torsdag 24 maj 2018

Jag slog ett utdelningsrekord i april!

Jag missade totalt att jag lyckats med ett stort delmål när det gäller utdelningarna under april månad. Jag har två stora mål när det gäller utdelningarna för varje månad och det första steget (Frihetskvot1) är att under månaden täcka alla fasta kostnader. Steg två i målet (Frihetskvot2) är att täcka mina totala kostnader för månaden. Du kan läsa mer om mina mål på sidan för utdelningsmål.
Boom! Jag lyckades inkassera 11.526kr i utdelningar under april månad. Det gör att jag från och nu täcker alla mina totala kostnader för april månad, resten av livet! Rätt coolt faktiskt! Jag behöver alltså aldrig jobba någon april-månad någonsin igen om jag inte känner för det.

De här delmålen är nog de jag ser mest fram emot att slå eftersom de är så otroligt konkreta. Jag sparar pengar, köper aktier, återinvesterar utdelningarna och sen ger det resultat. I det här fallet i form av en ledig månad resten av livet. Att sätta upp många delmål gör resan så mycket roligare och lättare. Det här är ett väldigt stort delmål som tar väldigt lång tid att nå, men även mindre delmål som att få en ledig dag eller en gratis pizza är lika viktiga för helheten
Mitt nästa stora delmål att uppnå är att klara årsplanen som jag stämmer av den 4:e september. Målet för i år är att bara ha 2 år kvar innan jag täcker mina fasta kostnader plus bilen. Tidigare år har jag klarat det med minsta möjliga marginal men i år ligger jag faktiskt riktigt bra till, så länge inte börsen brakar ihop. Anledningen till det är mest en kombination av låga kostnader och att mina bolag höjt utdelningarna ganska bra. Jag har knappt haft något nysparande att tala om i år.

Vad har ni för delmål som gör att ni håller motivationen uppe?Läs fler blogginlägg:
Nu kan jag leva på utdelningarna!
Leva på kapital
Skapa ekonomisk frihet på en månad

10 kommentarer:

 1. Grattis till ett bra mål!

  Ja det där med mål är svårt. Fru Snålgris tycker det är tramsigt med mål, hon vill bara "köra på" medan jag gärna har lite mer struktur i vardagen. Vi har våra mål presenterat på bloggen http://snalgrisen.blogspot.se/p/mal-2017.html

  Sen har vi lite s.k. tramsmål som minst 5000 kr i utdelningar/månad (är avklarat tack vare fler månadsutdelare)

  Ett annat delmål var att få två mille i aktietillgångar, vilket slogs förra veckan. Nu jagar vi den tredje!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Snålgrisen,

   Tack! :) Tramsmål är ju bra eftersom de håller motivationen uppe :).

   Grattis till 2 mille, det är mäktigt! Lycka till mot tredje, det lär gå fort för er, ni är grymma! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Riktigt fin utveckling.

  Jag har inga konkreta mål då jag har slagit mina mål snabbare än vad jag har tänkt, nu i början för att hålla glöden uppe gör jag fler tramsmål som att tänka 3% av min lön, få ut 500 sek i utdelningar per månad, kunna betala mitt bredband med utdelning osv.


  Sedan när jag ser att min frihet börjar närma sig kommer jag göra en mer konkret plan. Men tillsvidare är det bara att investera, återinvestera utdelning och repetera samt hålla till min strategi så jag inte gör några beslut som jag ångrar.


  Mvh Investmentbolagsinvesteraren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Investmentbolagsinvesteraren,

   Tack och grattis till att det går så bra för dig! :)

   Tramsmål är bra tror jag, allt för motivationen är bra. Det skulle vara kul att höra dina långsiktiga mål?

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Jag tittar inte månadsvis som du, då särskilt utdelningarna varierar oerhört.

  Men jag följer varje månad upp rullande 12 månader för utgifter och utdelningar: De senaste 12 månaderna har 5 månaders utgifter täckts av utdelningar, vilket jag kallar frihetskvot 5/12.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utdelningssmålänningen,

   Bra sätt att räkna på! Jag har massa olika mål bara för att motivera mig mot mina stora mål ;).

   Tack för kommentaren! Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Vilken fantastisk känsla, om det ändå kunde vara så varje månad! Men jag håller med Utdelningssmålänningen ovan, svårt att vara mallig mer än en månad när utdelningarna varierar så enormt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Kaizenliv,

   Ja det är sant fast allt #jer motivationen är bra :). Om man siktar på att bockar av månader som täcker kostnaderna tar Det inte lång tid innan man faktiskt kan leva på utdelningarna :).

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Grymt jobbat och stort grattis. Fantastiskt härligt att kunna veta att du kan vara ledig en månad om året och ändå täcka dina kostnader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Stojko,

   Tack ska du ha! :) Ja det blir en boots för motivationen, helt klart.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera