fredag 25 januari 2019

Tjäna pengar på cashback?

Går det att tjäna pengar på cashback? Det är en fråga jag får ibland och även om det går att tjäna pengar på panelundersökningarna och där har jag redan skrivit ett inlägg att jag själv kan dra in 500kr i månaden om jag är aktiv. Nu tänkte jag att det var dags för en uppdatering när det gäller cashback.
Kan man tjäna pengar på cashback?


Ja det går att både tjäna- och spara pengar genom cashback, men det handlar inte om några astronomiska summor. Jag är mycket för att hitta de små inkomsterna och även de små sakerna att spara in på. Genom att hitta flera såna här saker blir det tillsammans större summor. En hundralapp här och en femhundring där blir i slutändan tusenlappar. Att använda cashback är en typisk sån grej. Du kommer inte att tjäna några jättestora summor men du kan spara in en hundralapp här och tjäna en hundralapp där.


Jag gjorde för någon månad sen ett uttag från Refunder som jag glömt att skriva om. Jag plockade ut 650kr som jag fått genom bonus på inköp jag gjort och att andra registrerat sig som gjort att både jag och de personerna fått bonus att plocka ut. I genomsnitt tjänar jag 437kr i månaden enbart från cashback så det blir definitivt betydande summor!
Få bonus idag och plocka ut pengar


Att plocka ut pengarna har gått hur smidigt som helst med överföring via Trustly direkt till mitt bankkonto och pengarna finns på kontot en minut efter jag klickat på överför. Jag använder främst Refunder men även MyBonus för cashback då jag tycker att de sidorna utan tvekan är bäst och mest användarvänliga. Om du vill få en startbonus på 50kr så kan du använda länkarna nedanför, det är gratis och enkelt.


Förutom att man får bonus på köp man gör på nätet när man handlar genom Refunder så får du också 50kr för varje person som registrerar sig via din länk, precis som här ovanför. Det är väldigt många butiker som är anslutna till Refunder och Mybonus så att det går att få återbäring på många köp man gör. Själv utnyttjar jag t.ex Hotels.com där man får 6% återbäring för tillfället.


Cashback är en pusselbit i ekonomin


Man tjänar inga stora pengar på cashback och besparingarna blir stora först när du gör större inköp. Så att använda cashback bör ses som en liten pusselbit i den totala ekonomin. Att köpa saker för att spara pengar fungerar inte men att spara pengar på saker man ändå tänkt köpa gör att man får mer pengar över att investera t.ex. 

Mitt bästa tips är som vanligt att undvika onödiga inköp och att jobba på de fasta kostnaderna men när du väl köper saker kan du lika gärna se till att få de så billigt som möjligt. Jag kommer garanterat att fortsätta att använda cashback när jag handlar och utnyttja det varje gång det sparar mig pengar.

Även om du bara skulle få en bonus på en femhundralapp per år så är det 40kr i månaden och en del av alla andra knep för att sänka sina kostnader. Själv drar jag som sagt in 437kr i månaden bara genom Refunder och Mybonus så det går definitivt att tjäna betydande pengar. 

Använder ni cashback för att spara pengar när ni handlar på nätet?

15 kommentarer:

 1. Nej, använder inte cashback. Jag har dock kollat på det och det verkade inte som om det var speciellt många företag som vi handlar från (när vi väl handlar) som stödjer detta. Vi tänker i helt andra banor t.ex.

  - Handla mat när det är kampanjer
  - Köp på second hand när det går
  - Ställ frågan: "Behöver jag denna sak". <-- Blir ofta nej.

  Sverige är ett knepigt land att tjäna pengar på att handla. I USA är ofta rabatter av ett helt annat slag samt att du kan kombinera olika sorters erbjudanden. I Sverige är det oftast småsmulor, några tior här och där. Och med tanke på våran minimala konsumtion rent allmänt verkar det inte som om cashback är något för oss.

  Tar man t.ex. Åhlens så får man ingen cashback på varor som redan är rabatterade eller ingår i personliga erbjudanden, och det är i princip bara den typen av varor Fru Snålgris handlar där.

  Nästa stora köp som kommer är antagligen en bättre begagnad bil. Undrar vilka som stödjer cashback där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Snålgrisen,

   Ja det är nog olika beroende på hur man handlar. Jag är inte heller någon storspenderare men mina pengar går främst till resor och saker kopplat till mina intressen så där finns lite att spara.


   Sen är jag lite som du och försöker handla på rea när det går men har gått över till att inte handla på rea bara för att det är rea. Är det en sak jag vill ha, kan jag ibland köpa den för att det är bra kvalitet och en sak jag kommer att använda mycket och länge även om det inte är rea på den. Så ja, olika för olika och olika beroende på situation ;).


   Tack för en grym kommentar! :) Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 2. Använder alltid Refunderlänken när jag bokar resor via Hotels.com, senaste bokningen jag gjorde ledde till 300 kr i cashback och med ett par hotellbokningar per år så blir det en del slantar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Anonym,

   Precis, där är ett grymt exempel på när pengarna blir ganska stora. Just den lär jag använda ganska mycket framöver!

   Tack för kommentaren, ha en grym kväll! :) Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
 3. Enda cashback jag kör är en halv procent på kreditkortet, annars är jag mer för reor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Unknown,

   Ja reor är riktigt bra om man hittar det man tänkt köpa! :)

   Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

   Radera
 4. Hej FM!

  LF bank är anslutet till Wrapp som funkar på samma sätt med cashback som refunder men du handlar med ditt kort ist. Använder dock inte detta utan kör med kreditkortet Coop Mer, där du får poäng på alla dina köp som du sen kan använda för att handla mat, bo på hotell etc.

  Kör du fortfarande paneler?

  SvaraRadera
 5. Tja Daniel,

  Perfekt ju, kostar kortet något? Det bra med Refunder är att man ofta kan få rätt bra bonus, men är även ute efter ett kort som ger bonus och utan växlingsavgift utomlands. Vet du om något sådant kort?

  Jag har varit dålig med panelerna den senaste tiden då jag haft ont om tid och varit lite lat ;). Jag tänker däremot försöka köra igång nu i februari eftersom de ändå ger rätt bra pengar. Skulle vara kul att köra det som ett projekt och se vad det ger över året.

  När jag är aktiv drar man ju in runt 500kr i månaden!

  Kör du några paneler nu?

  Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kortet kostar from mars 295kr(förr 365kr). Tyvärr kommer det i och med bytet från medmera bank till entercard att vara 1,75% i valutapåslag på aktuell kurs. Ger poäng utomlands.

   Ändå ett prisvärt kort som ger oss så sjukt mycket poäng att använda hos coops partners.

   Panelerna körs lite då och då, väntar in en större summa innan det plockas ut. Läser böcker nu igen så lägger tiden på det för tillfället;)

   Radera
  2. Kika på Revolut, inga valutapåslag utomlands och gratis uttag upp till 2000kr bara dock. Går att höja om man vill det till en mindre kostnad. Känns som ett utmärkt kort att ta med utomlands.

   mvh
   Mike

   Radera
 6. Hej!
  Hur går det för er med OpinionApp! Sen en månad kan jag inte logga in. Får bara svaret att min mailadress inte är kopplad till några paneler! För flera dagar sen maila jag supporten som sa de skulle se på saken! Har ännu inget hört! Och allt skedde förstås efter en utbetalning som jag inte sett röken av!
  Det luktar bluff av det hela! Synd för det fukade i början!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funkar fortfarande för mig:) Däremot så kraschar appen ibland och har alltid gjort när man kör längre undersökningar. Därför gör jag endast kortare nuförtiden.

   Radera
 7. Jag har remember more som jag får 1% cashback på. Dessutom ett ICA-kort som jag får 2% på allt jag handlar där, Använder remember-kortet till allt utom matköp på ICA.

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Hos www.rewardnetwork.se erbjuder vi 60% mer än andra cashbacksidor.
  Mvh
  Adam

  SvaraRadera