måndag 2 september 2019

Utdelningar i augusti

Då var det dags att sammanställa alla utdelningar i augusti. Sommarmånaderna är normalt sett ganska fattiga på utdelningar men lite pengar har det blivit i alla fall. Det skönaste är att det är helt passiva inkomster. Jag har varit på semester samtidigt som portföljen jobbat på av sig själv.

Jag kan summera utdelningarna i augusti till 1917kr och utöver det har jag fått in 933kr från cashback och 97kr från paneler. Augusti är som sagt en ganska utdelningsfattig månad så det är riktigt skönt att också få in lite extrainkomster från främst cashbacken.
De här utdelningarna fick jag i augusti


Det absolut roligast med att investera är när man får utdelning på sina aktier. Jag vet inte hur jag ska förklara det men det känns fortfarande overkligt på något sätt att kontot fylls på med pengar utan att man behöver göra något. I augusti fick jag totalt 1917kr i utdelning. De här bolagen gav mig utdelningar i augusti:

 • Realty Income - 218kr
 • Omega Healthcare Investors - 955kr
 • Akerlius residential Pref - 410kr
 • AT&T - 334kr

Totalt: 1917kr


Trots att utdelningarna i augusti blev ganska låga i jämförelse med portföljens månadssnitt så är jag faktiskt nöjd. Att få nästan 2000kr in på kontot efter semestern utan att behöva göra något är bra! Om du vill se alla bolag som delar ut under augusti månad kan du läsa mitt inlägg när är utdelningen.

Utdelningar från cashback i augusti


Jag fortsätter att plocka pengar från cashback där jag får bonus från hotellbokningar, övriga köp, utnyttjar kampanjer och genom värvningar. Den här månaden har jag plockat ut 933 kr från cashback vilket är riktigt bra. I år har jag plockat ut 2983kr och tjänat in totalt 6484kr. Läs mer i mitt inlägg om hur cashback fungerar.

Förutom att månaden blev bra genom det jag plockade ut från cashback i augusti så lyckades jag utnyttja två riktigt bra erbjudanden som tillsammans kommer att ge mig 1000kr i cashback. 

Det var genom att registrera mig på två spelsajter som jag fick 800kr i cashback ena sidan och 600kr i cashback på den andra sidan. Jag var tvungen att spela för 200kr på vardera sida så 400kr försvann där. Lyckligtvis vann jag totalt 261kr så nettoförtjänsten blev 1261kr för 20 minuters arbete! :)
Jag själv använder Refunder och MyBonus som jag tycker är de smidigaste och enklaste cashback-sidorna. Båda fungerar riktigt bra och genom mina kompislänkar får du 50kr i startbonus på båda sidorna.

Panelutdelningar i augusti


Panelerna är något jag kört allt mindre men jag tycker ändå att det är en nice inkomst när man känner för det. Jag har tidigare i år plockat ut 860kr från panelerna och i augusti plockade jag ut ytterligare 97kr. 

Som jag har sagt tidigare så är paneler inget man blir rik på men det går utan problem att dra in någon femhundring i månaden om man vill det. Det är ganska trist och enformigt men grejen är att efter ett tag får man in en rutin som gör att det går betydligt snabbare än när man är ny.

Jag kör som sagt inte alls lika mycket paneler som i början av året men ska försöka att dra in någon hundralapp i månaden i all fall. Om du vill läsa mer om paneler så kan du läsa mitt inlägg om att tjäna pengar på nätet

Vad återinvesterades augustis utdelningar i?


Självklart återinvesterar jag mina utdelningar så fort jag kan för att få bra ränta på ränta effekt och mer automatiska pengar. Även om man kan tycka att pengarna jag investerade är små i förhållande till portföljen så gör de skillnad på lång sikt. De knappa 3000kr jag investerade från utdelningarna i augusti kommer att ge mig över 3000kr om året i avkastning om 30 år.

Pengarna gick mest in i fonder och det är något jag investerat allt mer i den senaste tiden. Anledningen är att det mesta är dyrt just nu och då har jag svårt att bestämma vad jag ska köpa. För att göra det enkelt köper jag fonder. Den andra anledningen är att Jag vill öka den globala exponeringen något samtidigt som jag vill göra portföljen ännu mer passiv. En fond jag verkligen gillar som jag skrivit om här är Avanza Global.


Hur ser utvecklingen ut i portföljen?


Nu var det ett tag sen jag uppdaterade porföljsidan här på bloggen och det är dags för en uppdatering. Tills dess kan du läsa gårdagens inlägg där jag glatt kunde säga att portföljen nått ytterligare delmål, nämligen ett värde över 2,1 miljoner kronor! :) 

Det är kul att portföljen presterar med värdeökning men det viktiga för mig är ju att utdelningarna långsiktigt ökar. Tills att portföljuppdateringen kommer kan jag säga att det går åt rätt håll. Jag gör i princip inga ny-insättningar förutom återinvestering av utdelningar och cashback, men utdelningarna ökar enligt plan ändå.

Jag är glad varje dag att jag tog beslutet att gå all in när det gäller aktier och att jag började med aktier. Nu när man ser vad tiden verkligen gör för kapitalet så förstår man varför det är så viktigt att börja idag, helst igår, men absolut inte vänta till imorgon. Pengar växer av sig själv, men de behöver tid på sig.

Summering av augustis utdelningar och extrainkomster


Ok, då var det dags för en sammanställning av augusti månads utdelningar och extrainkomster från cashback och paneler. Månaden är som sagt en svag utdelningsmånad men jag tycker ändå att totalen ramlade in ok med en hyffsad summa.

 • Utdelningar från aktier - 1917kr
 • Cashback - 933kr
 • Paneler 97kr
Totalt: 2947kr

Många säger att det är småpengar men jag struntar i det så länge jag vet att de tar mig till friheten. Jag hör ofta att paneler eller cashback inte är värt att hålla på med, eller att det tar för lång tid att få bra utdelningar.

Grejen är att ja, det tar tid men det går fortare för varje dag. Den här månaden stod Cashback och utdelningar för över 30% av inkomsterna utanför mitt ordinarie jobb (egna företaget). Det är en stor del. 

Även om man skulle dra in så lite som 100kr från cashback och utdelningar varje månad och investera så skulle det ge över 100.000kr på 25 år och en avkastning på nästan 1000kr i månaden. Det behöver inte vara paneler eller cashback,  det kan ju vara vad som helst. Små pengar blir stora passiva inkomster på sikt.

Framtiden för frihetsresan och att leva på utdelningar


Jag tänkte bara ventilera mina tankar lite nu när det har gått ett tag sedan jag startade bloggen. Egentligen kanske det förtjänar ett eget inlägg men jag skriver lite här så länge så får jag gå in på djupet på allt senare.

Hela den har resan har varit grym, allt har faktiskt gått lättare än planerat och jag är väldigt nära målet att kunna sluta jobba helt. Enligt den ursprungliga planen skulle jag sluta jobb vid september 2023. Jag skulle enligt den planen täcka alla mina fasta kostnader, bil och mat vid september 2020.

Grejen är att jag är redan där jag skulle vara 2020 och det ser ut som att det kan hålla i sig. Samtidigt ser jag att med all tid jag får över öppnar det upp sig massor av möjligheter att både spara pengar men också tjäna pengar. Inga stora summor men det behövs ju inte eftersom utdelningarna täcker i princip allt. Samtidigt vill jag att inkomsterna ska vara passiva, kunna släppas när jag vill, inga måsten eller krav..

Jag är lite inne på att hoppa av betydligt tidigare än planerat, men jag vet inte.. vi får se vad jag kommer fram till! :)

Hur gick det mer era utdelningar i augusti?

2 kommentarer:

 1. Jag drog in hela 3kr ifrån Pfizer:). Plockade in en aktie när den dök under 400kr och fyllde sedan på under augusti.

  Men som du skriver, småpengar växer med tiden haha!

  Härligt att väskan tickat på som den gjort, stort grattis än en gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Danne,

   Det är grymt ju! De där 3 kronorna kommer att växa bra framöver, det är jag säker på! :)

   Stort tack! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera