måndag 7 maj 2018

Jag ligger bra till enligt frihetsplanen, snart är jag ekonomiskt fri!

Jag har precis uppdaterat mitt excelark och eftersom både börsen gått bra den senaste tiden och dollarn har hoppat upp på nya nivåer gör det att mina förväntade årliga utdelningar har ökat ganska bra. Just nu förväntas portföljen dela ut 68.455kr om året och eftersom mitt mål att slå den 5:e september är 68.712kr så innebär det att jag i dagsläget bara saknar 257kr i månaden. Fortsätter det så här så kommer jag snart att vara ekonomiskt fri. Här är inlägget jag skrev för snart två år sedan med målen jag satte upp.
Visst kan det hända mycket fram till måldatum och jag kommer inte ha mycket pengar att slänga in i portföljen men idag väljer jag att se det väldigt positivt. Jag har nämligen haft en helgrym dag som spenderats i magiskt väder, shorts och t-shirt, på mtb i skogen hela dagen. Efter att ha kommit hem hade jag trots flera avverkade mil så mycket energi att jag tog en liten joggingrunda på det. Det här är såna dagar jag vill ha fler av och då räcker det inte att vara ledig 4 dagar i veckan, jag vill ha mer och då får man jobba för det.. eller låta pengarna jobba för det och ha lite tålamod. Frihet är i mina ögon värt så mycket, så mycket mer än vad jag någonsin förstod när jag jobbade som jag gjorde för 5-10 år sedan.

Det som jag lärt mig under min resa är att det absolut viktigaste är att ha en plan och hålla sig till den. Min plan är att bli ekonomiskt fri genom att spara och investera pengar. Så länge jag gör det så kommer jag närmre målet, det gäller bara att fortsätta oavsett vad.

Hur gör ni för att uppnå era mål?


Läs liknande inlägg:

16 kommentarer:

 1. 68.000 per år? Hur lever du på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Snart skrev jag, du kan se alla mina mål under fliken Utdelningsmål. Jag har låga kostnader. Boende med 40% belåning och endast 2000kr i avgift delat på två personer så det behövs inte så mycket för att leva bra med resor osv. om man har låga kostnader.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska arbete, email: (drogunduspellcaster@gmail.com) jag blev förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: (drogunduspellcaster@gmail.com) om du står inför någon form av problem
   1. Få din älskare eller man tillbaka
   2. Pengar stava / lycka till stavning
   3. Om du vill stoppa din skilsmässa
   4. Skyddsspel
   5. Få jobbstavning
   6. Kampanjer
   7. Få pengarna tillbaka.
   8. viktminskning stavning
   9. Kärlekstavning
   10. Om du vill tillfredsställa din partner / botemedel för svag erektion
   11. Graviditetsstavning

   Radera
 2. 2000 i avgift? Va e det för super förening? Är du med i styrelsen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Gammal förening med låg belåning.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Nej är inte med i styrelsen :).

   Radera
  3. Jag har under 900 i avgift i min förening :-) Över tid blir det en del pengar som sparas in där.

   Radera
  4. Tja Anonym,

   Sjukt låg avgift, grattis!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Man kan leva på mindre än vad man tror! Bra jobbat Frihetsmaskinen. Följer din resa med intresse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Bombmattan,

   Tack! :) Precis, det går att leva på betydligt mindre än vad man tror. Speciellt om man kapar/minskar fasta kostnader. Tack för kommentaren!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Instämmer med bombmattan. Bra jobbat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja myntaren,

   Tack! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Inte dåligt! Ja det går utmärkt att leva på sådana pengar. Vi drar runt en barnamilj med runt 15000 kr i månaden. Det är inte utan att man blir lite häpen över de där "fattigdomsgränserna" som basuneras ut lite här och var. Nej, man är inte fattig om man har råd med fräsig mobiltelefon och ipad och måste åka till Thailand varje år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Snålgrisen,

   Riktigt bra jobbat att ni drar runt en familj på 15k och ett bevis på att man kan leva ta på betydligt mindre. Det gäller bara att veta hur och testa. Alla har olika preferenser och det är bara att vara glad att man klarar att vara lycklig och leva som man vill på mindre pengar ju! :)

   Mvh /Frihetsmaskinen

   Radera
 6. Jo, man får inte någonting gatis, det är en fråga om hur man prioriterar sin konsumtion. Om man klarar sej med en mindre bostad (läget kanske lite utanför centrum), utan bil (eller modell äldre), äter hemma och planerar matråvarorna väl och inte är beroende av den sistaq vågen på elektronik sidan så spar man en hel del som kan investeras i aktier/fonder.
  Resekostnaderna hålls också låga om man planerar i förväg och åker till destinationer som har extremt låga flygbiljetter.

  SvaraRadera
 7. ej tittare jag heter Victoria från USA. Jag blev gift för tio år sedan till den sötaste och omtänksamma mannen. vi var välsignade med två barn. Vi hade det bästa hemmet tills min man började bete sig obehagligt förra året. Det var då jag upptäckte att han såg en annan kvinna. vårt äktenskap flyttade från dåligt till värre tills han slutligen lämnade hemmet med barnen. Han tog bort mitt hem och lycka. Jag hade levt med sorg, avslag och smärta sedan dess. Min vän Kate försökte göra mig glad och stoppa mig från att bryta men jag kunde inte komma igenom förekomsten. Det var då min vän introducerade prinsessa olokun till mig, hon berättade att hon kunde lösa alla civil- och hälsoproblem. vi kontaktade henne online och jag berättade för min historia för henne. Resten är historia för att jag nu är tillbaka med min familj och lever lyckligt än någonsin tack vare prinsessan OLOKUN som gav mig tillbaka mitt hem, lycka och hopp. Du kan också kontakta henne för ditt civil- och hälsoproblem kontakta PRINCESS OLOKUN via e-postadressen: princessolokuntemplee@gmail.com eller om du har följande problem kan du också kontakta henne

  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Vinn lotteri
  8) bota alla typer av sjukdomar
  9) graviditetsstavning

  SvaraRadera