onsdag 16 januari 2019

Realty Income höjer utdelningen för 100:e gången! - 2019

Idag kom ett trevligt meddelande om att Realty Income höjer utdelningen för 100:e gången. Man har höjt utdelningen ända sedan man listades år 1994 och man brukar göra flera höjningar om året. Normalt kan det vara höjningar på någon enstaka procent men den här var på hela 2%! En bra start på året för "aktien med utdelning varje månad".Realty Income utdelning 2019


Man meddelar alltså att man höjer månadsutdelningen från 0,2210$ till 0,2255$. På årsbasis höjer man från 2,652$ till 2,706$. De brukar som sagt höja utdelningen ett flertal gånger om året så vi lär få se fler höjningar både i år, nästa år och året efter det .

Deras mål är att ständigt höja vinst och utdelning och sedan starten blir det här den 583:e utdelningen de betalar ut. Samtidigt blir det som sagt den 100.e gången man höjer utdelningen. För mig är det här såklart trevligt då jag äger 100st aktier i Realty Income. Dagens höjning innebär att jag kommer att få 48kr mer varje år i utdelning. Det blir 4kr i månaden bara genom där här höjningen alltså, grymt säger jag bara! Min totala utdelning ligger efter den här höjningen på 2435kr om året.
Aktiekurs: 64,77$
Årlig utdelning: 2,706
Direktavkastning: 4,09%
Utdelningstillväxt/snitt: 4,6%

Att diversifiera portföljen och plocka utdelningar


När det gäller portföljen så väljer jag att diversifiera så pass mycket att jag inte är beroende av hur några enskilda innehav går. Det gör att jag inte behöver sätta mig in i alla mina innehav så djupt, Realty Income är ett sånt innehav. Den utgör omkring 3,3% av portföljen så svängningar i aktien påverkar totalen väldigt lite. Det räcker med att jag har lite koll, plockar utdelningen och uppdaterar mig om läget då och då.


Så här tänker jag inte kring alla aktier utan i Castellum t.ex är jag tyngre investerad och där håller jag lite mer koll. Det långsiktiga målet är att min portfölj inte ska vara beroende av att jag har kolla på den så diversifieringen är väldigt viktig. Då jag läser på mest är när jag tar in en ny aktie.Hur gör jag med Realty Income framöver?

Jag har som sagt 100st aktier i Realty Income och planen är varken att öka eller minska. Jag gillar de månatliga utdelningarna och vad man än kan säga om att investera för utdelning så är det riktigt kul när det kommer in pengar varje månad. I dagsläget får jag runt 200kr vid varje utdelningstillfälle och det täcker ju rätt roliga saker. Jag kan t.ex. köpa ett par pizzor, några öl, eller äta frukost gratis i 1,5 månad. Allt genom att bara köpa lite aktier.

Det här är vad utdelningsinvestering handlar om. Jag är inte intresserad av att bli rik, att kunna köpa dyra saker eller att köpa ett fint hus. Jag vill bara ha passiva inkomster som betalar mitt liv som jag lever det nu. tack vare det får jag mer tid till att leva ännu mer. Varje dag! :)

Om du vill ta del av utdelningen som betalas ut den 15:e februari så måste du äga aktien under x-dagen som är den 31:a januari.

Läs mer om Realty income på Avanza *affiliatelänk
Ovanstående länk är en affiliatelänk, läs mer här.Har ni Realty Income i portföljen?

10 kommentarer:

 1. Japp ca 75 stycken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Mrs Doubtfire,

   Härligt, 36kr mer varje år då! Ska bli riktigt kul månad nu när bolagen meddelar utdelningshöjningarna! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Realty Incom är en av mina favoriter. Själv har jag 54 st och vill nog ha ett par till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja S.L.I.M,

   Härligt, 25kr mer till dig varje år då! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Japp, 170st. Köptes in 2013, så förutom att ticka in lite slantar varje månad har aktien stigit över 100% sedan dess - härligt !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Vad skön ström med pengar varje månad när du har 170st O och grattis till en fin ökning! :) Det är något riktigt kul med månadsutdelningar! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. En fantastisk aktie som dessutom har haft en bra värdestegring
  Jag äger 441st som ger ca. 900 kr/mån

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Grymt! Måste vara skönt att få så mycket pengar från ett bolag varje månad! :) Hur länge har du haft dom?

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  2. Jag har köpt i små poster under 2016-2018 vilket jag brukar göra för att minska risken.Jag har tot. 9st månadsutdelare som gör att jag kan handla nya aktier flera ggr/mån.

   Radera
  3. Härligt, nice att kunna återinvestera på det sättet! :)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera