavid004@gmail.com) or whataspp number is +22999290178  SvaraRadera
 13. Äntligen har min lycka återställts av en man som heter Dr Akobe ,, Jag är Shole Kakhaz, jag vill att alla på den här webbplatsen / forumet för att gå med mig tacka det här DR Akobe för vad han just gjorde för mig och min familj, jag hade varit gift till min man i 5 år bodde vi lyckligt tillsammans i år och inte förrän han reste till Italien för en affärsresa där han träffade den här prostituerade som heksade honom att hata mig och barnen och älska henne bara så när min man kom tillbaka från resan sa han att han inte vill se mig och mina barn igen så han körde oss ur huset och han skulle nu till Italien för att se den andra kvinnan. så jag och mina barn var nu så frustrerade och jag bodde bara med min mamma och jag var inte behandlande bra för att min mamma blev gift med en annan man när min pappa död så mannen som hon blev gift med behandlade inte jag och min barn bra så jag var så förvirrad och jag letade efter ett sätt att få min man tillbaka till mig och mina barn så en dag som jag surfar på min dator såg jag ett vittnesbörd om detta MAN DR Dr.Akobe (akobemagicspell @ gmail. com) delas på internet av en dam och det imponerar på mig också så jag tycker också om att prova först var en rädd när jag tänker på vad jag och mina barn passerar så jag kontaktar honom och han berättade för mig att stanna lugn i bara två dagar att min man ska återställas till mig och till min bästa överraskning fick jag ett samtal från min man på den andra dagen frågar efter barnen och jag ringde Dr Akobe och han sa att dina problem har löst mitt barn så det här var hur jag får min familj tillbaka efter en lång stress att bromsa upp av en ond dam så med all denna hjälp från D R Akobe av (akobemagicspell@gmail.com) Jag vill att du alla på detta forum ska gå med mig för att säga ett stort tack till DR.Akobe och jag kommer också att rådgöra för någon i sådana eller liknande problem eller någon form av problem bör också kontakta honom för hjälp via hans personliga email (akobemagicspell@gmail.com) eller hans whatsapp nummer +19725819702
  Det här är en del av lösningen som han kan
  1. Stava för förtroende (människor kommer att lita på och tro dig alltid)
  2. Återställ hälsa för de sjuka
  2. Ta tillbaka ex kärlek
  3. Stoppa någon från att störa din relation.
  4. Ge medicin för stark och långvarig erektion
  5. Snabbt äktenskapsförslag
  6. Rengör all luck och återställ din lycka till
  7. Du vill bli älskad av alla i din familj.
  8. Behöver ett bra betalande jobb inom ditt område av specialisering.
  9. Rengör dig själv från varje ond spell
  10. du vill ha snabba pengar, rikedom, rikedom och berömmelse.
  kontakta honom nu via (akobemagicspell@gmail.com) eller hans whatsapp nummer +19725819702
  snälla kan du kopiera och skicka detta fantastiska vittnesbörd på andra forum / sajt så folk kommer att veta att det finns en bra lösning för alla slags familjeuppsägelse eller skilsmässa.

  SvaraRadera
 14. Detta budskap är avsett för anställda, näringsidkare, lantbrukare och entreprenörer som behöver ekonomiskt stöd för att lyckas med sin verksamhet. Få våra olika låne erbjudanden, kredit med mycket enkla villkor till en ränte sats på 3% per år. Våra överföringar är försäkrade av banken för säkerheten för transaktioner och du har möjlighet att få till gång till din kredit i 72 timmar garanteras. Så kontakta oss för mer information, tack.

  E-post : georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp : 33 756924191

  SvaraRadera
 15. Väldigt bra inlägg! Jag började själv spara för att bli ekonomiskt fri för tre år sedan och har bara 2 år kvar som det ser ut. /j

  SvaraRadera
 16. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett testmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skicka ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 så får du det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

  SvaraRadera