onsdag 23 januari 2019

Castellum höjer utdelningen med 15%!

Boom! Castellum slår på strortrumman och delar ut 6,10kr per aktie! En höjning med 15%! Äntligen kom Castellum med sin årsrapport och med det meddelade de utdelningen som betalas ut under 2019. Utdelningen blir 6,10kr per aktie och med det höjer man den med 15%. Det här är riktigt bra! Det här är riktigt mycket bättre än vad jag och alla andra förväntade sig! Så här skrev jag om vad jag trodde om utdelningen i oktober.


Innehåller affiliatelänkar

Castellum höjer utdelningen igen


Det här är det 21:a året i rad som Castellum höjer utdelningen och man börjar närma sig aristokratstatus. Förra året höjde man utdelningen med 6% och året innan det höjde man med 18%. Drar man ett genomsnitt på de senaste tre åren blir utdelningshöjningen hela 13%!

Castellum är som sagt en extremt stabil utdelare som höjt utdelningen både genom it-bubblan och finanskrisen. Om man fortsätter i fyra år till så blir man en av Sveriges första utdelningsaristokrater! Om vi tittar tillbaka till börsintroduktionen så har aktieägarna fått en totalavkastning på 3411,5%. 


Vad innebär utdelningshöjningen för mig?


För min del innebär den här höjningen att jag kommer att jag kommer att få 1089kr mer i utdelning varje år. Det gör att enbart den här höjningen ökar mina totala utdelningar med 1,5%! Det är en riktigt bra start på året! 


Att mitt största innehav är så här stabilt både när det gäller att dela ut pengar men även att höja utdelningarna betyder mycket. Jag ska ju trots allt leva på utdelningarna framöver och då är jag beroende av att portföljen levererar. Castellum känns för mig given att ha en stor plats då. I dagsläget har jag 1362st aktier och den långsiktiga planen är att öka till 1500st aktier. Värderingen är ganska hög för tillfället så jag avvaktar ett tag och köper annat så länge, men så fort jag får chansen kommer jag att köpa de 138st som är kvar.Hur mycket mer får ni i utdelning tack vare den här fina höjningen?

10 kommentarer:

 1. Grattis! Själv har jag endast 77 st så för mig handlar det inte om några större summor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja S.L.I.M,

   Tack! :) Jo, det blir ju pengar det med! Ränta på ränta är grymt! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Grattis!!! Jag kammar hem 319 kronor netto extra tack vare denna höjning, vilken bra start på dagen:)

  Mvh / K

  http://kollpakontot.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Koll på kontot,

   Tack! :) Grattis till dig med, 319kr är magiskt ju! Ha en fin dag! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Fantastisk höjning, mer än väntat. Jag har själv inte aktien i portföljen, men den finns i barnens portföljer. Dock känns det som att vi befinner oss på toppen, eller nära den när man lyssnar på Henrik Saxborns kommentar till rapporten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Stojko,

   Ja det blev en riktigt bra utdelningshöjning i år! Ja att vi befinner oss nära en topp är nog klart men samtidigt lär folk leta avkastning då alternativavkastningen fortfarande är riktigt låg. Själv försöker jag se helheten och inte bara kolla på ränteläge, kurser etc.

   Tack för kommentaren! :) Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Själv har jag inte varit med så länge och detta är den första utdelningshöjningen jag är med om! Äger endast 10 stycken (som sagt typ nybörjare som investerat ca ett år bara) men är lika glad ändå! Tack för fin inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Jenny,

   Grattis och kul med en så fin höjning första gången! :) Förstår att du är glad och lycka till framöver! Tack för att du läser bloggen och kul att jag kan inspirera! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 5. Castellums utdelningshöjning betyder nästan lika mycket för mig som dig, mina 1154 aktier ger 923 kr i ytterligare utdelning och bidrar med en ökning av mina totala utdelningar med 1,2%.

  Cast väger redan in på drygt 11% i min portfölj och det får nog räcka.

  Spännande period nu med alla dessa rapporter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Utdelningsmålänningen,

   Vad kul att vi har nästan lika mångas castellum i portföljen och nästan samma portföljandel! :)

   Grattis! Ja, det ska bli riktigt kul!

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera